Profile cover photo
Profile photo
Igor Djuric
38 followers -
www.djuricigor.net
www.djuricigor.net

38 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
„Стерија је своју драму ''Родољупци'' назвао ''приватном историјом'' српског покрета 1848. године. И ово треба да буде нешто слично томе: приватна историја усташке окупације Карловаца“.
Теодора Петровић
Add a comment...

Post has attachment
Две године после предаје градова родио се Милоје Спасоју. То је био мој прадеда. Када је српска војска 1912. године ослободила Исток мој деда Данило је имао једанаест година а његов стриц Радођура постаје први председник источке општине у саставу Србије (Григорије Божовић: Сећам се. Упали смо код доброга Радоја Ђура, у његову кулу. Дивни старац и првак српски... Политика, 1934. године). Деда је још на скровитом месту чувао чауре које је пронашао после арнаутског напада на турске војнике који су градили затвор у Истоку, на пролеће те године.
Add a comment...

Post has attachment
Рецеп за чорбу је сличан, као што видите рецепту за владање. Ми Срби живимо и умиремо судбином несрећних манића. То што нас туку, у реду је, по рецепту је. Али то што нас никако не бацају више у казан и скувају нас, то већ није у реду. Јетра нам је већ натекла, била би добра чорба за сладокусце из Европе и Америке, аман заман, бацајте нас више у котао, господо кувари из Немањине, Брисела и Вашингтона. Само, нисмо ми манићи. Не!!! По мозгу ми смо сомчине а по конституцији исушени бакалари. Само нас спремају као маниће.
Add a comment...

Post has attachment
Јесте ли некада гледали сељака (у најбољем и најлепшем смислу те речи) како пије пиво испред задруге?! То је еротика, то је ужитак, то је предавање чулима, најзад, то је прави слачак!!! Он се, испред задруге, предаје пиву онако како се никада није предао својој жени (јер, углавном, то му је за живота и једина жена). Тај тада ужива више него у сексу икада.
Add a comment...

Post has attachment
Данашње време је отелотворење сна Маркиза де Сада. Да се којим чудом дигне из гроба видео би озакоњено и у пракси све оно због чега су га везивали у букагије: содомију, педофилију, некрофилију, егзибиционизам...
Add a comment...

Post has attachment
Откуд и зашто да се слика сруши два сата пред очеву ненадну смрт?! Какве су се то силе вијале око њега и нас, кад ексер мораде баш тада да попусти?! Забога, то не може бити знак или симбол, па чак ни предсказање! То је директно мешање у живот и смрт, то је сила, уколико је било исте! То је атак, није упозорење! Док сам ја тражио чекић да слику вратим, пао је и отац. Слика је остала ослоњена док смо се ми борили за његов живот.
Очева смрт
Очева смрт
srbij-a.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Већ ти јутарња гимнастика и ''фазанов лет'' неће тешко падати, кад једнога дана угледаш на писти младу, тек пристиглу, војску. Ниси више ''гуштер''. Сада добијаш право да у мензи викнеш: ''Пријатно најстарија!'', и да преко писте запеваш: ''Стара кука легла испод дајца, два гуштера чешкају му јајца''.
Add a comment...

Post has attachment
Људи говоре да је те године суша убила род
и да су крда гладних јелена препливала велику реку
давећи се спорадично
Add a comment...

Post has attachment
Питање свих питања гласи: какви су то борци за ''људска права и слободу'', против ''репресије и диктатуре'', какви су савезници НАТО-а и ЕУ, какви су то људи који ваде другим људима органе и продају их? Какве су то вредности за које су се борили ОВК и НАТО? Јесу ли то америчке и европске вредности? Док је запад говорио да је ОВК формација бораца за слободу и људска права, баш у то време припадници ОВК ваде очи, секу нос и деру живог Срђана Перовића, при том, све то у ''директном преносу'' преко радио станице пустају у етар. Слично пролазе Гојко Јефтић, Драги Ковачевић, Иван Булатовић, Дејан Ђатлов, Илија Вујошевић. Баш у то време када се НАТО припрема да заштити Албанце и ОВК, у тај час у Клечки убијају српске дечаке пошто им претходно одсецају уши и носеве, њихове мајке и сестре (од којих неке немају ни 12 година) силују, све их онда стрељају и спаљују у кречани.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded