Profile cover photo
Profile photo
13 Pixlar
1 follower -
Frontend- och webbutveckling på svenska
Frontend- och webbutveckling på svenska

1 follower
About
Posts

Post has attachment

Stor guide för dig som vill börja använda Git men tycker att det verkar svårt och krångligt. Vi tar det från början, steg för steg med allt från command line till Github

http://13pixlar.se/artiklar/guide-till-git-versionshantering-nar-den-ar-som-bast/
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Bygg en reponsive mobilmeny för mindre skärmar med CSS och lite jQuery

När man bygger responsiva webbsidor är en vanligt förekommande utmaning navigeringen. Oftast vill man försöka minimera ytan som en meny tar upp men ändå göra den lättåtkomlig. I denna artikel bygger vi en snygg och enkel responsiv meny som går att använda i många olika projet:

http://13pixlar.se/artiklar/enkel-mobil-slide-in-meny/
Add a comment...

Designprocessen i webbprojekt flyttar in i browsern

Pixelperfekta skisser i Photoshop blir både krångliga och onödiga när processen i webbprojekt förändras. Att designa direkt i browsern blir allt viktigare.

http://13pixlar.se/artiklar/designprocessen-i-webbprojekt-flyttar-in-i-browsern/
Add a comment...

Post has attachment
När man som frontendutvecklare arbetar med webbprojekt finns det vissa delar i ens workflow som är både tråkiga och arbetsamma men ack så viktiga. Det kan handla om att minifiera Javascript och CSS, optimera bilder eller kompilera SASS eller LESS till CSS. Visst vore det skönt om vi kunde automatisera detta?

Grunt är en uppgiftsautomatiserare (puh, långt ord) som kan hjälpa oss med detta. Grunt kan även göra en uppsjö andra saker och när man väl kommit igång är det lätt att låta Grunt ta över mer och mer av sina repetitiva och trista uppgifter. I denna artikel går vi igenom Grunt från början och sätter upp dessa uppgifter i vårt projekt.

http://13pixlar.se/artiklar/kom-igang-med-grunt/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded