Profile cover photo
Profile photo
ArteX Dental
31 followers -
Calitatea pe care ti-o doresti la un pret accesibil.
Calitatea pe care ti-o doresti la un pret accesibil.

31 followers
About
ArteX's posts

Incrustatiile ceramice
     
      Incrustatiile ceramice reprezinta o alternativa demna de luat in seama a restaurarilor clasice cu amalgam sau compozite fotopolimerizabile, indeplinind atat criteriul estetic atat de apreciat in societatea zilelor noastre cat si pe cel de conservare a structurii dentare sanatoase.

      Trebuie mentionat ca conceptul de inlay ceramic dateaza de a sfarsitul secolului trecut, dar deabia acum, datorita dezvoltarii sistemelor integral ceramice si a progreselor facute in adeziunea micromecanica dintre ceramica si tesuturile dentare, aceste tipuri de restaurari au devenit cu adevarat competitive.
       
       Avantajele acestor tipuri de restaurari sunt : avantajul estetic, cel al rezistentei structurii dentare si cel al conservarii structurii dentare.
Incrustatiile ceramice sunt indicate mai  ales pentru dintii care prezinta leziuni carioase mari, cu margini de smalt nesustinute. De asemenea se indica in cazul dintilor cu tratament endodontic, la care cavitatea de acces a compromis rezistenta dintelui. Cavitatile a caror preparare nu poate duce la o forma retentiva, iar rezultatul estetic nu este deosebit, definesc o alta indicatie pentru inlay-urile si onlay-urile ceramice.

        Deoarece sunt realizate in laboratorul de tehnica dentara, incrustatiile ceramica refac perfect forma dintelui si punctul de contact interdentar. De asemenea ele au o estetica de invidiat si o adaptare marginala superioara. Culoarea obtinuta nu se modifica, asa cum se intampla cu compozitele clasice si nu coloreaza dintele, asa cum fac obturatiile de amalgam. Prin refacerea perfecta a conturului dintelui,  inlay/onlay-urile contribuie la intretinerea sanatatii gingivale. Un alt avantaj este timpul redus de lucru si numarul scazut de sedinte, si anume doua. In prima etapa medicul prepara cavitatea si ia amprenta, iar in cea de-a doua, cimenteaza piesa protetica.
  

Post has attachment
Cazuri reale rezolvate in cabinetul nostru. Cele mai bune recomandari le fac pacientii nostrii multumiti. Va asteptam !
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Pacientii nostrii - Imagini inainte si dupa tratamentul stomatologic (64 photos)
64 Photos - View album

Post has attachment
Acum poti evalua singur calitatea tratamentelor noastre !...
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Pacientii nostrii - Imagini innainte si dupa tratamentul detar (64 photos)
64 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded