Profile cover photo
Profile photo
By Ingemo AB
3 followers -
Välkommen till en fotostudio i Göteborg som älskar barn - och familjefotografering!
Välkommen till en fotostudio i Göteborg som älskar barn - och familjefotografering!

3 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
En sekvens från familjefotograferingen i Göteborg med Jim och Noel.

Bli inte en av de där familjerna som ”ångrar att vi inte tog fina foton på hela familjen när barnen var små”. Barnen växer upp så fort. Snart är den lilla handen som precis kunde greppa runt ditt finger, större än dina.

Så boka en familjefotografering och ta med hela gänget till studion. En vanlig familjefotografering gäller upp till 5 personer. Men om ni är fler än så löser vi det. Ser fram emot er bokning.

Se även mer här: https://byingemo.se/familjefotografering
Add a comment...

Post has attachment
Video om By Ingemo. Från en härlig #barnfotografering i studion i Göteborg. Medverkande förutom undertecknad är Morris och Elin.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Skratt och skoj med två underbara prinsessor i studion. #barnfotograf #barnfotografering #byingemo

Boka barnfotografering:

By Ingemo AB
Fabriksgatan 38
412 51 Göteborg
0734 - 416699
info@byingemo.se
Photo
Add a comment...

Post has attachment
http://byingemo.se/barnfoto/precis-innan-han-tippade-pa-sidan/ #fotograf #göteborg #foto

Jag hade min härliga systerson i studion för ett pågående fotoprojekt. Vid tillfället var den lilla herrn inte mer än 4 månader gammal och kunde inte sitta själv.

När jag höll på med ljussättningen så fick min syster syn på den lilla svarta fåtöljen och satte ner honom i den på skoj.

Såg direkt min chans att ta en annorlunda bebisfoto och lyckades verkligen fotografera honom precis innan han tippade lite åt sidan. Det gav i sin tur en illusion av att han faktiskt sitter där stadigt och avslappnat i stolen.

Min hjärta tog ett litet glädjeskutt när jag insåg att jag verkligen hade fångat ett flyktigt ögonblick. Med skärpa och allt.

Så här blev det:

Ursprungligen publicerad här: Precis innan han tippade på sidan

Boka fotografering här: By Ingemo Fabriksgatan 38, 412 51 Göteborg 0734 - 41 66 99 http://byingemo.se
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
http://byingemo.se/goteborg/6-foton-fran-tradgardsforeningen/ #fotograf #göteborg #trädgårdsföreningen #palmhuset

Mitt i smeten, som en grön lunga i Göteborg city, ligger Trädgårdsföreningen. Här kan besökaren njuta av konstnärligt formade grönområden, fontäner, lekplatser, ett fantastiskt vackert orangeri och mycket annat.

1. Entrén

Huvudingången till Trädgårdsföreningen har faktiskt två skyltar. Den ena är en elektrisk, neonblå. Förvisso fyller den sitt syfte, att synas. Men jag kan tycka att det är lite synd. Det sitter ju en helt fantastisk gjutjärnsskylt över grindarna in, som är som ett konstverk i sig. Varför valde man att göra så tro?

2. Våren

Snillrika planteringar och ett och annat konstverk går att finna här. Direkt när man kommer in i parken så möts jag av denna vackra kvinna. Statyn ”Våren” av Gunnar Nilsson, som fick sin plats år 1950.

3. Fontän

Du kan också njuta av bruset från fontänen framför Palmhuset. Är du botaniskt intresserad så är det en guldgruva att gå runt och läsa de små skyltarna med växternas namn och ursprung. Eller så kan du bara koppla av en stund och ta in skönheten i allt det krispigt gröna.

4 och 5. Palmhuset

Palmhuset. En vacker glasbyggnad från 1978 mitt i Göteborg. När jag stått ute en kall höstdag och knuffat gunga, så är det otroligt mysigt att smita in i Palmhuset och värma sig. Det är lite eftersatt kan jag tycka. Det finns en enorm potential i de gamla väggarna av glas och gjutjärn. Men vi får vara glada att det överhuvudtaget står öppet för allmänheten. Just den här dagen hade jag molnen på min sida.

6. Dammen

Inne i Palmhuset är det djungelklimat. Kanske lite glest mellan växterna här och var. Längst in till höger ligger rummet med dammen. Här simmar små fiskar och på ytan kan du beskåda de mytomspunna jättenäckrosorna. De blommar inte så ofta. Men bladen är imponerande och lär vara så stabila att de kan bära ett litet barn. Som bevis finns en kornig sepia bild från 1800 - talet på väggen här. Fotot föreställer en liten flicka som flyter runt mitt i dammen på ett näckrosblad.
Add a comment...

Post has attachment
#fotograf #göteborg #fotografering #barnfotografering

Jag får ofta frågor från föräldrar om hur de ska ska välja kläder till barnfotograferingen. Lite förenklat resonerar jag så här:

Kläder som drar bort uppmärksamhet från barnets ansiktsuttryck och ögon = mindre bra val

Kläder som riktar fokus till barnets ansiktsuttryck och ögon = bättre val

1. Klä barnen i något de känner sig bekväma i

Som fotograf kan jag ha en massa åsikter om vilka kläder jag tycker passar på bild. Och som förälder har du naturligtvis en uppfattning om vad du tycker att dina barn ser extra fina ut i.

Men om barnet inte själv känner sig bekväm i kläderna så spelar det ingen roll. Det går inte att lura kameran. Om barnet känner sig olustig så kommer det att avspegla sig i bilderna.

Du kan säkert hitta något som du tycker är fint och som barnet gillar. Ha i alla fall det som målsättning när du väljer kläder till barnfotograferingen.

2. Undvik tryck, text och stora mönster

Det jag som fotograf i första hand vill fånga i ett barnfoto är förstås barnet. Barnets personlighet. Barnets ansiktsuttryck och ögon.

Kläder som har mycket text, tryck, bjärta färger och mönster stjäl en del av den uppmärksamheten. Och det vill vi såklart undvika.

En annan sak med text, tryck och mönster är att det ofta ger bilderna en tidsmarkör. Smaken är som baken. Men själv föredrar jag foton som är mer tidlösa. Utan alltför mycket signaler från kläderna.

(Personligen är jag också väldigt förtjust i lite gammalmodiga kläder på barn. Lite som om de klivit rakt ur en Astrid Lindgrens Madicken.)

Ett tips är att välja kläder till barnfotograferingen som är ganska neutrala. Mina preferenser är att ljusblått och olika nyanser av ljusgrått och grönt brukar bli fint. Men också något så enkelt som blåjeans och en vit t-shirt funkar utmärkt.

3. Flera som ska fotas? Ännu viktigare att koordinera

Om det är flera barn som ska vara med på bilden är det ännu viktigare att välja kläder som inte tar alltför mycket plats. Sämst blir det om du klär ett barn i neutrala kläder, och ett annat i mönster och starka färger. Varför? Jo, för att då kommer blicken bara att falla på barnet med mönster.

4. Ta med någon fin accessoar

Mitt fjärde och sista tips är att inte vara rädd för att ta med ett par fina accessoarer till fotograferingen. Det kan vara allt möjligt. Men finast brukar det bli om accessoaren speglar barnets personlighet.

Annars är det bara att gå loss. Det kan vara en blommor, leksaker, smycken, hattar, kepsar, såpbubblor, cyklar - eller vad som nu funkar att ta med sig till en fotostudio.

Se även:

Min sida om barnfoto: http://byingemo.se/barnfoto

Boka fotografering här:
By Ingemo
Fabriksgatan 38
412 51 Göteborg
0734 - 41 66 99
http://byingemo.se
Add a comment...

Post has attachment
#fotograf #göteborg #fotografering #götaplatsen

1. Poseidon

Det är nästan lag på att fotografera Poseidon när du befinner dig på Götaplatsen. Faktum är att det finns knappast någon presentation av Göteborg som stad som saknar en bild på Poseidon.

Mina barn älskar att vara här. Balansera på karets kanter och fantisera om den romerska havsgudens egenskaper.

För några år sedan bodde vi på Eklandagatan i Johanneberg, och min äldsta dotter ville jämt gå ner och "leka vid pomfrejjjdon".

2. Konserthuset

På Konserthuset är det alltid någon ny premiär eller spelning på gång. Här samsas finkulturen med pop, rock och andra spännande musikgenrer. Ett magnifikt ljudrum enligt många. Konserthuset är kanske mest välkänt som hemvisten för Göteborgs Symfoniker.

3. Stadsteatern

Stadsteatern känns som en rolig och kreativ plats. Här kan du gå på lunchteater, lyssna på konserter i foajen, äta god mat eller, givetvis, gå på någon intressant teaterföreställning.

Kolla in vad som är på gång just nu: http://www.stadsteatern.goteborg.se/

4. Konsthallen

En personlig favorit på Götaplatsen är konstmuseet och konsthallen. Väl värda ett besök vare sig du är konstälskare eller inte. För en ståtligare byggnad får du leta efter. Historierna sitter liksom i väggarna här.

5. Vattenspelet

Strax nedanför Götaplatsen ligger det omdebatterade vattenspelet. Ett fiaskofontän enligt många, en trevlig plats enligt andra. Klart är i alla fall att det kostade staden en hel del pengar.

Jag tror inte många klappade händerna åt det när det byggdes. Men det går inte att förneka att det har en viss dragningskraft.

Det står liksom alltid någon glad person framför de självlysande vattenstrålarna och tar selfies. Sen är det oklart om det är för att det är en så vacker plats - eller för att det är ett sådant härligt magplask :)

Se även:

Mer om Götaplatsen på Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/Götaplatsen

Fler liknande fotoinlägg om Göteborg: http://byingemo.se/goteborg

Se fullständiga inlägget här: 5 foton från Götaplatsen sommaren 2017
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded