Profile cover photo
Profile photo
Muhamad Haffiz
5 followers
5 followers
About
Muhamad Haffiz's posts

Post has attachment
Segera memberi kemaafan - Usah ada sengketa sesama insan.
Kita sering mengharapkan bertemu Ramadan tahun hadapan, namun masih bersengketa sesama insan. Kita sering mengharapkan bertemu Ramadan tahun hadapan, namun masih melakukan kerosakan. Kita sering menjaga hubungan dengan Tuhan, namun bersengketa sesama insan....

Post has attachment
Fidget spinner bagus untuk mereka yang ada sakit obses pada suatu perbuatan yang mengulang-ulang perbuatan itu.
Apa yang benda ni buat sebenarnya sampai boleh hilang stress tu ye. Nak tau? Fidget Spinner. Ni untuk jenis tangan tak boleh dok diam. Common untuk orang yang suka
pusing pen pakai jari, gigit kuku, gigit pen. So bende ni kalau pusing
puas hati sikit. Dis...

Post has attachment
Tapak tangan kiri luka berdarah isteri tolong cebokkan.
Tapak tangan kiri sakit tersepit wiper kereta macam mana nak cebok, mujur isteri ada boleh tolong cebokkan. . Ada segelintir suami, isteri sedang makan disuruhnya cebokkan kencing berak anak sedangkan suami duduk tersandar. . Suami sandar pada isteri, ister...

Hai, Nama eden Muhamad Haffiz...

Post has attachment
11 Steps Personal Branding yang perlu anda tahu untuk bisnes - Apit Ejen Geng Like Facebook.
Soalan: Penting sangat ke personal branding? . Jawapan: Tidak penting, bagi orang yang tak tahu nak buat. Namun bagi saya, banyak je orang berjaya tapi tidak dikenali. . Di Antara 5 Modal bisnes, personal branding adalah salah satu modal
yang penting, ia p...

Post has attachment
Meniru peniagaan orang berjaya bulat-bulat - Ikut trend.
SUKA MENIRU Perniagaan Orang Lain. Sikap orang Melayu adalah suka meniru perniagaan orang lain. . Bila kita melihat orang lain mendapat keuntungan berniaga kebab (roti
dan pita) di bazar Ramadan, kita pun membeli alatan untuk berniaga kebab
di tempat yang...

Post has attachment
Duit tiada ada hati mahu kahwin.. Kah kah kah - Kahwin sahaja lah.
  Bila pergi mesin ATM (Automated Teller Machine), pihak bank bukan hanya perlu meletakkan tong sampah untuk membuang resit tapi perlu juga meletakkan tisu sekali untuk lap air mata selepas tengok baki akaun bank sendiri.   Lepas raya baru gaji, tak tahulah...

Post has attachment
King Top Cuckoo Water Purifiers (penapis air cuckoo). - #MrCuckoo (Team Andy).
Ada orang cakap "kau ejen penapis air #Cuckoo tapi kau tak pakai pun penapis tu dekat rumah sendiri". . Kawan-kawan, setiap produk yang saya niagakan tidak semestinya saya
guna, kerana setiap produk itu menyelesaikan masalah pelanggan bukannya
masalah say...

Post has attachment
Dibuli samseng jalanan (Cina dan India semua takut dengan aku - kata pembuli). - Part 1
Tidak semua pekara berpunca dari rumah. Faktor persekitaran, budaya dan sikap banyak mempengaruhi. . Tidak adil juga kita mempersalahkan keluarga atau ibu bapa mereka
sedangkan kita tidak mengenali, memahami atau mengetahui latar belakang
mereka. . Dibuli...

Post has attachment
Niat berpuasa di bulan Ramadan - Bersahur itu ada keberkatan Tuhan.
Sahur itu berkat. Sahur mendatangkan manfaat kepada jasmani dan rohani.
Namun, berapa ramaikah antara kita mengamalkan sahur sepertimana yang
dianjurkan oleh Rasulullah S.A.W? Justeru itu, bersahurlah
biar pun hanya dengan seteguk air dan sebiji kurma s...
Wait while more posts are being loaded