Profile cover photo
Profile photo
Seorang Syed
237 followers -
Seorang graduan Institut Pendidikan Guru yang sedang menganggur. Menulis blog untuk berkongsi cerita & pengalaman, so do read my blog.
Seorang graduan Institut Pendidikan Guru yang sedang menganggur. Menulis blog untuk berkongsi cerita & pengalaman, so do read my blog.

237 followers
About
Seorang Syed's posts

Post has attachment
DAPUR BUJANG : IKAN LAMPAM TUMIS TEMPOYAK
Assalamualaikum dan hai! Alhamdulillah akhirnya terbuka juga hati aku untuk membuat sedikit eksperimentasi tentang masakan . First of all aku minta maaf sebab kualiti gambar dekat atas ni betul-betul menjatuhkan kredibiliti aku sebagai seorang Syed . Biasal...

Post has attachment
SEORANG SYED DOT COM LULUS AKAUN PENUH ADSENSE
Assalamualaikum dan Hai! Alhamdulillah, hari ini dalam sejarah. Blog SeorangSyed.com dah lulus akaun penuh (hosted account) untuk Google Adsense. Untuk pengetahuan semua (kalau ada yang tak tahu lagi la), blog aku ni baru tukar domain beberapa bulan yang la...

Post has attachment

Post has attachment
DIARI AIDILFITRI SEORANG SYED
*My editing skill has turned out really bad since I haven't used it frequently these days. Sorry for that. Assalamualaikum and Hi! Alhamdulillah, bersyukur kehadrat ilahi kerana limpah dan kurnianya dapatlah kita bersama-sama menyambut bulan syawal setelah ...

Post has attachment
PERCUTIAN DENGAN BAJET TERMURAH KE KRABI THAILAND
Salam and Hi guys! Aku ni actually seorang yang suka travel (aku rasa aku dah banyak kali mention pasal ni haha). Banyak juga aku
baca tips-tips tentang travel dan juga tempat-tempat menarik untuk dikunjungi.
Entry kali ini aku nak share dengan korang semua...

Post has attachment
TIPS RINGKAS BERFESYEN UNTUK LELAKI
Assalamualaikum dan Hai! Zaman sekarang ni bukan sahaja perempuan yang harus menjaga penampilan diri. Lelaki juga tidak ketinggalaan dalam dunia fesyen . Banyak kot designer-designer yang datangnya dari kaum lelaki. Kalau tengok daripada style dan trend ber...

Post has attachment
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK
Assalamualaikum dan Hai! Alhamdulillah, dalam sedar tak sedar dah tiba bulan Ramadhan. Bersyukur masih diberi peluang dan kesempatan untuk menyambut bulan Ramadhan pada tahun ini . Puasa tahun ni rasa lain sikit sebab disambut dengan cuti pertengahan tahun ...

Post has attachment
TIPS TEMUDUGA INSTITUT PENDIDIKAN GURU (IPG) DAN CONTOH SOALAN
Assalamualaikum dan Hai! Atas sebab banyak komen-komen dan email yang diterima daripada pembaca blog saya yang bertanyakan tentang tips untuk temuduga IPG , saya mengambil keputusan untuk menulis serba sedikit sebagai panduan kepada adik-adik . Walaupun int...

Post has attachment
PHONE ROSAK PUNCA SEORANG SYED BERDIAM DIRI
Assalamualaikum dan Hi! Dah lama rasanya tak menaip dekat blog ni.  Allah sahaja yang tahu betapa aku rindu untuk melihat blog aku dihiasi coretan-coretan Seorang Syed . Alhamdulillah, harini aku cuba untuk clearkan kepada semua fans-fans aku (hahaha please...

Post has attachment
SENARAI PEMENANG SEGMEN "SEORANG SYED NAK BLOGLIST!"
Assalamualaikum dan Hi! First of all, nak minta maaf kepada semua jika pengumuman ni agak lambat dari yang dijangkakan . Bukannya sibuk gila-gila macam perdana menteri bila mula bekerja ni. Tapi masalahnya internet dekat tempat saya bekerja dan rumah sewa t...
Wait while more posts are being loaded