Profile

Cover photo
Jeroen Mirck
Works at Mirck Media
Attended Universiteit van Tilburg
Lives in Amsterdam, the Netherlands
3,341 followers|87,799 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Jeroen Mirck

Shared publicly  - 
 
Gisteren Twitterborrel #TWNL  in Sugar City. 
Hier mijn verslag (inclusief video). 
 ·  Translate
3
Patrick Mulder's profile photo
 
Gelezen +Dimitry DIM Vleugel?
 ·  Translate
Add a comment...
 
5 tips to improve your personal brand online
Link to the right sites, use your mobile phone to create content and Google yourself, Anouk Pappers gives her top tips for creating top ranking content
1
Add a comment...

Jeroen Mirck

Shared publicly  - 
 
Fuck you. De foto van Eva heb je vorige week vast wel op Facebook gezien. Aangerand in de Jordaan, en niemand die ingreep. Reden voor +AT5 om een tv-debat te organiseren, met als stelling: wegkijken bij agressie op straat is laf. Ze belden ook mij, omdat ik een paar jaar geleden ook slachtoffer was van zinloos geweld. 
 ·  Translate
4
Annelouise Verboon's profile photoJeroen Mirck's profile photoEdwin Hoogerbrugge's profile photo
4 comments
 
De Jordaan is heel erg belangrijk.
 ·  Translate
Add a comment...
 
Ik ben trots op De Groene van Amsterdam!
#crowdfunding   #marathon   #Amsterdam  
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Als Amsterdams #D66 -deelraadslid probeer ik me in te zetten voor de vele #ZZP 'ers die de hoofdstad telt. Dit plan van onze Kamer-fractie biedt kansen om inderdaad iets voor zzp'ers te kunnen betekenen.

Stem als ZZP'er dan ook +D66 op 19 maart! 
#GR2014   #verkiezingen  
 ·  Translate
 
ZZP’ers en kleine ondernemers moeten meer kansen hebben om opdrachten van gemeenten binnen te halen. Op dit moment besteden gemeenten hun opdracht vaak gebundeld aan, waardoor alleen grote bedrijven in aanmerkingen komen voor het werk. Dat moet anders, vindt Alexander Pechtold: “Ook ZZP’ers en kleine ondernemers moeten in aanmerking komen voor overheidsopdrachten. Van drukwerk tot verbouwingen. Dat is goed voor de werkgelegenheid en goed voor de economie.” http://bit.ly/1d3USVt
 ·  Translate
2
Add a comment...
Have him in circles
3,341 people
Marjolein Bongers's profile photo

Jeroen Mirck

Shared publicly  - 
 
Column: #Ajax -hooligan doet niet aan zelfkritiek
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jeroen Mirck

Shared publicly  - 
 
Douglas Rushkoff gemist bij +VPRO Tegenlicht?
Kijk hier de uitzending terug. Inclusief mijn persoonlijke terugblik.
Maar die mag je wegzappen. 
 ·  Translate
Het was genieten, zondag. Genieten van een man die drie kwartier lang in een donkere kamer zat te praten over ons veranderde mediagedrag. Het was een prachtige paradox: VPRO's Tegenlicht liet media...
1
Add a comment...

Jeroen Mirck

Shared publicly  - 
 
1.000 digitale sekstoeristen zijn de afgelopen maanden wereldwijd gearresteerd dankzij de online #Sweetie ‬-campagne van Terre des Hommes, die deze week in de prijzen viel. Voor MarketingTribune interviewde ik Mark Woerde, wiens bureau Lemz de campagne bedacht.
 ·  Translate
Duizend digitale sekstoeristen zijn de afgelopen maanden wereldwijd gearresteerd dankzij de online ‘Sweetie’-campagne van Terre des Hommes. Reclamebureau Lemz won er deze week de Grand Prix mee tij...
2
Add a comment...

Jeroen Mirck

Shared publicly  - 
 
Beste +Diederik Samsom, je hebt je feiten niet op orde. Dit weekend klom je in Osdorp op een zeepkist om nare dingen over #D66  te roepen, maar je 'vergat' dat jouw #PvdA   uitgerekend in Nieuw-West in een heel sociale coalitie zit mét D66.
#020kiest     #GR2014    #Amsterdam  
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jeroen Mirck

Shared publicly  - 
 
Nog 2 dagen tot de verkiezingen! Woensdag ben ik kandidaat voor +D66 in #Amsterdam  (plek 19) en stadsdeel Nieuw-West (plek 3). Stem voor verandering, stem D66!  http://jeroenmirck.nl/D66 
 ·  Translate
2
Add a comment...
People
Have him in circles
3,341 people
Marjolein Bongers's profile photo
Work
Occupation
Journalist / Spreker / Schrijver
Employment
 • Mirck Media
  2009 - present
 • VARA
  webredacteur, 2009 - 2010
 • Emerce
  redactiechef, 2008 - 2009
 • Adformatie
  redacteur, 2004 - 2008
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Amsterdam, the Netherlands
Story
Tagline
Journalist, speaker and writer specialized in internet and (social) media.
Introduction

Jeroen Mirck (Utrecht, 9 december 1971) is schrijver, spreker en adviseur op het gebied van (social) media en (online) communicatie. Politiek is hij actief voor D66.

Naast publicaties over media, marketing en internet geef ik presentaties, trainingen en workshops over deze onderwerpen. Deze freelance projecten onderneem ik vanuit mijn eenmanszaak Mirck Media.

Tot maart 2009 was ik redactiechef van Emerce, maandblad over e-business en online marketing. Daarvoor werkte ik vier jaar als redacteur voor reclamevakblad Adformatie, waarin ik publiceerde over marketing, internet, retail, sponsoring, Public Relations en marktonderzoek. Ook was ik de oprichter van Adfoblog, het weblog van Adformatie. In 2010 stond ik aan de wieg van een ander online concept: de progressieve VARA-opiniesite Joop.nl.

In het verleden was ik onder meer hoofdredacteur van de tijdschriften QM en Memory Magazine. In Tilburg studeerde ik journalistiek (Fontys Hogescholen) en Cultuur & Letteren (Universiteit van Tilburg). Momenteel woon ik in Amsterdam.

Politiek gezien ben ik actief lid van D66. Bij de lokale verkiezingen op 3 maart 2010 was ik kandidaat-raadslid voor het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. Sinds augustus 2010 ben ik actief als buitengewoon commissielid.

Verder was ik juryvoorzitter van weblogprijs Dutch Bloggies en jurylid van diverse andere awards, zoals de Stripschapprijs en de Retail Reclameprijs.

Bragging rights
ik heb drie marathons gelopen.
Education
 • Universiteit van Tilburg
  Cultuur & Letteren, 1994 - 1998
 • Fontys Hogescholen
  Academie voor Journalistiek, 1990 - 1994
Basic Information
Gender
Male
Other names
Comicbase