Profile cover photo
Profile photo
Seorang Syed
301 followers -
Seorang graduan Institut Pendidikan Guru yang sedang menganggur. Menulis blog untuk berkongsi cerita & pengalaman, so do read my blog.
Seorang graduan Institut Pendidikan Guru yang sedang menganggur. Menulis blog untuk berkongsi cerita & pengalaman, so do read my blog.

301 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
RESTORAN TAMAN APPLE CAMERON (CAMERON'S BEST STEAMBOAT AND GRILL RESTAURANT)
Assalamualaikum and hi everyone! Alhamdulillah pada cuti hari Malaysia yang lalu, aku berkesempatan untuk makan angin. Actually benda ni unplanned. Dah la budak sibuk nak UPSR aku pulak boleh pergi bercuti haha ( tapi serious weh, kalau korang seorang cikgu...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
RAMADHAN LAUNCHING | CERIAKAN ANAK-ANAK KURANG BERNASIB BAIK - ANCASA ROYALE, PEKAN
Assalamualaikum and Hello! Alhamdulillah, Ramadhan tahun ini, tanggal 19 Mei 2018 (Ramadhan ke-3) Seorang Syed telah dijemput untuk menghadiri Ramadhan Launching berserta majlis berbuka puasa bersama kanak-kanak yang kurang bernasib baik dari Sekolah Kebang...
Add a comment...

Post has attachment
NOWHERE HOSTEL BANGSAR | I MADE A NEW FRIEND
Assalamualaikum dan Hi! Untuk entry kali ini, aku ingin berkongsi tentang pengalaman aku tidur dekat hostel (acah-acah backpacker camtu) di Bangsar. Aku ni memang tak pernah tidur tempat macamni. Biasanya gigih juga cari hotel yang affordable tapi memandang...
Add a comment...

Post has attachment
SEORANGSYED DOT COM TURNS ONE!
Assalamualaikum and hello everyone! Yes! Akhirnya aku berjaya jugaklah melawan segala perasaan malas nak arwah untuk menulis beberapa coretan dekat blog buruk aku ni . Selepas beberapa ketika aku berfikir untuk mengetuk papan kekunci aku, so here I am. Peja...
Add a comment...

Post has attachment
"MAKE 11.11 FLY!" TAWARAN PENERBANGAN TERHEBAT DI TRAVELOKA
Assalamualaikum and Hello everyone! Apa khabar korang semua? Harap semuanya dalam keadaan yang baik. Harini aku ada berita baik untuk dikongsi dengan korang semua . Rasa excited pulak nak share pasal benda ni hehe tapi sebelum aku share berita ni, aku nak t...
Add a comment...

Post has attachment
SENARAI TEMPAT MENARIK DI CAMERON HIGHLANDS YANG WAJIB DILAWATI
Assalamualaikum dan Hai! Entry kali ini aku akan berkongsi tentang tempat-tempat menarik di Cameron Highlands yang korang WAJIB lawati. Actually it was my first time going to Cameron Highlands. Dah lama teringin nak pergi sini and Alhamdulillah my dream com...
Add a comment...

Post has attachment
MAJLIS KONVOKESYEN KALI KE-8 INSTITUT PENDIDIKAN GURU MALAYSIA
Assalamualaikum dan hai! Alhamdulillah, syukur. Akhirnya berjaya juga menghabiskan pelajaran dan menggenggam segulung ijazah (tapi dia tak bagi dalam bentuk gulung pun actually) setelah selama 5 tahun setengah berhempas pulas mempelajari segala teknik, peda...
Add a comment...

Post has attachment
TEACHER'S DIARY: THE JOURNEY OF A NEW TEACHER
Assalamualaikum and Hello dear readers! Again, this post would not be written in English because I'm lazy and it's already 12.44 a.m. Aku dah sepatutnya tidur waktu sekarang ni tetapi since aku rasa macam dah lama sangat tak menaip apa-apa dekat blog ni, be...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded