Profile cover photo
Profile photo
farahchoi
27 followers -
Don't just plan. MAKE IT.
Don't just plan. MAKE IT.

27 followers
About
Posts

Post has attachment
Flat Design Monster
안녕! Assalamualaikum :) This is my second post within a day. Well, saya sendiri pun taktau kenapa saya tetiba semangat nak blogging.  But I just wanna share a little bit of my first artwork. The flat design monster made on Adobe Illustrator. Actually it isn'...
Flat Design Monster
Flat Design Monster
farahchoi.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
Photoshop vs Illustrator: My first attempt making the CV
Assalamualaikum. Hi~~~~ Hampir setahun blog ni berhabuk. Setelah lapan bulan, baru nak buat entry pertama untuk tahun 2016 ni. Lol tinggal empat bulan je lagi. Mungkin tahun ni paling hambar kalau nak kira bilangan post berbanding tahun tahun sebelum ni. Al...
Add a comment...

Post has attachment
Unselfish Students
Bismillahirrahmanirrahim . Pernah dengar mengenai tips menabung "berganda" yang tengah viral sekarang ni?  [ Boleh pergi ke link ini ] Cara menabung macam ni bagi saya kreatif, and rare! Selalunya bila kita menabung, peratus untuk kita guna semula duit tabu...
Add a comment...

Post has attachment
THE "PERKS" OF BEING FOOD MICROBIOLOGIST
Yes, food microbiologist bermain dengan mikroorganisma yang berkaitan dengan makanan. So, bila dah bermain dengan microorganisma, penjagaannya perlu lebih rapi. Bukan hanya penjagaan diri tau! Tapi penjagaan microorganisma ni pon perlu lebih teliti. Sebabny...
Add a comment...

Post has attachment
Kursus Kemantapan Ketua Krew Kelana (5K: Ke Arah BP Award) di UTHM
Bismillahirrahmanirrahim . Salam Pengakap! Eheh gigih jugak saya ni nak cerita pengalaman kem kat UTHM haritu. Tapi tengok jugak lah kerajinan diri ni nak cerita se-details mana luls. Sebagai ahli Kelana KLKM, kami warga KLKM UPM dijemput (not sure istilah ...
Add a comment...

Post has attachment
**
Assalamualaikum, Hai, Dan Salam Pengakap! Hehe Last time, saya ada promote poster KLKM UPM sempena Bazar Persatuan bagi pelajar tahun pertama. (Tapi kemasukan ahli baru tak terhad kepada pelajar tahun 1 sahaja tau) Jadi kali ni boleh lah kot saya nak share ...
farahchoi
farahchoi
farahchoi.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Zikir & Doa Selepas Solat Fardu, dan terjemahan
Bismillahirrahmanirrahim. Sebelum ni saya ada share satu story mengenai akak bilik sebelah ajak solat berjemaah sekali. And dari situ, saya mula tergerak hati untuk hafal doa selepas solat fardhu. Hasil men-Google sana-sini, akhirnya saya jumpa satu zikir &...
Add a comment...

Post has attachment
KLKM UPM. Laungkan!
Bismillahirrahmanirrahim . Saya tak berhajat pulak nak share story pasal KLKM UPM. Saya pon tengah banyak benda nak kena settle buat masa ni. Dengan masa yang suntuk, tak sampai 2 minggu lagi dah kena balik UPM semula so, saya hold dulu lah ye cerita-cerita...
KLKM UPM. Laungkan!
KLKM UPM. Laungkan!
farahchoi.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
7 Pesanan buat bakal Mahasiswa dan Mahasiswi di IPT, dan seangkatannya
Musim kemasukan pelajar baru dah kembali. Facebook group intake Universiti masing-masing pun sekarang dah dibanjiri dengan pelbagai soalan, seperti biasa. Walaupun saya bukanlah pelajar tahun akhir, ataupun pelajar master, ataupun graduan Universiti, tetapi...
Add a comment...

Post has attachment
Why I Chose Foodtech ?
Again, watch this video about numerous times. [ link1 , link2 , link3 , link4 ] Suka, sebab sarat dengan pelbagai mesej. And honestly, saya rasa video macam nih sweeeeet. heeeee And you know what, lepas buat quick research pasal Grebang Visual Studio , rupa...
Why I Chose Foodtech ?
Why I Chose Foodtech ?
farahchoi.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded