Profile cover photo
Profile photo
Azizah Ali
1 follower
1 follower
About
Posts

Post has attachment
Susah Bangun Pagi
Kak Alia bangun… Kak Uyeen bangun… Dah kul 6 nie. Cepat2… Nanti tak sempat nak sarapan. Kak Alia mandi kat bawah. Kak Uyeen mandi kat atas je. Dah siap mandi jangan lupa ambil wuduk. Itu lah ayat yang biasa aku gunakan. Kalau boleh rakam memang dah ragam. E...
Add a comment...

Post has attachment
Anak Susah Bangun Pagi
Semalam sekolah. Hari nie cuti sempena Hari Raya Aidiladha. Esok
sekolah balik. Sian kepada mereka yang dalam perjalanan jauh untuk balik ke
rumah semula. Aku, jam 8pm dah sampai rumah. Alhamdulillah… Esok awal pagi dah kena bangun sebab nak sekolah. So, ma...
Add a comment...

Post has attachment
**
JNOKEFO Selamat daytaskcksancn;lasdv
Add a comment...

Post has attachment
Bulan peperiksaan
Oktober adalah bulan untuk menghadapi peperiksaan akhir tahun bagi setiap sekolah. Bukan sahaja anak2 yang sibuk tapi ibubapa pun turut sibuk. Pandainyer anak mama... Sebagai ibubapa, menjadi tanggungjawab untuk memastikan anak2 membuat ulangkaji di rumah s...
Add a comment...

Post has attachment
Gingko Biloba
Ekstrak ginkgo biloba yang digunakan dalam ujian klinikal mengandungi dua kumpulan fitokimia iaitu flavonol glikosid (melawan aktiviti antioksida) dan terpene laktone (memberi kesan pencairan darah).  Unsur bilobalide, salah satu daripada pecahan terpene la...
Add a comment...

Post has attachment
Pemakanan Tingkatkan Keupayaan Otak
Oleh Dr. Hj. Tangku Asmadi T. Mohamad Pemakanan yang berkhasiat , berzat dan seimbang bukan sahaja mencegah berlakunya masalah jantung dan kanser, tetapi ia turut meransang otak yang subur. Seorang pensyarah dalam bidang neuro surgeri di University of Calif...
Pemakanan Tingkatkan Keupayaan Otak
Pemakanan Tingkatkan Keupayaan Otak
permatakubijak.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Mengapa Yahudi Bijak
sumber :  http://ustazmoden.wordpress.com/2010/03/16/rahsia-kenapa-yahudi-bijak/ Mengapa Yahudi Bijak? Sebenarnya banyak kaedah dan cara pemakanan yang dibuat oleh bangsa Yahudi bersumberkan ajaran Islam.Contohnya mereka mengamalkan makan sebelum malam.  Is...
Mengapa Yahudi Bijak
Mengapa Yahudi Bijak
permatakubijak.blogspot.com
Add a comment...

Assalamualaikum.

Menghimpunkan segala Tips, Panduan, Petua dan Doa Bagi Ibu bapa Yang Inginkan Anak Pintar, Mendidik Anak Pintar dan Bijak Seawal Dari Kandungan Hingga Remaja. 
"We do the BEST and let's Allah o the REST"
Add a comment...

Post has attachment
Iklan JuzQ30 di akhbar Harian Metro
RAHSIA anak PINTAR terbongkar. Dapatkan JUZQ30 sekarang.
Iklan JuzQ30 di akhbar Harian Metro
Iklan JuzQ30 di akhbar Harian Metro
permatakubijak.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
MAKANAN & OTAK
Arkib 22/09/2013 Mingguan Malaysia Pemakanan tingkatkan keupayaan otak PEMAKANAN yang
berkhasiat, berzat dan seimbang bukan sahaja mencegah berlakunya masalah
jantung dan kanser tetapi turut merangsang otak yang subur. Saintis telah
melakukan pelbagai kajia...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded