Profile cover photo
Profile photo
Erna Nordiana Zamri (Pengedar Shaklee Puchong)
468 followers -
Ibu yang suka berkongsi perihal penyusuan anak-anak, kekeluargaan, pelbagai tips bagi menjayakan misi penyusuan ibu-ibu yang baru pertama kali menyusukan anak. Juga perkongsian gaya hidup sihat bersama Produk Shaklee pilihan kami sekeluarga. Graduan Ijazah Kejuruteraan Perhubungan, UniMAP. Work At Home Mom yang sangat meminati dunia perniagaan. Selamat berkenalan =) Saya adalah pengedar sah Shaklee. ID: 908806 Hubungi, 013-3357696 (ERNA)
Ibu yang suka berkongsi perihal penyusuan anak-anak, kekeluargaan, pelbagai tips bagi menjayakan misi penyusuan ibu-ibu yang baru pertama kali menyusukan anak. Juga perkongsian gaya hidup sihat bersama Produk Shaklee pilihan kami sekeluarga. Graduan Ijazah Kejuruteraan Perhubungan, UniMAP. Work At Home Mom yang sangat meminati dunia perniagaan. Selamat berkenalan =) Saya adalah pengedar sah Shaklee. ID: 908806 Hubungi, 013-3357696 (ERNA)

468 followers
About
Erna's posts

Post has attachment
Perasaan Ibu Menyusu
Ketika Breastfeed (menyusui anak) Satu perasaan menjelma. Sayang sangat pada dia. Kita tenung dia, Dia tenung kita. Allah, seronok. Selesai sesi tenung mata macam jatuh cinta, Bersambung pula masuk jari ke dalam mulut emaknya. Tak puas dengan itu, Usap pula...

Post has attachment
Risau stock susu sikit?
Dah nak mula masuk kerja..tetapi stock susu sikit sangat?
.
.
Situasi lain......
Hari-hari balik kerja rasa lesu sangat. Muka pun dah tak ada seri. Kusam je. Letih bekerja. Letih nak mengepam susu untuk anak.
.
.
Ramai yang telah berpuas hati dengan Set Penyusuan Shaklee ini. Erna sendiri amalkan Set Penyusuan Shaklee sejak iman berusia 2bulan++
.
Antara kebaikan Set Penyusuan Shaklee ialah;
.
.
▶Boleh diambil seawal hari pertama selepas bersalin
▶Membantu ibu kekal bertenaga dan berpanjangan
▶Membantu percepatkan penghasilan susu ibu
Memberikan kulit halus dan gebu (baik kepada bayi mahupun ibu)
▶Memekatkan susu (mengkualitikan susu >> bayi tak lama bergayut)
▶Memberikan kulit cantik, menghilangkan parut, mencegah jerawat.
▶Mengurangkan stress
▶Mengurangkan sakit-sakit badan
▶Mengetatkan ‘miss v’ ibu-ibu dan membaikpulih hubungan intim suami isteri
▶Menghilangkan keputihan.
▶Menguatkan rambut dan kuku
▶Mencegah payudara ‘jatuh’.
▶Meningkatkan fungsi saraf termasuk saraf otak.
▶Mengurangkan sinus/alergi.
▶Mengawal berat badan ibu
▶Menguatkan sistem imun ibu dan juga bayi. (tidak mudah demam, batuk dan selsema, walaupun semasa musim tersebut)
.
.
Paling penting susu InshaaAllah meriah..
Win-win situation.. Baik untuk ibu untuk memberikan yang terbaik buat baby ❤
.
.
Jom whatsapp erna 013-3357696
Set Penyusuan Shaklee 👍👍👍

#setpenyusuanshaklee
#milkbooster
#shakleepuchong
#PengedarShaklee
#EspShakleemurah
#CodPuchong
#tambahsusubadan
#bajumenyusumalaysia
#susuibu
#susubanyak
#susukambingkurmamadu
#tambahsusu
#vitamintambahsusu
#setkehamilan
Photo

Post has attachment
Risau stock susu sikit?
Dah nak mula masuk kerja..tetapi stock susu sikit sangat?
.
.
Situasi lain......
Hari-hari balik kerja rasa lesu sangat. Muka pun dah tak ada seri. Kusam je. Letih bekerja. Letih nak mengepam susu untuk anak.
.
.
Ramai yang telah berpuas hati dengan Set Penyusuan Shaklee ini. Erna sendiri amalkan Set Penyusuan Shaklee sejak iman berusia 2bulan++
.
Antara kebaikan Set Penyusuan Shaklee ialah;
.
.
▶Boleh diambil seawal hari pertama selepas bersalin
▶Membantu ibu kekal bertenaga dan berpanjangan
▶Membantu percepatkan penghasilan susu ibu
Memberikan kulit halus dan gebu (baik kepada bayi mahupun ibu)
▶Memekatkan susu (mengkualitikan susu >> bayi tak lama bergayut)
▶Memberikan kulit cantik, menghilangkan parut, mencegah jerawat.
▶Mengurangkan stress
▶Mengurangkan sakit-sakit badan
▶Mengetatkan ‘miss v’ ibu-ibu dan membaikpulih hubungan intim suami isteri
▶Menghilangkan keputihan.
▶Menguatkan rambut dan kuku
▶Mencegah payudara ‘jatuh’.
▶Meningkatkan fungsi saraf termasuk saraf otak.
▶Mengurangkan sinus/alergi.
▶Mengawal berat badan ibu
▶Menguatkan sistem imun ibu dan juga bayi. (tidak mudah demam, batuk dan selsema, walaupun semasa musim tersebut)
.
.
Paling penting susu InshaaAllah meriah..
Win-win situation.. Baik untuk ibu untuk memberikan yang terbaik buat baby ❤
.
.
Jom whatsapp erna 013-3357696
Set Penyusuan Shaklee 👍👍👍

#setpenyusuanshaklee
#milkbooster
#shakleepuchong
#PengedarShaklee
#EspShakleemurah
#CodPuchong
#tambahsusubadan
#bajumenyusumalaysia
#susuibu
#susubanyak
#susukambingkurmamadu
#tambahsusu
#vitamintambahsusu
#setkehamilan
Photo

Post has attachment
Tahun Baru 2017
Tahun Baru 2017 | Assalammualaikum. Hi..terima kasih sudi singgah blog erna. Lama rasanya tak update blog ummierna. Rindu nak duduk dan menulis. Bukan soal masa sebenarnya. Tapi pengurusan masa tu yang masih tak mampu nak atur dengan baik.  Masuk je 2017 be...

Post has attachment
Ramai yang tertanya-tanya harga #collagen shaklee.
Ramai juga yang mencari-cari collagen terbaik.
.
.
Kepada semua penduduk Puchong, FREE POSTAGE untuk anda semua.
.
.
Semestinya #collagenshaklee adalah yang berkualiti tinggi.
.
.
Hubungi 013-3357696
#shakleepuchong

Post has attachment
Erna Nordiana Zamri (Pengedar Shaklee Puchong) commented on a post on Blogger.
yuhuuuu beruntung la orang2 sri petaling. free postage. semoga murah rezeki fa . amin

Post has attachment
Kerinduan Bilal bin Rabah | Salam Maulidur Rasul
Kerinduan Bilal bin Rabah | Salam Maulidur Rasul Selepas wafat nya Rasulullah, Bilal bin Rabah telah meminta izin dari khalifah Abu Bakar untuk meninggalkan Madinah. Abu bakar telah memberi izin kepada Bilal untuk meninggalkan Madinah. Sebelum meninggalkan ...

Post has attachment
Pengalaman Bersalin Overdue Tanpa Induce
Assalammualaikum & Salam Kasih Sayang, Alhamdulillah...baby tidur. Abang dan kak ngah ada ni sorang tengah main dan sorang lagi tengah menulis. Ummi dah pesan siap-siap kat 2orang ni, jangan gaduh-gaduh, jangan jerit-jerit, jangan kacau ummi ye...ummi ada k...

Post has attachment
Erna Nordiana Zamri (Pengedar Shaklee Puchong) commented on a post on Blogger.
betul. bukan org mengandung je mengidam. yang tak mengandung yang dalam pantang pun ngidam juga. ngidam lepas abis pantang nanti nak makan apa. hehehe

Post has attachment
Multivitamin penting kepada ibu menyusu
.
.
#multivitamin penting untuk ibu menyusu agr sentiasa dalam keadaan segar dan sihat. Menyusukan anak ni bukan hanya fokus kepada #milkbooster sebaliknya perlu pastikan badan si ibu cukup zat dan nutrisi.
.
.
Hubungi 013-3357696 erna untuk dapatkan #vitaminibumenyusu dan #codpuchong
Wait while more posts are being loaded