Profile cover photo
Profile photo
Λυγερή Βασιλείου
252 followers
252 followers
About
Λυγερή's posts

Post has attachment
Και τους έκανε τα μούτρα κρέας http://ligery.pblogs.gr/2017/05/kai-toys-ekane-ta-moytra-kreas.html
Από το 2012 ο Νομπελίστας Γερμανός κατακεραύνωνε την Ευρώπη για την το σχέδιο που σχεδίασαν και την τακτική που κρατούσαν ως προς την διαχείριση της Ελληνικής οικονομικής κρίσης. Αλοίμονο
Πέρασαν ήδη πέντε χρόνια και το μαστίγωμα του Ελληνικού λαού καλά κρατεί.
Έχει γίνει πλέον αντιληπτό απ’ όλους ότι η διαπραγμάτευση έχει χάσει πλέον το νόημα ως προς την οικονομική διαχείριση της κρίσης.
Στο τραπέζι των αποφάσεων παίζεται η αξιοπρέπεια, η αντοχή, η αυτοκυριαρχία του λαού ο οποίος βρίσκεται υπό οικονομική κατοχή .
Ποιος να μας τολεγε, όταν οι Ευρωπαίοι χάριζαν τα χρέη -ηθικά και οικονομικά-της χρεωκοπημένης Γερμανίας θα ανάσταιναν χρόνο με το χρόνο , παράλληλα με αυτή την διαλυμένη χώρα , κι έναν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με ό,τι αυτή η προσωπικότητα συμβολίζει και ό,τι συνεπάγεται για την οικονομικά εξασθενημένη σήμερα Ελλάδα ????
Για να δούμε πως τα γράφει ο Γκίντερ Γκρας ο συμπατριώτη του, γιατί δεν είναι όλα τα δάκτυλα ίδια.
``````````````````````````````````````````````````````````````````````


Ο νομπελίστας Γερμανός Γκίντερ Γκρας καυτηριάζει την Ευρώπη για την πολιτική της έναντι της Ελλάδας !!!

Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκρας καυτηριάζει την Ευρώπη η οποία, όπως λέει, διαπομπεύει την Ελλάδα, εν μεσω της κρίσης του ευρώ, σε ένα ποίημα του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του Μονάχου Süddeutsche Zeitung.

Σε αυτό το ποίημα, με τίτλο «Η ντροπή της Ευρώπης», που δημοσιεύεται αύριο Σάββατο και στην έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, ο Γκρας προειδοποιεί την ΕΕ: «Εσύ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε».

«Καρφωμένη γυμνή στον πάσσαλο, γιατί είναι πνιγμένη στα χρέη, μια χώρα υποφέρει», γράφει ο 84χρονος Γερμανός συγγραφέας, στο κείμενο αυτό των δώδεκα στροφών που αποτελούνται από δύο στίχους η κάθε μία.

Απευθυνόμενο άμεσα την Ευρώπη, το ποίημα αρχίζει έτσι: «Απομακρύνεσαι από τη χώρα, που ήταν το λίκνο σου, και είναι κοντά στο χάος, γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις αγορές». Και αμέσως μετά αναφέρει ότι η χώρα αυτή «καταδικασμένη στη φτώχεια, της οποίας ο πλούτος κοσμεί τα μουσεία» είναι «ακόμα μόλις ανεκτή».

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα η πλειοψηφία των Γερμανών (60%) τάσσεται κατά της εξακολούθησης της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Γκρας είχε προκαλέσει μια τεράστια διαμάχη με τη δημοσίευση στην ίδια εφημερίδα–την Die Süddeutsche Zeitung–ενός αμφιλεγόμενου ποιήματος στο οποίο ανέφερε ότι το Ισραήλ απειλεί την παγκόσμια ειρήνη όταν λέει ότι θέλει να καταφέρει προληπτικά πλήγματα στο Ιράν. Μετά από αυτό το εβραϊκό Κράτος τον κήρυξε persona non grata.
=

Photo

Post has attachment

Post has attachment
Αρχή μας στον Πηγαιμό είναι να μην προβάλουμε έργα και ημέρες προσώπων επειδή είναι Ανάπηροι. Τα γνωστοποιούμε γιατί αυτά καθ' εαυτα  αξίζουν την μνημόνευση . Η Αναπηρία  δεν είναι  προϊόν  προς  "πώληση" ή εντυπωσιασμό.
Η σημερινή  παρουσίαση  δεν είναι παρά μια απεικόνιση της φυσιολογικής ζωής δυο ανθρώπων  που έχουν φτιάξει ο καθένας για τον εαυτό του  ένα  ενδιαφέρον πρόγραμμα ζωής και το μοιράζονται,  από έρωτα,  μεταξύ τους.
Τι το φυσικότερο, το απλούστερο, ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα ;

Η Αναπηρία τους είναι παρούσα  όπως οποιαδήποτε άλλη  ανθρώπινη ιδιαιτερότητα , αλλά δεν  καταλαμβάνει τον μεγαλύτερο χώρο και χρόνο στην ζωή τους. Γιατί η ζωή τους είναι  πλήρης από πολλά άλλα ουσιώδη πράγματα που της δίνουν σκοπό και περιεχόμενο.
  Αγάπη, Αποδοχή ,Ελευθερία επιλογών , ενδιαφέροντα  επαγγελματικά, επιστημονικά ,ανθρωπιστικά  και   καλλιτεχνικά  γίνονται  αμέσως αναγνωρίσιμα  από τον  αναγνώστη που διαβάζει το αφήγημά τους.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Καλό Πάσχα φίλοι μου με όλα της Γης τα χρώματα
του ευλογημένου τόπου μας.
Ας αναστήσει τούτη η Άνοιξη την Ελπίδα και την αισιοδοξία στις καρδιές μας.
Η  συμβολικότητα και το Νόημα της Ανάστασης του Χριστού
ας γίνει προπομπός και φωτοδότης  στην ανάβαση 
του δικού μας Γολγοθά.

Ας αιχμαλωτίσουμε τον  ζωοδότη ήλιο  στην καρδιά μας

Αυτό είναι το μεγάλο μας  ατού,το φανερό   μυστικό
του λαού μας.  Η  ζεστή καρδιά  του.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded