Profile cover photo
Profile photo
Mijn TSO
6 followers
6 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Tijdens de overblijf hebben kinderen rustig de tijd om hun broodje op te eten en daarna nog even te spelen. Het continurooster is er niet voor de kinderen, maar voor het gemak van de school en/of de ouder. Het is niet gezond en scholen komen erop terug.

#MijnTSO
https://www.mijntso.nl

15 minuten om je bammetjes op te eten: 'Je kunt buikpijn krijgen'
https://nos.nl/l/2254116

Post has attachment
Sint Maarten staat weer voor de deur. Alle kinderen hebben weer een mooie lampion gemaakt en gaan op 11 november langs de deuren. Heel veel plezier, zing je mooiste lied en daarna lekker snoepen.

#overblijftip:
-liefjes oefenen
-lampion maken

#mijntso.nl
Photo

Post has attachment
De planning van overblijfmoeders voor de tso is veel werk. Het bijhouden van ingezette vrijwilligers net zoveel. Met een overblijfsysteem wordt alle begeleiding voor de overblijf automatisch georganiseerd. De neemt veel werk uit handen voor de coördinator. Zij kan haar tijd nu inzetten om de overblijf moeders te ondersteunen.
Probeer nu het overblijfsysteem van Mijn TSO gratis uit en ervaar het gemak.
Ga naar https://www.mijntso.nl en neem contact op voor meer informatie.
Photo

Post has attachment
Probeer nu de overblijf app en het administratie en registratie systeem van Mijn TSO gratis uit. Dit programma neemt werk van overblijfmoeders en vrijwilligers uit handen. De facturen worden gratis aangemaaakt en verstuurd. Met de iDeal integratie wordt het betalen makkelijk. Kortom, gemak voor de basisschool, de overblijf, de vrijwilligers en de ouders.
Neem cintact op en probeer het systeen gratis en vrijblijvend uit. (Tel 06 27455627)

# https://www.mijntso.nl/contact
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Met een druk kind hoef je niet gelijk naar de dokter. Sterker nog, het voorkomt onnodig medicijngebruik. Bied het kind thuis, op school en dus ook tijdens de overblijf, meer ruimte voor gedrag wat bij hem past.
Lees hieronder het artikel

Http://nu.nl/gezondheid/4592535/met-druk-kind-niet-gelijk-dokter-voorkomt-onnodig-medicijngebruik.html (via @NUnl)

Https://www.mijntso.nl

Post has attachment
Kloof kinderopvang en basisschool moet verdwijnen. De tussenschoolse en nasxhoolse opvang worden caak gezien als een verlengstuk van de school. Het is tijd dat het ministerie dit ook zo gaat benaderen.

http://nu.nl/werk-en-prive/4573512/kloof-kinderopvang-en-basisschool-moet-verdwijnen.html (via @NUnl)

Post has attachment
Begeleiders bij de overblijf kunnen kinderen effectief begeleiden bij het lunchen op school. Door te letten op de woordkeus komt de begeleiding beter over. Het artikel van nu.nl geeft een voorbeeld aan. John Hattie heeft het effect van taalgebruik al eerder aangetoond.
In de overblijcursus van www.mijntso.nl wordt deze kennis aangeboden.
#lerenisleuk
#kennisisfantastisch
#overblijven

Woordkeuze in voedingscampagne bepaalt effectiviteit http://nu.nl/eten-en-drinken/4527627/woordkeuze-in-voedingscampagne-bepaalt-effectiviteit.html (via @NUnl)

Post has attachment

Post has attachment
Bij lunchen op school hoort een 'gezond-eten-beleid'. Maar hoe doe je dat? Hoever wil je gaan met het verplichten van gezond eten?
Het is best lastig. Vroeger was de enige held op verpakking van etenswaren Popeye. En hij hielp je nog bij het eten van spinazie ook! Tegenwoordig ben je als cartoonheld geen ster zonder je eigen koek, snoep of frisdrank. De verleiding is dus toegenomen, maar ook nog eens voor de verkeerde producten. Als overblijforganisatie moet je daar weerstand aan bieden. Je moet tegen de stroom van gemakkelijke ouders opvaren. Dit lukt met goede richtlijnen voor de overblijf. Heldere afspraken met begrip voor de tijd van nu. Denk hier dus over na, schrijf het op en maak dit beleid kenbaar.

Wat betreft de richtlijnen voor gezond eten tijdens de overblijf:
1. Motivatie voor het aansturen op gezond eten tussen de middag.
- de keuze wat een ouder het kind als lunch meegeeft, staat niet op zichzelf. De inhoud van de lunchtommel heeft effect op andere kinderen. Ouders die bijvoorbeeld snoep meegeven, zorgen ervoor dat andere kinderen die wel gezond eten meekrijgen ook snoep willen. De algemene norm staat dus onder druk.
2. De keuze voor gezond eten durven maken
- dat er gekozen wordt om gezonde lunch te verplichten, wordt veelal gewaardeerd. Zeker wanneer de motivatie daarbij wordt benoemd. Spannend is alleen wat er wordt bedoeld met een gezonde lunch. Er moet worden beschreven wat een gezond lunch is. Is dit uitsluitend groente en fruit? Mag chocopasta op brood of niet? Tip: blijf denken in hoofdlijnen en vermijd details. (Bv: beleg op brood blijft eigen keuze, maar frisdrank is verboden)
3. Acceptabel maken
- maak het beleid acceptabel. Denk na over hoe er tegemoet gekomen kan worden aan die mensen die het anders zien. Bijvoorbeeld de vraag voor snoep. Hoe kan er toch een beetje worden gesnoept, met behoudt van en grip op de zaak.
Dit kan door snoep zelf uit te delen, zodat ieder kind hetzelfde krijgt. De tso organisatie kan zo ook sturen in welke snoepjes er worden gegeven (het ene snoep is het andere niet).

Kortom, motiveer je principe, maak inhoudelijke keuzes en maak deze keuzes acceptabel.

Meer vragen over beleid? Kijk op
https://mijntso.nl/management. Mijn TSO maakt beleid begrijpelijk en uitvoerbaar. We schrijven het zelfs voor u op ;)

#Beleid voor overblijforganisaties en kinderopvang
#Cursusaanbod op maat voor overblijf en kinderoovang.
Photo

Post has attachment
De cursus voor overblijfbegeleiders is talentgericht. Ontdek je eigen talenten om zo de kinderen van de tso beter te kunnen begeleiden. Zie hoe je vanuit positiviteit kunt sturen op gedrag en om kunt gaan met moeilijk gedrag.
#https://mijntso.nl/educatief/aanbod-cursussen #cursus #http://pin.it/SUYFNNO
Mijn TSO, Educatief
Mijn TSO, Educatief
pinterest.com
Wait while more posts are being loaded