Profile cover photo
Profile photo
ANILA KALLESHI
46 followers -
Qendra e dobesimit Anila Kalleshi's Center ku ne 10 seanca te plota dobesimi humbisni 6-7 kg Biografia - 21 Shtator 2009 Kalleshi Center në “World Quality Commitment Award” u nderua me Trofenë e Artë në hollin e hotelit “Concorde Lafayette ” Hall në Paris. - 31 Maj 2010 Kalleshi Center në “International Quality Summit Award” u nderua me Trofenë Diamant në hollin e hotelit “Marriott” në New York, U.S.A - 29 Nëntor 2010 Kalleshi Center në “International Quality Crown Award” u nderua me Trofenë Platini në hollin e hotelit “Guoman Tower” në Londër, United Kingdom. - 20 Dhjetor 2010 Anila Kalleshi është vlerësuar me “The Platinium Technology Award” për cilësinë e shërbimeve që ofron dhe emrin e mire që disponon në treg.Ky çmim u dha në hollin e hotelit “Crown Plaza” në Gjenevë të Zvicrës nga OtherWays. - 18 Prill 2011 OtherWays Management Association Club “OMAC” në ambientet e hotel “Intercontinental” në Berlin të Gjermanisë, nderoi Anila Kalleshin me “Trofenë e Artë” për cilësinë dhe ngritjen e prestigjit të biznesit” me motivacionin e njohjes së prestigjit, futjen e teknikave më të fundit, cilësinë dhe arritjet e shkëlqyera. - 31 Maj 2011 Konfederata Botërore e Biznesit e rradhit Anila Kalleshin si një “Anëtare Elitë” me të gjitha privilegjet dhe obligimet në Hjuston -Teksas. - 27 Qershor 2011 Kalleshi Center nderohet në “International Arch Of Europe” me “Trofenë e Artë” në Frankfurt me këtë motivacion: për një kontribut të mrekullueshëm në biznesin botëror, për një qëndrim të lartë dhe profesionalizëm të demonstruar nga paraqitje prestigjoze. Ky çmim u dha nga Bussiness Initiative Directions. - 29 Tetor 2011 - Incoob Business Meeting i mbajtur në ambjentet e “The Westin Lima Hotel & Convention Center” në Peru vlerësoi Anila Kalleshin me “The Excellence Awards Peru 2011”. Kjo konventë njeh zhvillimin e bizneseve dhe sukseset e arritura prej tyre duke u mbështetur në imazhin e cilësisë dhe shërbimeve te shkëlqyera që Kalleshi Center ofron për klientët e saj. • Trofeja “Exellence Awards 2011” dhënë Kalleshit Center, si çmimi më i lartë i dhënë nga kjo organizatë. • Çertifikata “Member Premium”, e cila njeh “Kalleshi Center” si një anëtar special pjesëmarrës në Konfederatën Ndërkombëtare të Biznesit. • Çertifikata Ndërkombëtare e Excellence “Company of The Year”, in the name of Kalleshi Center. • Çertifikata “World Leader Business”, e cila veçon Kalleshi Center si një lider biznesi. • Titullin e Nderit si “Leader in Business Management”, ku njeh Anila Kalleshin si përgjegjës për menaxhimin e biznesit. • Titullin e Nderit “Leader in Marketing Management”; ku njeh Anila Kalleshi si Menaxhere Marketingu të kompanisë fituese. - Anila Kalleshi ka marrë pjesë si anëtare jurie në International Business Awards tek Steeve Awards për vitin 2011. - 28 Nëntor 2011 Anila Kalleshi është nderuar nga Presidenti i OtherWays International Research & Consultants, Z. Charbel S. Tabet me Trofenë “The diamond Eye Award for Quality and Excellence” në “Grand Hotel Kempinski” në Gjenevë. - 4 Dhjetor 2011 në Bruksel, në Belgjikë, The European Society for Quality Research (ESQR) në “the European Awards” for Best Practices 2011 perzgjodhi Kalleshi Center ndërmjet kompanive dhe organizatave të tjera, për arritjet dhe manaxhimin cilësor dhe të shkëlqyer në të gjithë botën, duke e nderuar me një trofe. - 10 Dhjetor 2011 në Randolph Hotel, në Oxford, në Konventën e Përvitshme Ndërkombëtare the Anually International Socrates Commitee of Europe Bussiness Assembly (E.B.A. Oxford, UK), Kalleshi Center është nderuar “Best Enterprise Award”, për kontribut personal në zhvillimin e proçesit të integrimit si një lidership frutdhënës dhe efiçent.
Qendra e dobesimit Anila Kalleshi's Center ku ne 10 seanca te plota dobesimi humbisni 6-7 kg Biografia - 21 Shtator 2009 Kalleshi Center në “World Quality Commitment Award” u nderua me Trofenë e Artë në hollin e hotelit “Concorde Lafayette ” Hall në Paris. - 31 Maj 2010 Kalleshi Center në “International Quality Summit Award” u nderua me Trofenë Diamant në hollin e hotelit “Marriott” në New York, U.S.A - 29 Nëntor 2010 Kalleshi Center në “International Quality Crown Award” u nderua me Trofenë Platini në hollin e hotelit “Guoman Tower” në Londër, United Kingdom. - 20 Dhjetor 2010 Anila Kalleshi është vlerësuar me “The Platinium Technology Award” për cilësinë e shërbimeve që ofron dhe emrin e mire që disponon në treg.Ky çmim u dha në hollin e hotelit “Crown Plaza” në Gjenevë të Zvicrës nga OtherWays. - 18 Prill 2011 OtherWays Management Association Club “OMAC” në ambientet e hotel “Intercontinental” në Berlin të Gjermanisë, nderoi Anila Kalleshin me “Trofenë e Artë” për cilësinë dhe ngritjen e prestigjit të biznesit” me motivacionin e njohjes së prestigjit, futjen e teknikave më të fundit, cilësinë dhe arritjet e shkëlqyera. - 31 Maj 2011 Konfederata Botërore e Biznesit e rradhit Anila Kalleshin si një “Anëtare Elitë” me të gjitha privilegjet dhe obligimet në Hjuston -Teksas. - 27 Qershor 2011 Kalleshi Center nderohet në “International Arch Of Europe” me “Trofenë e Artë” në Frankfurt me këtë motivacion: për një kontribut të mrekullueshëm në biznesin botëror, për një qëndrim të lartë dhe profesionalizëm të demonstruar nga paraqitje prestigjoze. Ky çmim u dha nga Bussiness Initiative Directions. - 29 Tetor 2011 - Incoob Business Meeting i mbajtur në ambjentet e “The Westin Lima Hotel & Convention Center” në Peru vlerësoi Anila Kalleshin me “The Excellence Awards Peru 2011”. Kjo konventë njeh zhvillimin e bizneseve dhe sukseset e arritura prej tyre duke u mbështetur në imazhin e cilësisë dhe shërbimeve te shkëlqyera që Kalleshi Center ofron për klientët e saj. • Trofeja “Exellence Awards 2011” dhënë Kalleshit Center, si çmimi më i lartë i dhënë nga kjo organizatë. • Çertifikata “Member Premium”, e cila njeh “Kalleshi Center” si një anëtar special pjesëmarrës në Konfederatën Ndërkombëtare të Biznesit. • Çertifikata Ndërkombëtare e Excellence “Company of The Year”, in the name of Kalleshi Center. • Çertifikata “World Leader Business”, e cila veçon Kalleshi Center si një lider biznesi. • Titullin e Nderit si “Leader in Business Management”, ku njeh Anila Kalleshin si përgjegjës për menaxhimin e biznesit. • Titullin e Nderit “Leader in Marketing Management”; ku njeh Anila Kalleshi si Menaxhere Marketingu të kompanisë fituese. - Anila Kalleshi ka marrë pjesë si anëtare jurie në International Business Awards tek Steeve Awards për vitin 2011. - 28 Nëntor 2011 Anila Kalleshi është nderuar nga Presidenti i OtherWays International Research & Consultants, Z. Charbel S. Tabet me Trofenë “The diamond Eye Award for Quality and Excellence” në “Grand Hotel Kempinski” në Gjenevë. - 4 Dhjetor 2011 në Bruksel, në Belgjikë, The European Society for Quality Research (ESQR) në “the European Awards” for Best Practices 2011 perzgjodhi Kalleshi Center ndërmjet kompanive dhe organizatave të tjera, për arritjet dhe manaxhimin cilësor dhe të shkëlqyer në të gjithë botën, duke e nderuar me një trofe. - 10 Dhjetor 2011 në Randolph Hotel, në Oxford, në Konventën e Përvitshme Ndërkombëtare the Anually International Socrates Commitee of Europe Bussiness Assembly (E.B.A. Oxford, UK), Kalleshi Center është nderuar “Best Enterprise Award”, për kontribut personal në zhvillimin e proçesit të integrimit si një lidership frutdhënës dhe efiçent.

46 followers
About
ANILA's posts

Post has attachment
Anila Kalleshi bën diferencën
Gruaja e vitit
Nëse ka një shembull sesi puna të sjell fryte të pakufishme, ajo është Anila Kalleshi. Fal punës dhe vullnetit, ajo ia ka dal të shndërrohet në një monopol me qendrën e saj të dobësimit. Gruaja që bën mrekullinë vjen në këtë rrëfim për të zbuluar të gjitha detajet e një karriere të suksesshme dhe një jete perfekte. Fama e punës së Anilës i ka kaluar tashmë kufinjtë e Shqipërisë, ndaj vështirë se mund të gjejmë një femër më të realizuar se Anila Kalleshi. Gruaja e vitit është vetëm fillimi i një karriere dhe i një pune që është duke u shtuar dita-ditës. Një femër si Anila, e cila kompletohet me dashurinë e bashkëshortit dhe bekimin e të birit të saj, është e aftë të pushtojë botën, sepse Anila Kalleshi, bën vërtet diferencën…
Sa e vështirë ka qene për Anilën t’a formojë këtë qendër kaq të famshme?
Fillimet e mia kanë qenë shumë të vështira. Ishte pasioni, vullneti, dëshira për të ecur përpara ata që më shtynë të arrij këtu ku jam. Jam e lumtur. Mua nuk më ka rënë gjë nga qielli. Atë e fitova me shpatullat e mia, dhe për këtë jam shumë krenare. Punën e kam rritur ashtu siç rrit një nënë fëmijën e saj problematik. Jam e lumtur që ia kam dalë më së miri.
Anila Kalleshi Center’s si "kisha"ku falen të gjithë vipat si është për ju ky sukses?
Po është e vërtetë, madje shpesh kur më prezantohen klientë te rinj, më kanë sugjeruar që ta quaj qendrën si qendër e Vip-ave. Jua siguroj që kam patur pjesën më të madhe të VIP-ave edhe pse një pjesë e tyre, kanë preferuar të mos prononcohen.
Cili është sekreti i suksesit?
Punë , punë natë e ditë. Emisionet e përjavshme televizive, revistat e gazetat, rrjetet sociale që menaxhohen totalisht nga unë, takime me shumë klientë gjatë gjithë ditës, telefonatat me njerëz që janë të shqetësuar për problemet me mbipeshën, nënpeshën apo probleme shëndetësore që lidhen me kequshqyerjen, si dhe ndjeka hap pas hapi e klientëve që i nënshtrohen trajtimeve në qendër nga momenti i fillimit deri në momentin final.
Ndërkohë e vlerësuar me shumë çmime ndërkombëtare si ka qenë rrugëtimi juaj edhe jashtë kufinjve?
Një eksperiencë që mund t’a përjetosh vetëm në ëndrra. Besoj që kam arritur në qiellin e shtatë me emocionet që kam përjetuar për vlerësimet botërore që kam marrë për frytet e punës time
Sa e shpërblyer ndiheni në karrierën tuaj?
Maksimalisht.
Jemi në prag festash cilat janë këshillat që jep Anila që të jemi në formë, por edhe të ushqehemi mirë?
Kujdes! Një gabim në antivlera, mund të na kushtojë shumë. Mos abuzoni me kaloritë boshe. Kilogramët merren shumë shpejt, por është shumë vështirë t’i kthesh mbrasht. Ndryshe nuk do të quhej Pandemi ky fenomen dhe epoka ku jetojmë Globezitet.
Si ushqehen shqiptarët sot?
Tashmë mediat bëjnë një punë të mrekullueshme sensibilizuese. Mendoj që çdokush ka filluar të krijojë një traditë në ushqyerje. Thjesht na ngelet të dorëzohemi përpara makuterisë të industrialistëve që prodhojnë ushqime me konservantë, ngjyrosës, me ushqime pa vlerë reale, blegtorëvë që nuk janë të kujdesshëm në mbarështimin e dhenëve dhe përdorin hormone rritje dhe i trajtojnë kafshët me antibiotikë pafund, si dhe bujqërve të cilët nuk kanë mëshirë pëe hormonet që përdorin.
A e kemi përqafuar tashmë në shqiptarët formulën e dobësimit tek Anila Kalleshi?
Padyshim! Shifrat e atyre që kanë trokitur për ndihmë tek Anila Kalleshi’s Center padyshim është më e mira.
Cilat jane rastet që Anila i konsideron krenarinë e saj?
Janë pafund dhe vështirë t’i veçosh. Ajo që do të quaja krenari janë gjithë personazhet që kanë bërë bujë në media, ku ndryshimi quhet transformim rrënjësor.
Kush janë disa nga VIP-at që Anila ka sjell në formë?
Janë shumë: politikanë, personazhe televizivë, njerëz të thjeshtë. Disa nga këto personazhe janë: Linda Halimi, Renata Caci, Valbona Mema, Silva Gunbardhi, Era Rusi, Barbana Dini, Leonora Jakupi, Albërije Hadërgjonaj, Shkenda Dubova, Ingrid Gjoni, Inis Gjoni, Markela Dede, Orjana Cami, Rosela Gjylbegu, Elhaida Dani, Eneda Tarifa, Albana Osmani, Megi Zonja, Natasha Paco, Olta Gixhari, Olta Xhaçka, Suela Bako, Liljana Kondakçi, Aurela Gaçe, Adrola Dushi, Ersela Kurti, Aurela Hoxha, Marjana Kondi, Rudina Dembaçi, etj,etj
Ndërkohë gjithnjë në formë perfekte vete po dieta e Anilës cila është?
Dieta ime?! Jam e kujdesshme. Nuk kam abuzuar kurrë në jetë me ushqimet e njohura të dëmshme.
A keni raste që e teproni me ushqimin, me çfarë abuzoni më shumë në tavolinë?
Jam shumë e çmendur pas lajthive – ushqim shumë i mirë, por bombë kalorish.
Gjithnje e realizuar në karrierë dhe e lumtur në familje si ka ndryshuar lidhja me bashkëshortin pas gjithë këtyre viteve?
Jemi një çift i shkëlqyer. E kemi kuptuar njëri-tjetrin që në prezantimin e parë. Ai i di mjaft mirë aspiratat e mia, dhe përpiqet të më kuptojë. Tashme kemi 18 vite bashkë dhe e njohim më së miri njëri-tjetrin. Toleranca dhe mirëkuptimi na ndjekin hap pas hapi. Jam me shumë fat që kam një bashkëshort si ai. Dhe ajo që e bën shumë të veçantë këtë raport është që sot ndihem po aq e dashuruar si vite e vite më parë.
Si është një ditë e Anilës si nis dhe si mbaron?
Është një ditë e tejmbushur. Fillon në 8 të mëngjesit e nuk e di se kur mbaron, pasi dhe kur kthehem në zyra vazhdoj të punoj me rrjetet sociale.
Çfare nëne është Anila?
Përpiqem të jap maksimumin për tim bir. Frankli është padyshim dhurata më e bukur e jetës time. Më bën të lumtur në çdo moment të jetës pasi është një femijë shumë i zgjuar, të fal shumë dashuri dhe është frut i një dashurie pa kufi. Jam shumë e dashur me Franklin dhe përpiqem të jem në një raport shumë të afërt me të.
Bën Anila kompromise në jetën e saj?
Shumë shpesh harroj veten.
Çfarë pret nga 2017?
Në 6 janar është inagurimi i qendrës time më të re mu në zemer të Ish Bllokut. Qendra e Ekselencës qe do të hapet lidhur me mbipeshën , nënpeshën si dhe këshillimet dietike për të gjitha problematikat në organziëm Eshtë e vetmja në Tiranë që do të ofrojë shërbimin më të kompletuar lidhur me këto problem. Në këto kohë “kërpudhash”, padyshim ANILA KALLESHI’S CENTER bën diferencën.
Photo

Post has attachment
😂😂😂😂😂😂😂😂
Photo

Post has attachment

Sallata jeshile përmban 90% ujë. Fletët me ngjyrë të errët janë të pasura me folate dhe përmbajnë mjaft betakarotine, vitamine C dhe kalium.
Sallata jeshile ka rreth 13 kalori në 100 g. Është e dobishme për tretje si dhe për punën e mëlçisë.
Ka vlera të larta ushqyese, prandaj ofron përdoruesve shume përfitime shëndetësore.
Eshtë burim i mirë i klorofilit dhe vitaminës K. Është e pasur me kripëra minerale, me elemente alkaline që dominojnë në masë të madhe. Kështu që ndihmon për ta mbajtur gjakun të pastër, mendjen vigjilente dhe trupin në shëndet të mirë. Gjethja e lëshuar e sallatës konsiderohet ushqimi më i mirë. Ka avantazhin e të qenit më shumë i ekspozuar ndaj diellit, duke siguruar kështu një furnizim më të pasur të vitaminave se sa koka e sallatës në të cilën gjethet janë të mbyllura.
Është e pasur me luteinë dhe beta-karoten, vitaminat C dhe K, kalcium, fibra, folate dhe hekur. Vitaminës K i jepen meritat që ndihmon tek mpiksjet e gjakut. Sallata jeshile ka dhe vitaminat A dhe B6, acidin folik, lykopenen, kaliumin dhe zeaxanthinën. Sallata jeshile përmban alkaloide të cilat janë përgjegjëse për efektet e saj terapeutike.

Përfitimet shëndetësore
Parandalon kancerin: ushqimet e pasura me vitamina A dhe C mund të ndihmojnë në parandalimin e kancerit.

Lufton pagjumësinë nervoze pasi përmban substancën që nxit gjumin të quajtur Lactucarium (ose “Opiumi i sallatës”).Është substancë e butë me efekt narkotik.

Shtatezania dhe ushqyerja me gji: Acidi folik i pranishëm në sallatën jeshile ndihmon të parandalohet anemia megaloblastike gjatë shtatzënisë. Është dëshmuar në shumë eksperimente me sallatë jeshile se nënat të cilat kishin konsumuar rregullisht sallatë jeshile nuk kishin anemi ushqyese. Besohet se ka ndikim të madh në sekretimin e hormonit të progjesteronit.
Ngrënia e sallatës jeshile me spinaq, shparg, bizele dhe lulelakër rrit acidin folik apo përmbajtjen e vitaminës B në ushqim. Është vlerësuar se rreth 300 deri 500 mcg e kësaj vitamine kërkohet në ditë gjatë tremujorit të fundit të shtatzënisë. Mungesa e kësaj vitamine shkakton anemi .
Photo

Post has attachment
Nje sallate speciale me vlera shume te mira. Ja pse kjo sallate qe po ju rekomandoj ka kaq shume vlera.

Sallate me Avokado, kale dhe luleshtrydhe

- Avokado ky frut i mrekullueshem dhe qe na lejon te bejme pafundesisht receta ka vlera te jashtezakonshme. Njihuni me disa prej tyre:
Avokado përmban sasi të mëdha të vitaminës K, C, B5, B6, E, folat, magnez, mangan, zink, bakër, hekur, dhe fosfor. Eshte shume ushqyese
Përmban më shumë kalium se banania dhe mban tensionin e gjakut në nivel normal.
- Është plot me acide yndyrore mono-të-pangopura që janë shumë të shëndetshme. Acidi oleik që gjendet tek avokado ul inflamacionin.
- Është plot me fibra. Fibra ndihmon me rënien në peshë, ul nivelin e sheqernave në gjak dhe ka lidhje të drejtpërdrejtë me uljen e rrezikut ndaj një sërë sëmundjesh.
- Mund të ulë nivelet e triglicerideve dhe kolesterolit. Studimet kanë treguar që ngrënia e avokados mund të ulë rreziqet për sëmundjet e zemrës që vijnë nga kolesteroli dhe trigliceridet në gjak.
- Është i mbushur me antioksidantë të fuqishëm. Avokado përmban ushqyes siç janë luteina dhe zeaksanthina që janë tepër të rëndësishëm për shëndetin e syrit dhe ulin rrezikut e sëmundjeve të tij.
- ndihmon në lehtësimin e simptomave të artritit dhe rënien në peshë.
Luleshtrydhet - përmbajtje më të lartë të vitaminë C. Po ashtu ajo ka dhe vlera të larta mjekësore duke veçuar këtu vetinë e saj të madhe antioksiduese. Mendohet se sa më shumë të skuqet fruti, aq më shumë atij i rriten vlerat antioksiduese.

Po ashtu luleshtrydhja ka veti mbrojtëse ndaj radikaleve të lira, të cilat shkaktojnë lloje të ndryshme kanceresh. Përveç vitaminës C, ky frut është një burim i mrekullueshëm acidi folik, magnezi, potasiumi, vitamine B5 dhe B6, magnezi, roflavine, acidit vajor omega-3, vitaminës K dhe bakri. Ato luftojnë kancerin, ulin rrezikun e infeksioneve, parandalojnë prekjen nga sëmundjet e mëlçisë dhe largojnë dëshirën për të pirë duhan.

Ajo është bimë shumëvjeçare me shije të hidhur në të ëmbël. Në fitoterapi përdoren gjethet, rrënja dhe lulet. Gjethet e reja të kësaj bime janë mjaft të pasura me vitaminë C, me kripën natyrore, e cila bën pastrimin e gjakut. Në shumë vende përdoret si sallatë, sidomos për ata që vuajnë nga anemia.

Luleshtrydhja përmban glikozidet e hidhura, insulinën, taninet, vitaminën B, C dhe provitaminën A, shumë minerale, ka përqindje të lartë të kripërave të kaliumit, sidomos në gjethe, karotenoide, proteinë, pektinën, holinën etj.

Kale - Gjethet e lakrës së egër kale ndihmojnë në uljen e kolesterolit. Gjethet janë plot me fibra dhe acide biliare që luftojnë kolesterolin dhe ulin rreziqet nga sëmundjet e zemrës. Mënyra më e mirë për ta konsumuar është duke e gatuar. Kale është një ushqim detoksikues. Gjethet janë të mbushura me fibra dhe sulfur, elemente fantastikë për të detoksikuar trupin dhe pastruar mëlçinë. Kale ka pak kalori. Një filxhan me gjethe të prera ka 33 kalori. Gjethet janë të mrekullueshme për të rënë në peshë. Kale mbron sistemin imunitar, ndalon trombozën, ndihmon me jashtëqitjen dhe forcon kockat.Gjethet e kales kanë më shumë hekur se çdo tjetër. Janë të pasura me Vitaminë K, antioksidantë të fuqishëm dhe përcjellin energji për organizmin.
Photo

Post has attachment
Avokado ky frut me vlera te mrekullueshme, me larmi pafund recetash nuk duhet t'i ndahet regjimit tone ushqimor. Avokado përmban sasi të mëdha të vitaminës K, C, B5, B6, E, folat, magnez, mangan, zink, bakër, hekur, dhe fosfor. Ai përmban më shumë kalium se banania dhe mban tensionin e gjakut në nivel normal. Përmban plot acide yndyrore mono-të-pangopura që janë shumë të shëndetshme. Acidi oleik që gjendet tek avokado ul inflamacionin. Po keshtu permban shume fibra. Fibrat ndihmojne ne rënien në peshë, ulin nivelin e sheqernave në gjak dhe kane lidhje të drejtpërdrejtë me uljen e rrezikut ndaj një sërë sëmundjesh. Avokadot ndihmojne ne uljen e nivelit te triglicerideve dhe kolesterolit. Studimet kanë treguar që ngrënia e avokados mund të ulë rreziqet për sëmundjet e zemrës që vijnë nga kolesteroli dhe trigliceridet në gjak. Jane te pasur me antioksidantë të fuqishëm. Avokado përmban ushqyes siç janë luteina dhe zeaksanthina që janë tepër të rëndësishëm për shëndetin e syrit dhe ulin rrezikut e sëmundjeve të tij dhe und të ndihmojë në lehtësimin e simptomave të artritit dhe rënien në peshe.

Avokado mund te perdoret për hamburger dhe panine Përdorni avokado të shtypur me dy lugë gjelle me majdanoz të freskët, ¼ lugë çaji me kripë, pak piper dhe pak lëng limoni. Shërbejeni me një panine, ose përdoreni për të zëvëndësuar gjalpin dhe majonezën në sanduiç dhe hamburger

Salcë për sallata
Përzieni gjysëm avokado, djathë kaçkaval, ¼ gotë me kos të thjeshtë, ¼ gotë me limon, majdanoz, 2 lugë gjelle me vaj ulliri, ⅓ gotë me ujë, gjysëm lugë gjelle me kripë, piper dhe përzijini në një mikser. Pregatisni sallatën jeshile, hidhni mish pule zgare, bizele dhe hidhini sipër salcën me avokado.

Për një mëngjes të shijshëm
Thekni bukën. Skuqni vezët dhe prisni avokadon në feta të vogla. Përgatisni një tost duke vendosur avokadon, vezët e skuqura, proshutë ose djathë kaçkavall.

Salca meksikane guacamole Shtypni tulin e avokados në një enë me lëng limoni. Shtoni gjysëm kokrre të prerë qepe të bardhë ose të kuqe, 1 domate të prerë në kubikë (hiqni farat), kripë dhe piper sipas shijes. Shërbejeni si salcë për makaronat ose per te lyer buken. 
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
10/7/16
6 Photos - View album

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
10/7/16
111 Photos - View album

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
10/7/16
6 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded