Profile

Cover photo
AzieYanz Rahim
74 followers|78,474 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

AzieYanz Rahim

Shared publicly  - 
 
Dunia baru
   Selamat pagi semua sahabat. Rasanya dah lama tak mencoretkan sebarang cerita dalam beberapa bulan ini. Untuk makluman semua, tatkala aku mencoretkan post ini. Kita umat islam sedang menjalani ibadah puasa dan tidak lama lagi syawal pula akan menjelang ti...
 ·  Translate
Selamat pagi semua sahabat. Rasanya dah lama tak mencoretkan sebarang cerita dalam beberapa bulan ini. Untuk makluman semua, tatkala aku mencoretkan post ini. Kita umat islam sedang menjalani ibadah puasa dan tidak lama lagi syawal pula akan menjelang tiba. Kali ini post aku agak panjang sedikit ...
1
Add a comment...

AzieYanz Rahim

Shared publicly  - 
 
Owh aku pun baru perasan yang aku dah lama tak hapdet aku punya blog. Biasa la, kemalasan sudah pun melanda. Aku tak mampu untuk menolaknya. Huahuahua. Apa yang dah setahun? Alhamdulillah, hari ni genaplah setahun aku menetap di bumi Batu Pahat, Johor. Rasa macam tak percaya plak.
1
Add a comment...

AzieYanz Rahim

Shared publicly  - 
 
Okey, sebelum ni aku asyik buat entry #Imbaun ni pasal nahas, tragedi la dan kisah ngeri je. Hari ni aku nak ubah skit. Jom kita cuba #Imbau sejarah negara kita iaitu Malaysia yang mungkin ramai di kalangan kita pun tak tahu tentang kisah ni. Kisah ni memang ambil masa juga aku cari sebab aku ...
1
Zainudin Haji Meon's profile photoMezbah Saklain's profile photoAzieYanz Rahim's profile photo
3 comments
 
+Mezbah Saklain yup..
Add a comment...

AzieYanz Rahim

Shared publicly  - 
 
Selamat tengahari semua! Dah lama aku tak buat entry #Imbau ni. Setelah berhempas-pulas cari kenangan yang best dan tragik, akhirnya mata aku ni tertumpu pada kisah ini. Kisah ni di 'publish' oleh The Malaysian Insider pada tahu lepas (2012) jadi masuk tahun ni, kisah ni dah berlaku 41tahun dulu ...
1
Add a comment...

AzieYanz Rahim

Shared publicly  - 
 
bak kata saya,  butakan mata, pekakkan telinga, hilangkan rasa hati. InsyaAllah, setiap perjalanan kita ke jalan-Nya akan dibantu tanpa kita sedari. Kita manusia dan mereka juga manusia. Kita pernah 'jatuh',begitu juga dengan mereka. Jadikan mereka sebagai 'batu loncatan' untuk anda terus mara ke hadapan. InsyaAllah, satu masa anda juga mampu merubah mereka seperti mana anda merubah diri anda sendiri.
 ·  Translate
1
Niniarniaty Ismail's profile photo
 
insyaAllah. trima ksih ^_^
Add a comment...
Have her in circles
74 people
siti naquiah mohd hanapi's profile photo
abdul nasir's profile photo
Esbee Ai's profile photo
Rafiqul Islam's profile photo
Nevermore Kiss's profile photo
Ujana Harmonis's profile photo
Aniq Bukhary's profile photo
Jee Fairuz Johari's profile photo
Khairul Mohd Arif's profile photo

AzieYanz Rahim

Shared publicly  - 
 
Selamat hari isnin semua!! Hari yang dipenuhi dengan kebluran yang melampau sebenarnya. Bagi aku la kan yang dah lama sangat tak menapak kat dalam opis ni. Eh pergi mana? Baru-baru ni memang aku agak sibuk dengan aktiviti luar opis. Jadi meh la aku cerita aktiviti yang aku jalani dalam beberapa ...
1
Add a comment...

AzieYanz Rahim

Shared publicly  - 
 
Ada apa dengan 20sen? Ada orang marah-marah padahal 20sen je. Ada apa dengan 20sen? Kita yang kaya, berharta, ada kerja ni tak akan fikir pun pasal 20sen ni. Ala hal kecik jela. Kalau 20sen hilang pun buat tak tahu ataupun tak kisah. Betul kan? Tapi pernahkah kita fikir 20sen tu sangat berharga ...
1
Add a comment...

AzieYanz Rahim

Shared publicly  - 
 
Walaupun dua orang lagi tu takde (si kakak & abang), takpe la. Dapat tengok adik pun cukup la. Tu pun dah buat rindu aku terubat. So kembali semula ke topik asal. Hari yang dorang sampai tu, aku cepat2 buat plan. Kononnya nak berbuka kat luar. Sebenarnya dah lama tak makan kat luar dengan family ...
1
Add a comment...

AzieYanz Rahim

Shared publicly  - 
 
Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri. Selepas semua makhluk mati, ...
1
Add a comment...

AzieYanz Rahim

Shared publicly  - 
 
cerita ni buat sendiri ke? sebab rasanya pernah baca kisah ni di blog lain..
 ·  Translate
1
Niniarniaty Ismail's profile photoAzieYanz Rahim's profile photo
2 comments
 
owhh ingatkan buat sendiri tadi..hehe
 ·  Translate
Add a comment...
People
Have her in circles
74 people
siti naquiah mohd hanapi's profile photo
abdul nasir's profile photo
Esbee Ai's profile photo
Rafiqul Islam's profile photo
Nevermore Kiss's profile photo
Ujana Harmonis's profile photo
Aniq Bukhary's profile photo
Jee Fairuz Johari's profile photo
Khairul Mohd Arif's profile photo
Links
Contributor to
Basic Information
Gender
Female