Profile cover photo
Profile photo
Puan Mell
115 followers -
journey of life..
journey of life..

115 followers
About
Puan's posts

Post has attachment
Resepi : carrot cake simple
lama tak hapdate woiii... entah apa nak hapdate pun tak tahu. nak taip banyak-banyak memang tak boleh lah.. lil habib tu dok ngaco kan.. nak tengok omen ( ultraman).. nak tengok eebott (transfomers) nak tengok api ( thomas and friends). and many more. pc ni...

Post has attachment
Ragam.
  lama aku tak bercerita tentang ragam syukrii kan.. sekarang dah nak masuk 2y2mo dah umo dia.. dah pandai bercakap walaupun tak terus. pelat! hahaha.. umor-umor camni agaknya suka meniru kelakuan orang kan.. dia akrab ngan abah dia. memang banyak menurun p...

Post has attachment
Nugget ayam homemade
aku baru pertama kali buat nugget ayam comey2 gitu.. selalu dok buat nugget huduh je. hehehe. haritu beli isi ayam peket tu.. rm5 hengget. google punya google.. aku hentam je resepi yang paling mudah. biasalah.. aku ni mana suka renyah2. hat mudah-mudah je....

Post has attachment
Resepi : Cheezzy wedges ala kfc and homemade mayonis,
Aku suka makan cheezy wedges kat kfc tu. kadang kalau gi makan kat kfc. tu je aku makan. dah lama aku ambik resepi tu dari group Fb. ' RESEPI RINGKAS' .. tapi tak buat-buat. beberapa bulan yang lepas, aku ngan kakak aku balik kampung. kakak aku la buat. sed...

Post has attachment
Bukak buku baru.
Kandungan dah 17minggu. Baru pi bukak buku pink baru. bukan apa.. tersangat-sangatlah berchenta nak menunggu no giliran tu. can yu imagin? pukul 7am dah terpacak depan klinik. orang dah penuh woittt.. masyaAllah.. masyaAllah.. nampak tak dak tecik baju oren...

Post has attachment
Due date calculator.
Estimated Due Date is 6/30/2015 Gestational Age Today is 16 week(s), 4 day(s) or 3.81 month(s) months. Date of Conception 10/7/2014 First Fetal Heart Tones by Doppler: 12/9/2014 to 12/16/2014 (11 to 12 w) End First Trimester: 12/23/2014 Blood Draw for Serum...

Post has attachment
Bento la kunon..
haha. azam terlaksana walaupun huduh. takpe praktis make perfecto. haha. memula cantik je bentuk kapal. sampai opis berterabur. kahkah. buat kerot bintang2 tu hengat syukrii nak makan? dia pegang.. wooowwww... bintang. gigit sikit terus wat muka. pahtu.. um...

Post has attachment
Bento comel
Syukrii Ali dah tido. penat melalak tadi. kesian anak aku. tido atas kerusi sandar je. sobs.. aci tak nak bawak toto kat opis? hahaha. bolehlah aku update entry kejap kan.. Baru sat tadi aku join group bento kt pesbuk. semangat pulak tengok mama2.. ibu2.. u...

Post has attachment
Bila nak putus susu ??
Hajat hati nak aktif blogging cam dulu2 since da back to work kan sekarang ni. tapi.. dengan abam syukrii ni kelaut la jawapnya. ingat dia nak dok saja layan mainan yang ummi bawak. ada je agenda dia kat opis ni. mujuq la 4 jam je keja. haha. berbalik pada ...

Post has attachment
Ayam goreng karamel.
selamat tahun baru.. yang tak berapa baru.. baru la.. baru aku nak ucap. hahaha. sejak aku join group resepi ringkas kat pesbuk. macam-macam resepi aku cuba. al-maklumlah kan.. surirumah berjaya.. butt.. lately sejak jadi mak buyung ni malaihh ya amat derr....
Wait while more posts are being loaded