Profile cover photo
Profile photo
Noor Hajar
99 followers
99 followers
About
Noor's posts

Post has attachment
Single Tapi Tak Bujang
Di usia mencecah 26 tahun begini, rakan-rakan seangkatan rata-rata semua dah mula berkeluarga atau ke arah berkeluarga bahkan sedang menderetkan anak-anak. Oleh yang demikian, mereka2 yang masih lagi belum berumah tangga telahpun mula bergelabahan kerana ma...

Post has attachment
Cukai Orang Dewasa
Harini after office meeting accountant office panggil semua yang layak membayar cukai pendapatan untuk brief pasal potongan cukai kadar baru bla bla bla. Sambil sambil tu cakap pasal financial dan GST. Lepas tu time lunch makan sekali dengan one of our dire...

Post has attachment
Nafas Baru Jiwa Baru
Tetibe rasa nak berblog balik walaupun scene ber blog ni dah tak berapa nak in di masa kini. Tapi takpe. Itu sepertinye lebih baik. Dapatlah aku menulis dengan lebih bebas tanpa merisaukan tentang judgement masyarakat diluar sana. Gituh. So, tanak dah promo...

Post has attachment
Pengakhiran Sebuah Perjalanan Kehidupan
Insyaallah kehidupan aku sebagai student bakal berkahir tak lama lagi. Harapnye lah. Presentation went well. Hanya tinggal 2 langkah. Design thesis portfolio dan hard bound thesis report. Lepas tu, im officially a penganggur sepenuh masa. Yeahh... Ade beber...

Post has attachment
Ketenangan Yang Direnggut Pergi
Bayangkan haritu aku balik from Medan, keluar hotel pukul 7.30 pagi (waktu medan), jalan kaki pergi cari becak (ala2 beca tapi pakai motor), tunggu bas Damri setengah jam tepi jalan sambil menghirup udara langsung tak segar, lepas tu naik bas sejam pulak na...

Post has attachment
Akhir Semester di Hari Akhir
Semester 1 tahun 5 yang pada mulanya berjalan agak steady, berakhir dengan disaster. Final presentation yang berlangsung dengan lidah yang seriously kelu time nak present. Dengan susunan board yang tunggang langgang. Memang menyirapkan hati lecturer. Pastu ...

Post has attachment
Gua panas ni gua panaaaasssss!
Aku panas hati betul dengan orang yang jenis suke tunjuk pandai and tahu semua ni. Macam contohnye bile aku tengah buat kerja aku sendiri, menggunakan software autoCAD la misalnye. Lepastu orang-orang yg jenis tak dikehendaki tu berdiri kat belakang memerha...

Post has attachment
Ala- ala Cerpen Siri 1: Terbalik
Ada sorang mamat ni. Nama dia Ali. Ali berasal dari kampung. Dan telah menjadi norma kepada kehidupan rakyat kebanyakan, Ali pun telah keluar dari kehidupan rakyat ber radius bandar kelahiran untuk memperluas pemandangan serta bertambah pengetahuan. Lalu, b...

Post has attachment
Ala- ala Cerpen Siri 1: Terbalik
Ada sorang mamat ni. Nama dia Ali. Ali berasal dari kampung. Dan telah menjadi norma kepada kehidupan rakyat kebanyakan, Ali pun telah keluar dari kehidupan rakyat ber radius bandar kelahiran untuk memperluas pemandangan serta bertambah pengetahuan. Lalu, b...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded