Profile cover photo
Profile photo
Vera Uzelac
241 followers
241 followers
About
Vera Uzelac's interests
View all
Vera Uzelac's posts

Post has attachment
Vera Uzelac commented on a post on Blogger.
Ne znam ko je to tako namislio – da l’ Bog il’ onaj, čije se ime ne priziva, dođe on i sam. Gradiš ceo život, misliš trajaće navek....A onda sunce zatavni, krenu neki olujni vetrovi, pa očas raznesoše sve, što je izgledalo k'o da će biti, dok je sveta i veka....Pa ne znaš jesu l' te suzne oči od onog sitnog peska, što nekad beše tvoj život il' od tereta, koji ti srce pritiska, da ga rasturi, da ti iz grudi iskoči. Tek, kad jedna stvar krene loše, sve za njom ode kud ne treba, , znaš da valjati neće, ali se uščloviš ko čirak, gledaš svoju rođenu propast, a ni prstom mrdnuti ne možeš.

Post has attachment
BELE RUŽE, NEŽNE RUŽE
Autor  slike - Visual artist SALIM LJUMA Ja
se nadam, gospođo, da ćete imati volje i strpljenja, pa me saslušati. A ove
ruže.....pa, eto, nemojte mi zameriti, uz žensko ide lepo cveće, a moja pokojna
ih je najviše volela. Celo nam dvorište mirisalo od njeno...

Post has attachment
Vera Uzelac commented on a post on Blogger.
Ponovno uvođenje smrtne kazne je jedina mera, koja može drastično smanjivati ovakva zverstva, koliko god se to nekome dopadalo ili ne. To nije volja, već neophodnost za zaštitu naše dece, naših voljenih, na kraju krajeva i nas samih.

Post has attachment
Još će mnogo stotina godina proći, dok ne dođemo na takav civilacijski nivo, da se svrha kažnjavanja može postići „samo“ zatvorom. Kada neko zna da će, šta god uradio, dobiti nešto zatvora, bilo to i par desetina godina, ali ipak se još naživeti, tuđi život za njega neće vredeti ni pišljiva boba, niti će kontrolisati svoju neobuzdanu agresiju.

Post has attachment
NE BOJI SE ŠUŠA BOGA, VEĆ BATINA
Ima tome već podosta vremena kako ne čitam štampu. Baš
nikakvu...Dakle, niti dnevnu, nedeljnu, dvonedeljnu, kakvu god.....I, kada
kupujem cigarete, pa vidim naslov NATO SPREMA UDAR NA SRBIJU, teškom mukom se
opirem neodoljivom nagonu da napišem gomilu čekov...

Post has attachment
Nisu ni najmanje bili glupavi moji Romanijci, kada su rekli da „Nije kurva ona, koja drugom pičke da. Kurva je ona, kojoj zagori ljebac, pa joj djeca nemaju šta jesti!“

I sad me pljujte do mile volje. Već unapred padam u kliničku depresiju!

Post has attachment
Vera Uzelac commented on a post on Blogger.
Oslikati tešku životnu situaciju razgovorom i to komentarima jedne strane, može samo vrstan znalac. Reći tako mnogo toga, a bez direktnog učešća i iznošenja ličnog stava - samo maestralan pisac. Dakle, šta da ti kažem - izvanredno!

Post has attachment
Kada delimo radosti i tugovanja, kada znamo da smo uvek tu, jedni za druge, onda nikada ne razmišljamo o drugim dimenzijama. Postoji SADA, sveprisutno osećanje da si tu nam daje varljivi utisak trajanja, koje će ići do kraja vremena. Vreme tada ne postoji, apstrahujemo ga kao konstantu. Zar je trebalo da odeš, pa da onda pamtim taj 15-i maj, kao dan, koji želim zaboraviti, dan kada si otišla u neke bolje svetove, gde nema bola, čežnje, preispitivanja, vraćanja istočenih trenutaka, poput zlatnog letnjeg peska kroz prste. Svetove, gde postoji samo – BITI. Svetove, gde lebdiš izmeđ' zvezda, čekajući da nastavimo tamo, gde smo stale. Samo tako mogu prihvatiti da sada nisi tu. Čekaš ti negde, da nastavimo snivati o lepim stvarima.... znam to dobro, moja plemenita i neponovljiva FARAH......

Post has attachment
Da ti kažem i da si zapamtiš - niki od nas nije aperisan od nesreću. Jok! Ide, ide, lepo ti, sve si misliš mora takoj da bidne za navek, kad ono.....jadovi ti sunce zacrne, kak' u najtavniju noć, a suza ti suzu pristiže..... I kad ti najbolje u život, a ti si stavi kamenče u cipelu. Nek' boli, nek' osetiš; al', dobro ti dojde kasnije, kad te sustignu prave muke. A one, nema te omaše.

Post has attachment
RASTURAJTE SE, UROCI
E,
fala ti Bože, te mi poslaše ženu za 'dvokata. Ovi
muški.....ništa od nji’, ič ne slušaju, samo prevrću s oči, nešto se batrgaju,
k'o da sedoše na mravinjak, ma, vidiš da jedva čekaju da u'vate vrata. Zidu da
pričam, više bi čuo, neg' oni. Jedino što i' z...
Wait while more posts are being loaded