Profile cover photo
Profile photo
Pi Yan
4 followers
4 followers
About
Pi Yan's posts

Post has attachment
Belajar Bahasa Inggeris 4
Disekitar tahun 1970an, terdapat dua aliran di sekolah menengah iaitu English Medium dan Malay Medium. Korang tahu tak apa benda nya ni ? Pembelajaran dalam aliran Bahasa Melayu dan aliran Bahasa Inggeris. Ha ha ha ... sesiapa yang berada di aliran Bahasa I...

Post has attachment
Belajar Bahasa Inggeris 3
Hai ! Ini cerita ketiga aku. Menjadi seorang Ketua Darjah memang glamour. Ramai orang kenal kita. Tidak kira murid atau guru. Ramai murid akan memohon pertolongan dari Ketua Kelas. Guru juga selalu minta pertolongan dari Ketua Darjah.  Glamour dan Popular. ...

Post has attachment
Freeform Pen Tools Lagi ...
Tutorial ringkasnya di bawah ini. Buka kanvas baru dan fill dengan background. Lukis shape muka dengan warna kulit yang sesuai. Lukis shawl atau tudungnya dengan warna yang sesuai. Siapakan pancainderanya. Mata, hidung, mulut dan kening Melengkapkan tudung ...

Post has attachment
Jom Melukis 2015 Improvement MeMe
Inilah pencapaian aku sepanjang 2015. 

Post has attachment
Line & Movement
Cam domino kan . Rebah .

Post has attachment
Kartun
Latihan mengawal pen dan gerakan tangan. Hasil kerja yang masih stiff. Add sedikit background. Keep trying.

Post has attachment
Belajar Bahasa Inggeris 2
Introduce your self. Ini
antara tajuk yang tidak digemari pelajar kerana semua orang perlu
bertutur dalam Bahasa Inggeris. Sudah menjadi satu kemestian dimana
semua pelajar akan diminta memperkenalkan diri. Ini memang trend Guru
Bahasa Inggeris aku. So ...

Post has attachment
Sexy Lady
Keep trying on colouring and sketching ...

Post has attachment
Anime Anime Anime
Bercita cita nak jadi pelukis komik . Setelah mencuba berkali-kali , ternyata ia bukan mudah. Terus mencuba ...     Akhirnya , terjumpa pula benda ini ...

Post has attachment
Tutorial Clip Paint Studio.
Setelah menonton beberapa video diYoutube, akhirnya dapat juga sedikit kemahiran melukis dan mewarna menggunakan Clip Paint Studio. Saya kongsikan sedikit proses penghasilnya. Mulakan kanvas baru. Lakar imej atau objek yang digemari. Pilih tools yang sesuai...
Wait while more posts are being loaded