Profile cover photo
Profile photo
Ion Mihail
22 followers
22 followers
About
Posts

INVITAȚIENe face o deosebită plăcere să vă invităm să luați parte la Convenția Națională de Siguranță Rutieră, eveniment ce se va desfășura în data de 17 noiembrie 2016, orele 9.30 în sala Constantin Brâncuși din Palatul Parlamentului.
Convenția Națională de Siguranță Rutieră reunește reprezentanți ai administrației centrale și locale, politicieni, specialiști, activiști și voluntari ONG din domeniul transporturilor, sănătății, educației, asigurărilor, avocați, jurnaliști și alte persoane interesate de diminuarea numărului accidentelor rutiere și a victimelor acestora.
Anual, în țara noastră mor pe șosele aprox. 1800 oameni (România având unul din cele mai ridicate procente de mortalitate din Uniunea Europeană), iar alți 6000 sunt răniți, din care unii rămân cu sechele pe viață, fiind o povară pentru familie și pentru societate. Pierderile umane, materiale și financiare ale acestui flagel, consecințele grave în plan social, material, psihologic și emoțional pentru comunități ar trebui să fie suficiente elemente pentru adoptarea unor strategii, programe și măsuri mai eficiente.
În cadrul opiniilor ce se vor exprima așteptăm intervenția autorităților, specialiștilor, dar și a reprezentanților formațiunilor politice privind problematica siguranței rutiere, cu precădere soluțiile menite să aplice strategia europeană în domeniu.
Prezența și conținutul intervenției dumneavoastră sunt importante pentru noi și vă rugăm să ne fiți alături și să ne confirmați prezența dvs.

Centrul de Consultanţă pentru Victimele Rutiere – CCVR România este o organizaţie non-guvernamentală care acţionează în domeniul siguranţei rutiere din România și care reprezintă interesele victimelor, ale familiilor acestora, promovându-le şi apărându-le drepturile, oferind consultanţă şi asistenţă juridică, tehnică, medicală, socială, psihologică etc.
CCVR este membru al Federaţiei Europene a Victimelor Accidentelor Rutiere – FEVR, al Alianţei Globale a ONG-urilor pentru Siguranţă Rutieră şi semnatară a Cartei Europene a Siguranţei Rutiere. Totodată, îşi desfăşoară activităţile şi derulează proiecte sub deviza Deceniului ONU de acţiune pentru siguranţă rutieră 2011–2020, alături de partenerii săi, printre care enumerăm: Poliţia Rutieră, Academia Română (prin Institutul de Filosofie şi Psihologie C. Rădulescu Motru), Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educaţionale - FICE România, Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Asociaţia pentru protecţia consumatorilor – ASCOR etc.

Președinte CCVR
Col. (r) Ion Mihail
Add a comment...

Centrul de Consultanţă pentru Victimele Rutiere, propune: EDUCAŢIE RUTIERĂ PENTRU PREŞCOLARI ŞI ŞCOLARII MICI  cu teatrul de păpuşi

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded