Profile cover photo
Profile photo
Z Kemaman
36 followers
36 followers
About
Posts

Post has attachment
'Biarlah orang kata kami kedekut tak bagi pegang anak'
Tiba-tiba pernafasan anak berbunyi laju dan perutnya berombak, membuatkan pasangan suami isteri ini panik melihat keadaan anak mereka itu lalu membawanya ke klinik sebelum dirujuk ke hospital untuk mendapatkan rawatan.  Setibanya di hospital, keadaan si kec...
Add a comment...

Post has attachment
Sayang macam mana pun, ibu bapa dilarang cium mulut anak walaupun mereka masih kecil
Seringkali terlihat gambar atau video ibu bapa mencium mulut anak-anak sebagai tanda kasih sayang. Namun bagi ibu bapa yang beragama Islam, ketahuilah bahawa perbuatan seperti itu adalah tidak digalakkan.  SEJAK  akhir-akhir ini, menjadi trend ibu bapa yang...
Add a comment...

Post has attachment
'Anak sulung aku hampir mati lepas kena suntik vaksin' - Dakwa vaksin penyebab kanser, Doktor Pakar jawab tuduhan tak berasas wanita antivaksin ini
“Seronok saya baca penaakulan mantik yang Puan buat. Pengalaman saya, ada saja yang tak vaksin dan kena kanser. Saya pernah merawat anak orang asli yang tak pernah tengok klinik dan hospital dari umur 1-5 tahun. Kena kanser umur 6 tahun.” Vaksin merupakan k...
Add a comment...

Post has attachment
'Kami ingat dia saje buat mulut senget' - Doktor sahkan anak hidap Bell Palsy berpunca dari korek telinga
Penyakit Bell Palsy adalah sejenis penyakit berkenaan kelumpuhan atau kelemahan otot yang terjadi pada hanya sebelah muka. Penyakit ini disebabkan oleh kerosakan saraf yang mengawal otot muka dan menjadikan muka terasa berat sebelah. Pesakit boleh kehilanga...
Add a comment...

Post has attachment
‘Salam Kak. Dah Keluar, Thanks Sangat-Sangat’
Dalam dunia ini ada yang berusaha bersungguh-sungguh untuk mendapatkan anak tetapi masih belum ada rezeki.  Walaupun telah bermacam ikhtiar dilakukan, sesetangah pasangan berkahwin terpaksa menjalani ujian tidak memiliki zuriat sendiri.  Justeru, ramai bera...
Add a comment...

Post has attachment
Pas Bertakbir Tadika Kemas Tutup Operasi
Isu sebuah Tadika Kemas di Marang yang ditutup telah dijadikan isu politik sempit oleh Pas sehinggakan ada pengikut parti tersebut bersorak gembira budak-budak tidak dapat bersekolah. Mereka tersenyum puas dan terus menghebahkan di media sosial dengan menga...
Add a comment...

Post has attachment
'Selepas consult dengan doktor dan suggest makan clomid, Alhamdulillah mengandung lagi' - Belle Al-Yahya
Setiap pasangan yang baru berkahwin, pastinya mengharapkan kehadiran cahaya mata bagi menyerikan lagi rumahtangga. Ada yang mendapat zuriat awal dan ada juga yang lambat. Tetapi itu semua di atas rezeki Allah.  Selain berdoa dan meminta Allah memurahkan rez...
Add a comment...

Post has attachment
Luahan Photographer Bila Tetamu Biadap Suruh Shoot Gambar Bersama Pengantin Guna Iphone 8
Luahan Photographer Bila Tetamu Biadap Suruh Shoot Gambar Bersama Pengantin Guna Iphone 8. Tapi Respond Balas Spotan Photographer Tersebut Buat Tetamu Itu Terkedu!! Memang Menusuk Kalbu.. Dapatkan berita yang paling viral setiap hari: Mana-mana majlis perka...
Add a comment...

Post has attachment
Bagaimana Orang Malaysia Zaman Dahulu Menunaikan Ibadah Haji?
Menurut sejarah, ibadah haji di negara kita sudah pun berlaku daripada kurun ke 15 lagi. Menurut buku 'Haji di Semenanjung Malaysia : Sejarah dan Perkembangannya' tulisan Mohd.Saleh bin Haji Awang, orang Melayu pertama yang mengerjakan ibadat haji adalah Su...
Add a comment...

Post has attachment
'Entah berapa kali polis datang ke rumah akibat panggilan palsu dibuat oleh isteri' - Lelaki ini tabah jaga isterinya hidap Paranoid Schizophrenia
Paranoid Schizophrenia adalah salah satu jenis schizophrenia di mana penghidapnya mengalami delusi bahawa orang lain bersekongkol melawan dirinya atau anggota keluarganya. Kebanyakan penghidapnya mengalami halusinasi suara di mana mereka mendengar suara-sua...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded