Profile cover photo
Profile photo
acu yuhan
1,281 followers -
saya acu
saya acu

1,281 followers
About
acu's posts

Post has attachment
Happy Birthday Mawaddah
Assalamualaikum Ahad lepas hari lahir anak buah, akhamdulillah dah cukup setahun my niece. Since hari Ahad lepas ada kenduri, so kami decide nak sambut awal sehari. Khamis tu kami dah plan nak beli kek apa, disebabkan Mawaddah suka tengok Didi and Friends, ...

Post has attachment
Pak Hailam Kopitiam Tesco Ara Damansara
Assalamualaikum Haritu lunch kami makan di Pak Hailam Kopitiam di Tesco Ara Damansara , saja nak cuba makan sini sebab biasa kami makan foodcourt saja. So macam biasa kami ambil lunch set saja senang. Lunch set menu Nasi Goreng : Rm9.90 Mi Kari : Rm9.90 Nas...

Post has attachment
SALE-ABRATION Traveloka
Assalamualaikum Dalam kepala ini memang dah berkira kira nak pergi bercuti, banyak kali juga google mengenai pakej pelancongan terbaik sehinggalah terdetik nak research pasal Traveloka. Jujurnya, aku tak pernah guna Traveloka tapi bila aku study pasal Trave...

Post has attachment
Sambal Tumis Sotong
Assalamualaikum Weekend lepas sebelum balik selangor, macam biasa mak akan masak untuk aku bawak bekal. So tengahari tu belajar buat sambil tumis sotong , sebab dah lama tak makan sotong. Bahan bahan (5 orang makan) 5 sudu besar cili kisar 2 biji bawang bes...

Post has attachment
Sambal Tumis Sotong
Assalamualaikum Weekend lepas sebelum balik selangor, macam biasa mak akan masak untuk aku bawak bekal. So tengahari tu belajar buat sambil tumis sotong , sebab dah lama tak makan sotong. Bahan bahan (5 orang makan) 5 sudu besar cili kisar 2 biji bawang bes...

Post has attachment
Pemeriksaan Gigi di UiTM Sungai Buloh
Assalamualaikum Last dapatkan rawatan gigi rasanya tahun 2013 dulu itupon sebab kena cabut gigi belakang zaman UTM dulu. Disebabkan gigi dah lama tak servis, so aku memang tengah cari masa nak buat dental check up maklumlah gigi kan kena check paling kurang...

Post has attachment
Krim Kuantan
Assalamualaikum Bunga bunga hati bila dapat balik rumah minggu ni sebab dah lama sangat tak balik, last balik masa akhir disember tahun lepas. Memang membuak buak nak balik tapi asal Jumaat saja mesti ada hal, so memang kena plan lain. So mingu ni nak tak n...

Post has attachment
Jombali Citta Mall
Assalamualaikum Semalam merupakan last day kawan kami, so kami plan nak pergi karaoke di Citta Mall so sebelum karok kena makan dulu so kami pun makan di Jombali . Not bad jugalah makanan dia lebih kepada Asian Cuisines.  Menu aku akan order yang ada lamban...

Post has attachment
Aoki-Tei Sunway Nexis
Assalamualaikum Tadi lunch bos ajak makan di Aoki Tei Japanese Buffet di Sunway Nexis . Sunway Nexis ni berdekatan dengan Sunway Giza yang kami makan Tao minggu lepas. Affordable harganya sebab boleh makan macam macam tapi agak rushing juga makan sebab wakt...

Post has attachment
Penang Street Art & Penang Road Famous Teochew Chendul
Assalamualaikum Lepas berakhirnya hari pertama di area Lebuh Penang, esok pagi kami checkout dan terus menuju ke Penang Street Art. Dari Lebuh Penang ke Street Art kami naik rapid bas CAT, free saja dan memang akan dibawa area situ. Rupanya area street art ...
Wait while more posts are being loaded