Profile cover photo
Profile photo
Rodanar Pallets
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment
Voeg een bericht toe aan je video
Add a comment...

Post has attachment
Voeg een bericht toe aan je video
Add a comment...

Post has attachment
"Pallethout, als je er goed naar kijkt, zie je hout in zijn meest pure vorm"
Add a comment...

Hout is herbruikbaar #voordelenvanhoutopeenrijtje
Houten palletten hebben een lange levenscyclus, wat het milieuvriendelijke karakter versterkt. Ze zijn repareerbaar en regenereerbaar. Hout past perfect in het ‘cascademodel’, ofwel de ladder van Lansink: het wordt eerst voor hoogwaardige toepassingen gebruikt en aan het eind van de levensduur gaat het als biomassa de verbrandingsoven in. Kortom: houten palletten kunnen heel lang hergebruikt worden en leveren nauwelijks afval op. Houten verpakkingen hebben een negatieve klimaatemissie omdat bij verbranding van hout CO2-neutrale elektriciteit wordt geproduceerd. Ze zijn daardoor goedkoop in de verwerking aan het eind van de keten. Een kunststof pallet is duurder in de afvalverwerking.
Add a comment...

Hout vermindert de CO2-uitstoot #voordelenvanhoutopeenrijtje
Bossen halen CO2 uit de lucht en produceren zuurstof. Ook duurzaam beheerde productiebossen. Voor alle bomen die gekapt worden, worden er steeds voldoende bijgeplant: hout is een eeuwig vernieuwbare grondstof. De ‘productie’ van hout is daardoor positief voor het milieu en onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot de productie van kunststof alternatieven waarvoor fossiele, eindige brandstoffen worden gebruikt die CO2 uitstoten.
Add a comment...

Post has attachment
Wat kun je van houten palletten allemaal maken? #pinterest
Add a comment...

Post has attachment

Een leuk weetje. Het Nederlandse architectenbureau, MOST Architecture, bewijst dat creativiteit geen grenzen kent. Het bedrijf is helemaal los gegaan met houten palletten om de inrichting van de Amsterdamse reclamebureau, Brand Base, te verzorgen.
 Het resultaat is waanzin wekkend. ‘Less is more’ is absoluut het geheim van deze inrichting. De trap, banken en de bureaus zijn gemaakt van houten palletten. Door de rest van de ruimte simpel en strak te houden, is er een mooi contrast met de robuuste houten palletten. Het resultaat kan je alvast bekijken op de onderstaande link.
 Een creatieve manier om houten pallets te gebruiken!
Add a comment...

Post has attachment
Houten palletten
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Hout is sterk #voordelenvanhoutopeenrijtje

Houten palletten zijn heel sterk en geven van nature mee. Ze kunnen tegen een stootje. Alternatieve materialen zoals kunststof breken makkelijker. Het is wel mogelijk een kunststof pallet sterker te maken, maar daarvoor zijn toevoegingen nodig die de pallet ook duurder en zwaarder maken. Zo’n samengestelde pallet (bijvoorbeeld met aluminium randen) is bovendien niet goed als afval te verwerken.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded