Profile cover photo
Profile photo
Stemmens Dag
7 followers -
Stemmens Dag er resultatet af et unikt samarbejde mellem foreninger, netværk og enkeltpersoner med stemmen som område. www.stemmensdag.dk
Stemmens Dag er resultatet af et unikt samarbejde mellem foreninger, netværk og enkeltpersoner med stemmen som område. www.stemmensdag.dk

7 followers
About
Posts

Post has attachment
STRID OG STEMMER
... noget kunne tyde på, at det er lykkedes at lave en animationsfilm uden den til faget hørende hektisk-frenetiske stemmeføring. Info om filmen: http://www.dfi.dk/faktaomfilm/film/da/96693.aspx?id=96693
Photo

Post has attachment
"»Du er så fin! Ja, det er du!«: Babysprog kan gavne dit barn
Pludren og lyse toner er hverdag i mange hjem med helt små børn, og selv om det måske ikke lyder intelligent, kan babysprog faktisk være gavnligt."

Post has attachment

Post has attachment
Stemmen som forstyrrer af den offentlige ro og orden.
I artiklen, som BT-journalisten har 'skrællet' fra canadiske CTV News, mangler en væsentlig pointe: Taoufik Moalla hævder, at han ikke sang særlig højt!
I øvrigt er episoden blevet gengivet af en mængde store engelsksprogede medier som BBC, The Guardian, The Telegraph, Time og Huffington Post ... men der er trods alt ingen af disse, der som BT har bragt samme historie to gange, skrevet af to forskellige journalister ;-)
Den anden udgave findes her:
https://www.bt.dk/viralt/sang-med-paa-90er-hit-i-bilen-saa-blev-han-straffet-af-politiet

Post has attachment
"Is it possible to hear a human voice (or an instrument that sounds like one) without imagining the body that produced it? Kate Heidemann argues that when we listen to singers, we imagine ourselves having the bodily experience of producing their voice. Thus the pleasure of Aretha Franklin is the opportunity she gives us to imagine being relaxed while still producing a loud and authoritative voice."

Post has attachment
TYDELIGHED I MEDIETALE
De seneste år har debatten raset flere gange, om danske skuespillere i utålelig grad er blevet mumlere, bl.a. i forbindelse med serier som Forbrydelsen og Arvingerne.
Ekstra Bladets Nationen, som ganske vist også er brokkerøvenes holdeplads, arrangerede i forbindelse med sidstnævnte serie en undersøgelse, der viste, at omkring 70% af cirka 20.000 respondenter ikke kunne forstå, hvad skuespillerne sagde.
Bortset fra at dansk er et sprog, som for øjeblikket forandrer sig hurtigt, er en vigtig del af forklaringen, at man ønsker realisme i scenerne, også hvad angår talesproget.
Sidste år skrev DR et generelt svar til henvendelser om problemet:
http://dr.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/895/~/hvorfor-er-der-mumleri-i-tv%3F
For at blive i SoMe-sammenhæng er illustrationen en lang tråd, hvis debattører delvist tilhører 60+/hippiesegmentet. Det bliver klart, at problemet ikke begrænser sig til TV-serier. Den kan findes i fuld opløsning på følgende link (klik på den, så kan der zoomes ind): https://photos.app.goo.gl/OU4LavCl7r2USG9H2
Vi hører meget gerne både 'ofre', 'upåvirkede' og fagfolks refleksioner, så hep, retorikere, fonetikere, teaterfolk og så videre, lad os høre din mening!

Post has attachment

Post has attachment
Mange vil snart afgive deres stemme. Flemming Madsen var en af DR's meget karakteristiske stemmer for en del tiår tilbage. Her øver han sin valgtale på en kalkunflok:

Post has attachment

Post has attachment
WORLD VOICE CONSORTIUM
December 8-10, 2017 Copenhagen, Denmark
Wait while more posts are being loaded