Profile cover photo
Profile photo
Giera Taufik
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Friendship in UiTM
Well semua orang tahu yang UITM kebanyakkan semua orang melayu dan semua orang tahu melayu perangai "pelik" sikit. So since dah lama aku tak update blog, aku nak cerita pengalaman aku selama 3 tahun dekat UiTM tapi entry kali ni aku nak fokus kepada " frien...
Add a comment...

Post has attachment
all out
Sebelum ni aku rasa ni semua menyusahkan, kena bangun pagi, layankan adik and mama pagi pagi hari. Lagi-lagi bila kereta mama rosak, everything mama kena berharap kat anak-anak dia. At first aku rasa semua menyusahkan tapi bila lama-lama aku dah biasa macam...
Add a comment...

Post has attachment
trowback hantaran
Ini semua bermula, bila mama update gambar hantaran dekat facebook. Kalau lah kau faham segala gundah gulana aku, dimana semua berharap aku bukan seperti lain. Aku juga berharap supaya aku boleh bagitau dekat family aku dengan yakin "Jia dah ada pilihan hati"
Add a comment...

Post has attachment
tak boleh move on
aku tak boleh move on dari lagu ni,, oh plish lah jiera, sampai ke blog pon nak update lagu ni HAHA
tak boleh move on
tak boleh move on
gierataufik.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
5 Sem Sebagai student Ukur Bahan
Masyallah, sisthurr hampir tenggelam ke dasar laut yang berkaki kaki dalamnya.
Add a comment...

Post has attachment
Mati
Disebabkan aku taknak menyusahkan abang dengan mama, aku try hard untuk pastikan aku grad on time. Kadang kala aku rasa rapuh jugak, aku rasa macam nak fuck off dengan semua benda. Entah mana aku nak mencari semangat tak mudah menyerah macam dulu. Rasa bodo...
Add a comment...

Post has attachment
"angin"
Ini kira pertama kali jugak lah aku pergi mengurut sebab angin. Berbulan jugak lah tahan angin ni. Asal makan muntah, angin tu punya dengki sampai tolak semua apa yang aku makan keluar. Paling teruk sampai breast bengkak. Aku sampai hampir buat drama nak bu...
Add a comment...

Post has attachment
jaga jodoh orang
Sekalipun orang kata aku tak confirm dengan dia, belum tentu dia jodoh aku dan aku seolah jaga jodoh orang. Walau akhir cerita kami berakhir dengan tak berjodoh, tak ada apa yang dikesal dengan takdir Allah, anggap kehadiran dia untuk menyedarkan kita tenta...
Add a comment...

Post has attachment
3
suatu tika dahulu : A"permintaan B, semua A akan tunaikan" sekarang : B"okay ....(buat permintaann)" A"nanti lahh buat .... (bagi alasan)" Dan.. lama lama, nanti terus jadi never. Bila kau selalu diberi harapan, lepas tu jadi macam ni. Kau tak rasa diri kau...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded