Profile cover photo
Profile photo
Sir Ichimoku
About
Sir's posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
10 Pantai Cantik Di Malaysia Untuk Dilawati
Malaysia memang mempunyai banyak pantai-pantai yang cantik dan menarik serta mencari kawasan pantai di negara ini bukanlah sesuatu yang susah untuk dijumpai. Oleh itu, tidak hairanlah jika banyak pusat peranginan dibina di kawasan berdekatan dengan pantai k...

Post has attachment
Herba Dalam Makanan Baby, Selamat @ Tidak?
kiddofeedo Bila bercakap soal pemakanan baby, tak ramai yang amik port and sometimes bagi jer apa saja makanan asalkan baby tu kenyang. Bila umur baby dah cecah 6bulan dan keatas, ada yang excited untuk cari makanan dalam tin, tak sabar nak suap nestum. Wal...

Post has attachment
Mee Sup Ayam Yang Dimasak Secara Perlahan
Masa anak aku dalam kategori baby and excited nak memasak untuk 1st baby. Memang menyeronokkan, even dalam keadaan penat tapi bila memasak for anak kita ibarat tenaga tu dalam dengan sendiri. Cerewet dalam pemakanan, yea aku memang cerewet dalam memilih mak...

Post has attachment
Welcome Dunia Blogger | Bertukar Link Blogger
Nak kata first time blogging, tak jugak. Duk main bukak blog, tutup blog. Bila traffic tinggi, mula rasa bosan, then tutup balik blog. Now cuba aktif blogging balik yang lebih more family touch. Dah lama tak blogging, penulisan pun dah kacau bilau. Maybe bl...

Post has attachment
Nomura - COT : USD Long Shrinks Further, AUD Turns Net Long
As Nomura reports, according to the IMM data for the week ended February 16, non-commercial accounts sold USD to the tune of -$3.9bn. According to the IMM data for the week ended February 16 : USD Non-commercial accounts sold USD to the tune of -$3.9bn, bri...

Post has attachment
BOJ's Shida - Accommodative Monetary Environment Maintain
Bank of Japan (BOJ) board member Koji Ishida was on the wires last minutes, warning that global headwinds may pose downside risks to Japan’s financial system, while adding that BOJ is likely to maintain monetary policy. Japan's labour market tightening  Sho...

Post has attachment
Barclays - Setups: #EURUSD #USDJPY #GBPUSD #AUDUSD #NZDUSD #USDCAD
The following are the latest technical setups for EUR/USD, USD/JPY, GBP/USD, AUD/USD, NZD/USD, and USD/CAD as provided by the technical strategy team at Barclays Capital. EUR/USD: Yesterday’s low close endorsed Friday’s topping candle and encourages our bea...

Post has attachment
Nomura - Signs of a Shift in China’s FX regime
According to Craig Chan and Wee Choon, Asia FX Strategists at Nomura, there are signs of a shift in China’s FX regime, judging by the latest developments. "The People’s Bank of China (PBoC) surprised us on Tuesday by fixing USD/CNY at 6.5130 – 170pips highe...
Wait while more posts are being loaded