Profile cover photo
Profile photo
Pasivna Gradnja - Pasivna hiša
15 followers -
Vse za Pasivno gradnjo - PASIVNA HIŠA od PROJEKTA do OBJEKTA
Vse za Pasivno gradnjo - PASIVNA HIŠA od PROJEKTA do OBJEKTA

15 followers
About
Posts

Post has attachment
Gradite ali načrtujete Pasivno hišo? Potrebujete izračun energetske bilance PHPP? Želite pridobiti subvencijo Eko sklada?

Za vas lahko naredimo celoten izračun, svetovanje in potrebno energetsko optimizacijo že zasnovanega objekta.

Post has attachment
Zaključevanje del na pasivni hiši Sonček – Ljubljana

Projekt Hiša Sonček – 12 stanovanjskih enot – Ljubljana

Dela na večstanovanjskem pasivnem objektu se počasi bližajo koncu. Trenutno se izvajajo zaključna dela v notranjosti objekta. Finalizirajo se inštalacije in polaga keramika. Okolica objekta tudi počasi dobiva željeno podobo. Klančine na južni strani objekta so skoraj dokončane. Enako velja za zunanje stopnišče na vzhodni strani.

Post has attachment
Nov projekt za leto 2017 - Pasivna hiša J – Krško

Projekt obravnava izvedbo Pasivne hiše v gabaritu delna klet+P+N. Temeljenje objekta bo izvedeno s temeljno ploščo, ki bo bila s spodnje strani izolirana s penjenim steklom Glapor. Na ta način se ognemo toplotnim mostovom, ki nastanejo pri linijskem temeljenju. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: Energy Plus System. U vrednost zunanje stene je U=0,089 W/m2K. Energetika objekta je zasnovana s toplotno črpalko, ki skrbi za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje objekta preko talnega gretja. V objektu je seveda predvidena izvedba prezračevalnega sistema z rekuperacijo.

Post has attachment
Polaganje "tlakovcev" na Danskem. Potencialni problem ne enakomernega posedanja se enostavno reši z debelino in do pokanja plošč zagotovo ne pride. Ni najcenejša rešitev, je pa rešitev za na dolgi rok.
Photo
Photo
19. 09. 16
2 Photos - View album

Post has attachment
Izvedba Pasivne hiše H v Avstriji

Na spodnjih slikah je prikaz izvedbe oboja pasivne hiše v Avstriji. Uporabljen je gradbeni sistem Energy Plus System, serija E+300, U=0,089 W/m2K. Trenutn oje izveden ovoj pritličja. V naslednjih dneh se pripravlja opaž za stropno ploščo in potem se gradnja nadaljuej.

Post has attachment
Pasivna hiša F – Izlake – dokončan objekt

Zunanjost in okolica pasivne hiše v Izlakah je dokončana. Hiša ima posebnost – kamin, ki je bil vgrajen na željo stranke. Potrebno je urediti še zunanjo teraso z bazenom in dokončati letno kuhinjo.

Post has attachment
Gradnja pritličja – pasivna hiša SONČEK

Gradnja pritličja z gradbenim sistemom Energy Plus System. Izvaja se oboje objekta, ki je z uporabo tega gradbenega sistema izveden popolnoma bez toplotnih mostov. Del te etaže je izveden kot vkopan, dela pa je zunanja stena.

Post has attachment
Rekonstrukcija in eneregtska obnova hiše na otoku Krk

Predmet projekte je obstoječa stanovanjska hiša, ki je potrebna temeljite prenove. V objektu se spremeni namembnost, del objekta se podre, del dozida in kot celota bo objekt dobil novo vsebino ter poudaril tisto kar lokacija ima. To so izjemni pogledi in odprtost na zaliv Punata.

Objekt bomo tudi energetsko temeljito predelali in glede na lokacijo ustvarili objekt, ki bo potreboval zanemarljive količine energije za obratovanje, obenem pa bo nudil uporabnikom visok nivo bivalnega ugodja.

Post has attachment
Vgradnja zbiralnika za deževnico volumna 40.000 litrov pri pasivni hiši v Ajdovščini. Tukaj ne bo pomanjkanja vode. ;-)
Photo

Post has attachment
Projekt hiša SONČEK – pasivna hiša

Projekt Hiša Sonček – 12 stanovanjskih enot – Ljubljana

Pri razvoju projekta stanovanjske stavbe poimenovane Hiša Sonček, ki bo namenjena stanovanjski skupnosti obolelih za cerebralno paralizo je bila želja po čim boljši energetski učinkovitosti objekta in čim nižjih obratovalnih stroških. Stavba je dvonadstropna, v vsakem nadstropju je po eno stanovanje s šestimi ležišči. Stanovanje v zgornjem nadstropju ima direkten nivojski dostop z Vinčarjeve ceste, drugo stanovanje, ki je nadstropje niže, je dostopno s pomočjo dvigala in stopnic. Stanovanje v nižjem nadstropju ima možen direkten dostop na vrt iz bivalnega prostora. Iz avle v spodnjem nadstropju sta dostopni shrambi in strojnica, možen je tudi direkten dostop na vrt za stanovalce zgornjega stanovanja. Način bivanja, ki izvira iz potreb uporabnikov, bi namreč terjal precejšnje dodatne spremembe posameznih stanovanj, ki jih sedaj uporabljajo.

Temeljenje objekta bo izvedeno s temeljno ploščo, ki bo bila s spodnje strani izolirana s penjenim steklom Glapor. Na ta način se ognemo toplotnim mostovom, ki nastanejo pri linijskem temeljenju. Ovoj objekta – zunanji zidovi so izvedeni z gradbenimi sistemo za gradnjo Pasivnih hiš: Energy Plus System.
Wait while more posts are being loaded