Profile cover photo
Profile photo
Vera Uzelac
237 followers
237 followers
About
Vera's posts

Post has attachment
Vera Uzelac commented on a post on Blogger.
Kad usne su moje neme,
a pogled daleko snatri,
skupi se pored mene,
al'.....beži od mojih vatri.

Jer, teško me je voleti!

Post has attachment
Ja trajem i dugo trajem,
tkam tvoje noći
I dane,
čežnjom osenčene
što mirišu na mene.


Al'..... teško me je voleti.

Post has attachment
MENE JE TEŠKO VOLETI
Mene je teško voleti...... i
sama to
često priznajem. Al'....pokušaj
mi odoleti, kad
bez mene nema – sa nama. Dok
u duši tvojoj trajem, sa
osmehom u očima, Ljubavlju
na usnama U
snenim, dugim noćima. Meni
je teško oćutati, kad
srce mi strahom bije. I
kažem ...

Post has attachment
Vera Uzelac commented on a post on Blogger.
Kada se probudiš sledećeg jutra, sa obaveznom glavoboljom od lošeg alkohola ili zagušljive sale, nogu toliko otečenih, da ni u rođene papuče ne možeš ući, shvatiš da si za nekoliko sati mučenja, kraći za mesec mesec dana troškova hrane, komunalije, one zbog kojih ti prete izvršenjem, neće moći biti plaćene ni sada, a na svaki vanredni trošak, osim osnovne kućne hemije i onoga, što prođe kroz toaletnu šolju – zaboravi.

Post has attachment
Već godinama svadbe izbegavam svim mogućim izgovorima, idem samo tamo, gde baš jako moram. I nijedna od onih, kojima sam i prisustvovala, nije bila po pozivu nekog od najbliskije porodice, uvek su to ili poznanici, koje da sam jedva i poznavala. Moji razlozi za takav stav su bili uvek praktično-upotrebno-epikurejske prirode – užasavam se višečasovnog sedenja, veselja pod obavezno, pevanja onda kad ne znam kako da dišem od vrućine i zagušljivosti, gomile ljudi, koju ne poznajem, a koja ocenjuje i procenjuje svaki moj gest. Kako se iseče svečana torta, smišljam razlog da uhvatim tutanj i zbrišem.
I nikada nisam razmišljala da se ceo taj čin, da ne kažem višečasovni maltretman, svodi na uzimanje harača, iz svakog mogućeg razloga. A sada, neka mi je duša grešna, imam neodoljiv utisak da je upravo to jedan od glavnih motva.

Post has attachment
Kako smo to, najednom, stigli dotle da se neometano arči i krade, da se rasprodaje za sitne pare ono što nije stekao ni onaj ko prodaje, a posebno je pitanje odakle pare onom koji kupuje?

Post has attachment
Niko mi nije kriv što nikada, ali baš nikada, kad je trebalo bilo šta uraditi, nisam znala reći „NE MOGU“ ili „NEĆU“. Takvi izrazi su mi bili potpuno strani. Pa sam, onda, kao najglupaviji debil, sa IQ rođenog mi tostera, uvek podmetala leđa, kad je trebalo, a počešće i kad nije trebalo. Naprosto, nijedna takva zajebancija nije mogla proći bez mog učešća i to vrlo aktivnog.

Post has attachment
Na ovako sjajan tekst moguće je dati samo jedan komentar - svaka ti čast Stano na svakoj napisanoj reči! Bog je bio najdarežljiviji kad je delio pamet - uglavnom se niko ne žali kako je ima premalo. Uh........

Post has attachment
MOJ KILAVI, INERTNI, ZAGLUPLJENI NARODE (ČAST IZUZECIMA, KOJI ĆE SE PREPOZNATI PA SE NEĆE UVREDITI, A KO SE I UVREDE, ZABOLE ME), NAPISAH OVDE SAMO NEKOLIKO CRTICA.......I TO VAM NE SMETA, NE VIDIM DA SE NEŠTO U OVOM TRENUTKU NERVIRATE I DA SE PITATE KAKO ĆETE SUTRA ŽIVETI, OD ČEGA, SA KIM, KO ĆE VAS SAHRANITI.

Post has attachment
VERA VIŠE NE ŽIVI OVDE
DOĐE U MOJ OFFICE JEDNA STRANKA,
VEĆ DESETINAMA GODINA ŽIVI U AUSTRIJI.....OBAVISMO MI BRZO ONO ZBOG ČEGA JE
DOŠLA, PA KRENUSMO U DIVAN O AUSTRIJI, U KOJOJ NISAM BILA VEĆ GODINAMA, NEMAM
POJMA ZAŠTO, VALJDA IZ INATA, A SVOJEVREMENO, U RUŽNA STARA VREMENA NE...
Wait while more posts are being loaded