Profile

Cover photo
Franc Viktor Nekrep
Works at retired
Attended Klasična gimnazija Maribor (Humanistic High School Maribor)
Lives in Domžale
380 followers|61,085 views
AboutPostsPhotosVideos
People
Education
 • Klasična gimnazija Maribor (Humanistic High School Maribor)
  1954 - 1962
 • Univerza v Ljubljani (University of Ljubljana)
  DVM, Msc, PhD, 1962 - 1978
  DVM 1967, MSc (Microbiol.) 1971, PhD (Microbiol.) 1978.
 • Rowett Research Institute, Aberdeen
  1975 - 1976
Basic Information
Gender
Male
Relationship
Married
Story
Tagline
bloger Franc; Prof. Emerit. from University of Ljubljana
Introduction
DVM 1967; MSc (Microbiol.) 1971, PhD (Microbiol.) 1978, Univ. Prof. (Microbiol. & Biotechnol.) 1983-2008, Prof. Emerit. 2009.
Bragging rights
always curious, technophile, proud with tree children, dedicated to HEdu, blogger ( http://lifelong.blogspot.com/ ; http://mikrobiolog.blogspot.com/ ; http://nafaksu.blogspot.com/ ;http://misloblog.wordpress.com/ )
Work
Occupation
retired as Prof. from University of Ljubljana 2008
Employment
 • retired
  Prof. Emerit., 2008 - present
 • University of Ljubljana
  Prof. (Microbiol. & Biotechnol.), 1983 - 2008
 • University of Ljubljana
  Sci. Off. (Microbiol.), 1973 - 1983
 • ŽVZ Ptuj
  laboratory (Microbiol.), 1968 - 1973
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Domžale
Previously
Maribor, Ljubljana, Ptuj, Aberdeen(UK), Domžale,

Stream

Franc Viktor Nekrep

Shared publicly  - 
 
Hola, prijatelji odprtega dostopa, obeta se nam zanimiv seminar http://lifelong.blogspot.com/2015/05/zanimiv-seminar.html
 ·  Translate
1

Franc Viktor Nekrep

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Najprej hvala za tale tekst. Če npr. sprejmem tezo, da se v medijih najdemo (ali se v enih najdemo bolj in v drugih manj) prebivalci (ali bolje bralci) in jo nato razširim v podmeno, da v tem manipulativnem prostoru oblikujemo svoja stališča, svoje preference in svoja odklanjanja, se takoj nato vprašam, kje je vzrok za ločitev duhov, torej za tisto drugo tezo s katero si, Žiga, v teh dneh vznemiril svoje bralce. Zlasti, ker problem razhajanja ni problem samo naše, torej slovenske družbe, o tem <a href="http://www.people-press.org/2014/06/12/political-polarization-in-the-american-public/">beremo tudi drugje</a>.  Mediji so od vajkada med nami, najprej papirni (ja, seveda na nek način še prej zgodbe ob ognju), nato pa so vse močnejše in seveda bolj prodorne različne oblike "elektronskih". In potem se zalotim, da se vprašam, ali je krivda za usodni premik v polarizacijo prehod iz papirnega medija v digitalne medije, ko kultura identifikacije z "družabnimi mrežami " vse bolj določa tudi osebno identifikacijo. Seveda se zavedam, da bi brez poglobljene analize različnega načina delovanja različnih medijskih sporočil storil napako, če bi vso krivdo za spremembe naložil novim medijem. Pa vendar... kje smo danes in ...kje bomo jutri? 
 ·  Translate
Skupne zgodbe so verjetno tako stare kot zmožnost človeka da govori. Zgodbe so bile del tega, kar je, poleg krvi, povezovalo družine in plemena. Iliada in Odiseja sta bili skupni zgodbi starih Grkov, Stara zaveza Judov in tako naprej. Zgodbe so tisto, kar osmisli dogajanje v realnem svetu.
1

Franc Viktor Nekrep

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Malo za šalo parafraziram:
"...Če volivec ni zadovoljen s ponudbo na levi, dobi na naslednjih volitvah drugo, v upanju, da ne bo opazil, "da so veljaki isti".
Če ni zadovoljen s ponudbo na desni, dobi na naslednjih volitvah isto, v upanju, da je med tem več "veljakov" prišlo k pameti. ..."

Se strinjam s povzemanjem Johnatana Haidta in tudi s tem, da mu je pripisana naklonjenost evolucijski misli, vendar se potem velja zamisliti nad tem, da pestrost in genetsko/epigenetsko inoviranje prinašajo evolucijski napredek.
 ·  Translate
Fenomen slovenskega političnega prostora so nove stranke. Start-upi, spin-offi, break-aparti, mergers and acquisitions ... da bi le gospodarsko okolje bilo tako živo! O psihokemičnih slasteh novosti sem modroval pred šestimi leti. Druga olajševalna okoliščina je informacijska revolucija, ...
2

Franc Viktor Nekrep

Shared publicly  - 
 
Danes slovenski mikrobiologi proslavljamo 20. obletnico študija mikrobiologije z Akademijo na Biotehniški fakulteti UL: http://mikrobiolog.blogspot.com/2013/11/20-let-studija-mikrobiologije-na-ul.html
 ·  Translate
1

Franc Viktor Nekrep

Shared publicly  - 
 
Concept of "biome" means all organisms at a particular location, so let's keep the idea also for "microbiome".
1

Franc Viktor Nekrep

Shared publicly  - 
 
Je vsekakor vredno razumeti kot opozorilo...
 ·  Translate
 
Polio risk looms over Europe http://www.nature.com/news/polio-risk-looms-over-europe-1.14049 
Cases in Syria highlight vulnerability of nearby countries to the disease. 
View original post
4

Franc Viktor Nekrep

Shared publicly  - 
 
Srečno 2015! Veliko uspehov vam želim v prihajajočem letu, a za doseganje tega cilja ne žrtvujte osebnega miru in zdravja.
 ·  Translate
1
Gertruda Mauko's profile photo
 
hvala za lepe želje
 ·  Translate

Franc Viktor Nekrep

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Tudi, ko pogledamo primerljiva okolja našega neposrednega civilizacijsko kulturnega kroga se ta ob izzivih prepletene globalne konfliktnosti ukvarjajo predvsem z današnjimi izzivi. In se izogibajo izletom nazaj ali naprej {morda se za trenutek kvečjemu posvetijo žogobrcu :) }. Res da so nekatera uspela (morda na videz uspešneje) predelati sedimente preteklosti, vendar pa jih aktualna opozorila stiske 7,2 G globalne populacije dovolj intenzivno zadržujejo na zahtevnih sprotnih nalogah. Sedanjost seveda izčrpava, a žal je zasanjan pogled v prihodnost, čeprav je na videz sproščujoč, lahko nevarno zavajajoč, tudi ker lahko po nepotrebnem jemlje moči za učinkovito delovanje v tem trenutku. Hic Rhodus, hic salta. 
 ·  Translate
Kar imamo zdaj, je demokracija. In ker to ni bistveno različno od prejšnjega režima, tudi prejšnji režim ni mogel biti posebej napačen. Desna pripoved: Kar imamo zdaj, ni demokracija, ker to ni bistveno različno od prejšnjega režima, ki je bil evidentno napačen. Na volitvah smo dobili še tretjo: ...
1

Franc Viktor Nekrep

Shared publicly  - 
 
Got my invitation to Jolicloud 2 beta! Get yours! #housewarming
Jolicloud
Jolicloud is the new computing platform built around your life in the cloud. Jolicloud is the home for your most precious content.
1

Franc Viktor Nekrep

Shared publicly  - 
 
Infrastruktura za obe storitvi je bila delovna postaja HP710 z 32MB RAMa in 2x350 MB diska. Na njem je tekel HP-UX A.09.01. Kupljen je bil iz evropskih oz. Tempus sredstev, ki smo jih očitno pametno porabili. Na internetu je bil znan tudi kot audrey.fagg.uni-lj.si (Audrey po osebi iz ...
1