Profile cover photo
Profile photo
Zielzicht Retraite
34 followers -
Zielzicht is het centrum voor Retraites, Mindfulness, Stiltedagen, Intuïtieve ontwikkeling, Bewustzijnstrainingen en -begeleiding.
Zielzicht is het centrum voor Retraites, Mindfulness, Stiltedagen, Intuïtieve ontwikkeling, Bewustzijnstrainingen en -begeleiding.

34 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Relatieboost!
Een onvergetelijk weekend voor koppels – van twijfel naar vertrouwen
Verdiep je relatie naar het volgende level!
Onder leiding van Bert Van Rijnberk en Rieneke Batelaan
Beleef samen een uniek, liefdevol en ontspannen relatie-retraite van vrijdag 1 juli t/m zondag 3 juli op de Stille Kracht in Drenthe.
Deze retraite is speciale tijd om samen met je lief te genieten, bij te tanken en thuis te komen bij jezelf en de ander, met alle ruimte voor verdieping en spirituele groei. Dit weekend is een uitnodiging om speels en wezenlijk onderzoek aan te gaan.

http://www.zielzicht.nl/relatie-retraite/
Add a comment...

Post has attachment
Er is heel veel mogelijk in het moment, zo niet alles. We hoeven niks te plannen voor straks. Hoe moet het straks verder gaan? Het is fijn om te leren vertrouwen op dit moment , zonder je druk te maken over straks. Vertrouwen op het nu en weten dat alles voorradig is. Je kunt wel de mogelijkheden voor straks, nu al onderzoeken. Daarmee gaat het palet aan mogelijkheden alleen maar verder open. En je hoeft niks vast te leggen. Op het moment dat het nodig is zal je weten wat er aan de orde is. Elke vastlegging voor iets de toekomst geeft een gevoel van schijnveiligheid. Je echte veiligheid zit echter in jou, wat er straks nodig is zal er zijn. De kern ben jij, het is er in jou; in jouw bron, jouw eenheid, je essentie.
Door nu je lichaam en je adem te voelen kan je je er in dit moment mee verbinden. Adem diep, een keer of drie, helemaal tot onderin je buik. Adem diep en voel je lijf. Weet je vrij en tegelijkertijd verbonden met je essentie. Je bent van binnen heel, wat er ook met je gebeurd is en wat er in de toekomst ook zal gebeuren.
Bert van Rijnberk
meer blogs: http://www.zielzicht.nl/blog/
Blog | Zielzicht
Blog | Zielzicht
zielzicht.nl
Add a comment...

Post has attachment
De waarheid is je verlangen jezelf te zijn. Je hebt hard gewerkt om net anders te zijn dan je bent. Je deed het uit liefde en je mag het uit liefde ook weer loslaten!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Liefde en Twijfel

We raken zo in paniek, wanneer de twijfel toeslaat. De meest ingewikkelde dialogen spelen zich in onze gedachten af en het denken en voelen erover neemt ons compleet in beslag. Toch lijkt het probleem vaak groter dan we denken. Haal dus maar even diep adem en ontspan.

Omdat we in paniek raken van twijfel, gaan we voorbij aan de waarde die erachter schuilt. Twijfel is namelijk een raadgever, jouw stoplicht en personal trainer. Hij tikt je op je schouder, fluistert in je oor, pakt je bij de lurven en als het nodig is zit hij je op de hielen. Weet een ding: twijfel heeft het beste met je voor, dus geef hem aandacht en luister, zonder dat je daar meteen conclusies en consequenties aan verbindt. Twijfel is er, omdat het tijd is om wakker te worden, je te ontwikkelen, contact en verbinding te maken met je geliefde en nog belangrijker jezelf.

Nou doe je het alweer (niet)!

Wanneer wij twijfelen aan onze relatie is dat meestal omdat we vinden dat de ander iets te veel of te weinig doet en er niet aan verwachtingen of afspraken wordt voldaan. Ondertussen werkt dit knap misleidend. We richten ons namelijk dermate op de ander dat we onszelf daarbij vergeten. Het is makkelijker om de ander verantwoordelijk te maken voor een gevoel van gemis en ongenoegen, dan een blik naar binnen te werpen. Sterker nog, we zijn zo gefocust op het turven van repeterende gedragingen en tekortkomingen van onze geliefde dat we niet eens toekomen aan kijken naar onszelf.

Tot nu toe herkenbaar? Neem dan even de tijd om stil te staan bij de volgende drie vragen, die je gaan helpen om helderheid te krijgen over de oorzaak van jouw twijfel.

Drie vragen die je helpen om de boodschap van jouw twijfel te ontrafelen

Welke uitdaging ga je uit de weg? Door je blik op jouw partner te richten, maak je hem / haar verantwoordelijk voor het vervullen van jouw gemis, behoefte of verlangen. Richt je blik eens naar binnen. Wat heb je hier zelf in te doen, wat is er nodig?
Stel dat je deze verantwoordelijkheid volledig zou nemen, wat zou dat je dan opleveren? Hoe zou dat je leven en gevoel van welbevinden beïnvloeden? Wat zou het kunnen betekenen voor jouw relatie?
Spreek je je wensen en verlangens uit naar je partner? Doe dit vanuit kwetsbaarheid, zonder verwijten, vanuit jezelf, vanuit je hart. Bijvoorbeeld: ‘Ik mis je en heb er behoefte aan om bij je te zijn. Zullen we een avond vrij plannen samen, telefoons en computer uit?’


Relatie-Retraite

Wanneer een relatie voorbij is, is er geen twijfel meer, dan weet je het zeker. Is de liefde er nog, maar ben je elkaar een beetje uit het oog verloren? Dan is een relatie-retraite een mooie stap om samen tot rust te komen én elkaar opnieuw te zien.

Bezoek voor meer informatie: Eerstvolgende Relatie-Retraite: 1 tm 3 juli

http://www.zielzicht.nl/relatie-retraite/
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Het is gewoon fijn om lief te hebben, jezelf, de ander de wereld, in welke vorm dan ook. Misschien is dat vooral de zin van het leven.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded