Profile cover photo
Profile photo
Mommy Monsters
7 followers -
Mad woman
Mad woman

7 followers
About
Mommy's posts

Post has attachment
Instagram
Macam tak mampu nak konsisten menulis blog.Pada yang rajin mengikuti blog sendu ini,apa kata follow Jemah di Instagram " @umisyafinaz .Huhuhuhu!Ku rajin disana pulak sekarang. Terima kasih!

Post has attachment
Toowomba 2016
It's a school holiday.A week before suami berdondang sayang kat tepi teliga isteri (setiap kali call la) supaya plan short vacation during school holiday tapi isteri yang super busy berniaga buat-buat tak dengar je.Lepas habis program masak-masak baru la ra...

Post has attachment
Laksa Terengganu
Eh eh eh ubat apa makcik ni makan tetiba rajin pula meng"update" blog dia ni.Hihihihi!Betul la agaknya sehari dua ni dia mempunyai masa lapang yang terlebih lapang sangat tu.Tapi type harini,jalan cerita pasal minggu lepas. Ah!Tak basi lagi cerita.Walau min...

Post has attachment
Hari yang ceria
Selamat tengahari pada yang sudi menbaca blog ini, Tetiba ceria sangat hari ini.Mungkin kerana segala urusan settle jadi hati banyak tenang muka banyak senyum.Cuma sedikit spoiled ada lagi masih bertanya "Berapa lama lagi nak tinggal disana?".Mungkin pada d...

Post has attachment
Hari yang ceria
Selamat tengahari pada yang sudi menbaca blog ini, Tetiba ceria sangat hari ini.Mungkin kerana segala urusan settle jadi hati banyak tenang muka banyak senyum.Cuma sedikit spoiled ada lagi masih bertanya "Berapa lama lagi nak tinggal disana?".Mungkin pada d...

Post has attachment
Me time
Kalau nak tahu,saya ni adalah suri rumah tangga sepenuh masa sejak........................................tamat belajar tahun 2014.Hukhukhuk!Student kertu.Takpe la janji dapat jugak degree seketul. Dan tamat je belajar decide duduk rumah je la.Bila tanya su...

Post has attachment
Back to normal
Kami sampai ke Brisbane hari Khamis lepas.Hingga hari ini masih belum move on lagi perasaan ini sampaikan nak ke market tadi pun serasa cuak memandu.Mengada sangat bunyinya walhal pulang ke Malaysia cuma 5 minggu sahaja.Huhuhuhu! Apapun 5 minggu yang bermak...

Post has attachment
Ramadhan 2016
Assalamualaikum, Hamboih dah nak masuk seminggu dah puasa harini baru nak up entry.Hehehe!Ok.Tahun ke 3 menyambut Ramadhan dibumi Ratu ini.Dan untuk tiga tahun ini jugaklah separuh dari puasa adalah secara solo.Miahaha!Mana laki kau?As usual la kerja.Inilah...

Post has attachment
Ingat nak buat wordless sekali type panjang pulak!
Hari ini siapkan dua biji Double Chocolate Indulgence Cake.Seperti biasa selalu rasa superwoman.Bila perasan superwoman dia duk lengah-lengahkan la masa.Start lambat buat kek siap pun lambat jugak. Bila siap lambat,datang la lenguh kaki la,mood kelaut la,bl...

Post has attachment
Mother In Law Tougue
Setiap hari kita,celik je mata harus ucapkan syukur kerana Allah swt masih bagi peluang untuk menikmati hari bersama insan tersayang.Alhamdulillah. Permulaan pagi doa kita agar dipermudahkan segala urusan pada hari ini. Dan setelah selesai segala urusan den...
Wait while more posts are being loaded