Profile cover photo
Profile photo
Izzati Asyraf
124 followers -
Mama, Isteri dan Anak
Mama, Isteri dan Anak

124 followers
About
Posts

Post has attachment
April 2017: Kenduri Acu @ Jitra Kedah
Moh ler saya cerita kisah throwback semuanya sepanjang tahun ni.  Harus simpan dalam blog sebagai kenang-kenangan. Throwback pertama kisah  Kenduri Acu di Kedah. Kenduri di sebelah perempuan bulan 3 di Serawak. Sebulan lepas tu majlis di kedah pulak. Tema :...
Add a comment...

Post has attachment
Pengalaman bersalin anak ketiga
Alhamdulillah. 15/8/2017 306pm cik t selamat melahirkan anak ketiga. Sebab tu la blog lama menyepi sendu je ..hihi.. Mood kelautan dalam nak berblog sepanjang mengandung.huhu. Baby sihat seberat 3.8kg. Paling semangat antara abang dan kakak. Nasib baik mama...
Add a comment...

Post has attachment
Engagement Adik 16.10.16
Fuh fuh berhabuk blog cik tie. Macam-macam nak cerita tapi mood nak update kelaut biru je. Ni cerita last year jugak. Satu-satunya adik cik tie dah selamat bertunang dengan awek Serawak.  Tiket adik dah siap-siap booking
awal. Tapi masa ni last minit en.su...
Add a comment...

Post has attachment
Pisang cheese sedap di Bangi - The Pisang Cheese
Sebenarnya Pisang cheese ni memang favourite cik tie. Memang alergic kalau nampak harus nak terjah pergi beli. Kebanyakkan pisang cheese yang ada area bangi ni semua dah try. Dan baru ni tengok kat IG ada  pisang cheese baru buka..Iaitu The Pisang Cheese ni...
Add a comment...

Post has attachment
Trip ke Cameron Highland - Day 2 (Last)
 Hari ke-2 bangun awal dan terus keluar breakfast kat area tanah rata... Nasi lemak apa tah. Famous jugak. Ramai orang. Lepas breakfast , kitorang terus ke Kea Farm.. Nak borong sayur.hihi..   Little princess mama dah boleh jadi geng SELFIE mama..hihi.. Fam...
Add a comment...

Post has attachment
Trip ke Cameron Highland - Day 1
 Bulan lepas ada family day di Cameron Highland.. Mama dah aim nak makan strawberi dan borong sayur la apa lagi.. Pergi 2 hari 1 malam je..Memang dah aim tempat yang nak pergi je.. So tak rushing sangat..Santai-santai je ..   On the way nak ke Cameron tu ki...
Add a comment...

Post has attachment
Roti Puri dan Jalan-jalan di IOI City Mall Putrajaya
 Suka datang sini IOI City Mall Putrajaya ni sebab dekat.  Dan banyak kedai makan best2..haha.. Biasa kalau bawa anak-anak kalau jumpa mainan bawah ni mesti PAU nak naik..hihi..   Thomas n Friend.     Ni mama suka sebab dapat join sekali..haha Train ni pusi...
Add a comment...

Post has attachment
Riadah di Tasik Titiwangsa dan Nan Cheese RSMY
Cerita 2 bulan lepas kot..Ampun! haha.. Masa ni weekend en.suami bawa riadah disini..Cadangnya nak naik basikal kat sini. Tapi sampai pun dah lewat sebab susah bebenor nak dapat parking..Ramai sungguh umat manusia..Next time harus datang awal.. Best tengok ...
Add a comment...

Post has attachment
Resepi Roti Titab
Ceritanya teringin nak jalan-jalan di Kelantan. Google la apa yang best kat sana.. Sekali ternampak roti titab kat kelantan ni.. Google punya goole jumpa resepi walaupun sap2 soi nak buat.Tetap mak google..haha. Bahan-bahan ROTI KAYA TELUR MAJERIN Cara-cara...
Add a comment...

Post has attachment
Majlis Aqiqah Nur Zara Alisya
Majlis Aqiqah Alisya berlansung masa hari raya haji ke 2..Saja buat waktu raya haji ..  Kitorang buat sekali dengan majlis kesyukuran masuk rumah baru mertua.. Catering dan kambing semua en.suami dah settle kan.. Menu nasi beriani gam ayam/daging dan kambin...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded