Profile cover photo
Profile photo
Alia Shaari
35 followers -
A smile is a curve that sets everything straight.... :D
A smile is a curve that sets everything straight.... :D

35 followers
About
Alia's posts

Post has attachment
BERBUKA PUASA DI HERITAGE HOTEL IPOH [IFTAR 2017]
Ramadhan kali ni kebanyakkannya saya berbuka berduaan dengan en suami... Dah nak penghujung Ramadhan.... barulah berbuka puasa berempat...... dan ada juga berkesempatan beriftar bersama2 abang dan kakak2 saya di KL.... Kalau sempat sebelum raya...saya habis...

Post has attachment
MACAM2 CERITA
Assalammualaikum dan salam kasih sayang. Sedar tak sedar...kita dah nak sampai ke penghujung Ramadhan dah. Cepat betul masa berlalu meninggalkan kita. Dah nak penghujung Ramadhan ni.....ada banyak urusan2 yang nak diselesaikan...... Ya ampun...penatnya tuha...

Post has attachment
KUIH NONA MANIS TANPA TELUR
Hye uolls Hari ni nak share resepi Kuih Nona Manis Tanpa Telur. First time buat...memang nampak sangat kehodohannya ituuu......kat mana nampak manisnya pun entahlahh......hehehe... saya mengaku....saya memang failed buat kuih muih lembut2 nih..... tapii mas...

Post has attachment
BERBUKA PUASA DI CASUARINA @ MERU IPOH [IFTAR 2017]
Assalammualaikum dan salam kasih sayang. Ramadhan ke 2, hari Ahad.... kakak yang sulung balik....dia ambik cuti hari Isnin. Memang dalam plan dia kata nak balik nak berbuka sekali dengan kitaorang. So... ahad tu kitaorang semua plan iftar di luar je.... keb...

Post has attachment
SUAMI TERKENA LELAH
Assalammualaikum dan salam kasih sayang. Hari ni nak cerita tentang en suami saya yang terkena lelah... 10 Mei 2017 - Rabu [Wesak Day] En suami saya tetiba je kena lelah. Punca....dia allergic kacang. Masa kursus [dekat Jabatan dia lahhh], penceramah sediak...

Post has attachment
SELAMAT BERPUSA
Assalammualaikum dan salam kasih sayang. Lately ni agak sibuk Kerja dah tentu lah kannnn......tempahan quilling utk hari guru.... dengan tak sihatnya....suami isteri tak sihat termasuk dengan Tabby [my cat] pun tak sihat sama...macam jangkit berjangkit pula...

Post has attachment
HELLO MEI
Hari ni kakak belanja gambar yang kakak lukis sendiri lukis gambar2 kucing [kegemaran] kat atas tisu starbuck.... Sebab...lately ni....kerap jugak ke starbuck ni....=))) Assalammualaikum dan salam kasih sayang. ehhhh dah Mei la.... tinggal lagi beberapa har...

Post has attachment
CERITA HUJUNG MINGGU SUKASUKI
Assalammualaikum dan salam kasih sayang. Last week cuti 3 hari dan minggu ni pun akan ada cuti 3 hari lagii.....bestnyaa.... Boleh rehat2 dan manjakan diri kat rumah..... Memang tak ada plan nak kemana2 pun....tambahan cuti 3 hari ni.... Kita duduk rumah se...

Post has attachment
RESTORAN BERKONSEPKAN MELAYU DI BULATAN AMANJAYA MERU,PERAK
Hye uolls... Baru2 ni saya dan suami ronda2 sambil mencari tempat makan yang best untuk lunch kami yang agak lewat pada hari tu. Kitaorang ronda2 di Bulatan Amanjaya Meru. Memang selalu je lalu kat situ....ada nampak rumah2 klasik yang dibina...tak silap ad...

Post has attachment
GATHERING SEKELUARGA DI PAKEEZA RESTAURANT
Hye semuaaa... Ceritera awal bulan April. 8 April 2017 - Sabtu Selain berkumpul di majlis perkahwinan sepupu belah mak saya.... kami jugak berkumpul sekeluarga. Memang jarang jugak kami ni dapat berkumpul adik beradik kesemuanya.... Tambahan pula...masing2 ...
Wait while more posts are being loaded