Profile cover photo
Profile photo
puteri hafiza
62 followers
62 followers
About
Posts

Post has attachment
**
Assalamualaikum, Baru-baru ni Arissa kena demam tonsil. Kali ni dah kali kedua la dia kena. Doktor suggest pegi jumpa ENT sebab saya bagitau doktor kadang-kadang Arissa tidur berdengkur. Ada kaitan dengan tonsil di hidung katanya.  Tonsil ni ada kaitan deng...
Add a comment...

Post has attachment
**
Tips Melancong dengan anak-anak kecil.  Ada kawan mintak share pengalaman bwk anak-anak kecil pegi melancong. Saya share la kat sini. Bln Nov tahun lepas, kami travel 4 buah negara iaitu France-Germany-Belgium-UK. Saya tak la banyak pengalaman pegi banyak n...
Add a comment...

Post has attachment
'Orang gaji' ku yg terlebih rajin
Walaupun suri rumah kadang-kadang nak jugak bercuti dari buat keje rumah. Sebelum ni saya ada panggil filipino dtg kemas umah. Bukan la selalu.Kalau rumah dah tahap tongkang pecah, terpaksa la mintak bantuan. Mula-mula saya rasa dorg caj berpatutan la sebab...
Add a comment...

Post has attachment
Percutian PERCUMA ke BANGKOK!!!sape mahu angkat tangan!!
Siapa mahu percutian 5 bintang secara percuma ke BANGKOK?? Percutian ini sangat ekslusif dan dilayan secara mewah. Disediakan tempat tinggal, makan, lawatan ke beberapa tempat dan juga duit poket! Yang lebih special, ada special gifts setiap kali kita pulan...
Add a comment...

Post has attachment
Arissa demam tonsil- Bagaimana saya rawat dengan vitamin Shaklee!
Syukur Alhamdulillah anak-anak saya jarang demam. Kalau demam selalunya tak lebih 38.5 Deg C. Anak yang sulung memang menjadi rutin ambik mealshakes setiap hari. Multivitamin dalam bentuk serbuk yang sangat sedap rasanya. Perisa vanila disukai kanak-kanak. ...
Add a comment...

Post has attachment
Barney Live at Emirates Palace hotel, Abu Dhabi
31 July aritu kami sekeluarga pegi ke Barney Live show di Emirates Palace Hotel. Anak-anak excited nak Tengok Barney. Ibu dia excited nak tengok keliling hotel 7 bintang tu. Show tu diadakan di Emirates Palace Hotel. Itulah first time kami jejakkan kaki di ...
Add a comment...

Post has attachment
Hebatnya berdoa. Anak kecil pon percaya.
Assalamualaikum semua. Ahad baru ni kami pergi ke Abu Dhabi. Nak beli baju skolah Arissa yg last minit baru dapat SMS dari sekolah dan ada lagi beberapa urusan lain. Lepas setel urusan dan menunggu kedai baju sekolah bukak jam 5 pm kami ke Yas Mall. Kebanya...
Add a comment...

Post has attachment
Selamat Hari lahir muhammad Al Fateh yg ke 7 bulan 27 hari :)
Syukur Alhamdulillah dah hampir 8 bulan umur Al Fateh. Rasa macam baru je lagi semua detik2 paling cemas dalam hidup ibu jadi. Syukur Ya Allah atas rezeki dan pengalaman yang paling berharga ini.  Selalu kita dengar ayat 'Selalu berbaik sangka dengan Allah'...
Add a comment...

Post has attachment
Bawa bekal atau makan makanan yang disediakan taska/pengasuh? Mana pilihan ibu-ibu?
Adakah kebersihan terjamin makan di taska? Ibu bapa yang  agak cerewet mula persoalkan. Ada sesetengan ibu pula  perah otak memikirkan bekal yang ingin dibawa oleh anak  mereka. Kebersihan makanan di taska sangat perlu dititikberatkan.  Anak-anak sangat sen...
Add a comment...

Post has attachment
Antara taska, bibik dan pengasuh
Kes penderaan kanak-kanak terjadi lagi. Pilu rasa hati melihat anak-anak yang masih perlukan kasih sayang dan penjagaan sepenuhnya diperlakukan sewenang-wenangnya oleh bibik. Tapi kes yang berlaku seperti ini bukan hanya diperlakukan oleh bibik, malah di ta...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded