Profile cover photo
Profile photo
Ar Eirza Japar
807 followers -
simple, love beauty and vacation, urban mummy of 2 sons - Zafran & Zhariff
simple, love beauty and vacation, urban mummy of 2 sons - Zafran & Zhariff

807 followers
About
Posts

Post has attachment
mana nak cari baju nursing yang cantik dan murah?
Salam... korang teringin tak nak pakai baju nursing yang awesome...up to date punya design...modern style?? kalau dulu memang tercari-cari la nursing wear yang boleh bawa jalan-jalan...tapi susah betul...kebanyakkan design macam mak-mak jemah je kan...old s...

Post has attachment
Raya kurang bermakna tahun ni
Salam... Terlalu banyak air mata yang jatuh di Aidilfitri kali ini...pemergian ibu saudara yang tercinta...mak andak aku...mak saudara yang paling rapat..yang paling baik..yang paling pemurah...betapa terasanya hati ini bila beliau di jemput Ilahi...aku red...

Post has attachment
Persiapan raya 2017
Salam... aii...korang mesti tengah sibuk buat persiapan raya kan? serius tahun ni takde mood nak beraya..since before puasa dah macam ni...hubby dok ajak2 pergi bazaar banyak kali baru la pergi...tu pun takde mood nak memilih barang...byk beli barang keperl...

Post has attachment
Alhamdulillah.. Rezeki 2017
Salam... It's been a few months since my last post..actually bila dah lama tak update tu maksudnya busy ler..hihihi... Byk perkara jadi..sekelip mata je mcm2 berubah..one of my subordinate resigned..mcm yg aku bgtau sebelum ni ekonomi still not so good..oil...

Post has attachment
banyak perubahan
Salam... Makin banyak perubahan yang berlaku kat opis..semalam ada perjumpaan dengan MD..as usual every year memang MD bagi taklimat and expectation dia for that particular year...this year seems like no increment again like last year, which is as per my ex...

Post has attachment
My 1st step..more to go...
Salam... Masa perjumpaan dengan guru ritu, cikgu ada highlight yang zafran lack of motor skills...so start dari hari tu dok google la macam mana nak bagi enhance skill dia tu...actually salah satu punca aku rasa sebab terlalu lama pakaikan dia sarung tangan...

Post has attachment
Jangan lupa Allah bila senang
Salam... Sedikit perkongsian kisah tauladan di pagi Jumaat yang mulia ini... Wang syiling jatuh di hadapan seorang lelaki yg sedang asyik mambancuh simen. Melihat logam kecil itu, tangan lelaki itu terhenti melakukan kerja. Tidak menunggu lama, tangannya se...

Post has attachment
Cara merawat Ekzema dan Psoriasis
Salam... Korang tau tak apa itu Ekzema ? Ekzema ni keadaan di mana kulit jadi kering dan gatal disebabkan  penghalang kulit tidak berfungsi dengan baik. So  kulit mudah diserang infection dan  allergy.  Kadang-kadang kita boleh nampak kulit pesakit Ekzema n...

Post has attachment
mulanya terjebak ke bahagian perakaunan
Salam... susah ke belajar akaun?? soalan macam simple, tapi nak jawab kena fikir panjang...eheheh...kalau tanya aku, aku rasa tak susah mana..sekarang la baru rasa macam tu..tapi time bergelar student rasa "ya Allah....awat susah sangat ni"....jarang la aku...

Post has attachment
mulanya terjebak ke bahagian perakaunan
Salam... susah ke belajar akaun?? soalan macam simple, tapi nak jawab kena fikir panjang...eheheh...kalau tanya aku, aku rasa tak susah mana..sekarang la baru rasa macam tu..tapi time bergelar student rasa "ya Allah....awat susah sangat ni"....jarang la aku...
Wait while more posts are being loaded