Profile cover photo
Profile photo
Gudbrandsdal Energi
278 followers -
Lave strømpriser, fornøyde kunder, fremtidsrettet visjon
Lave strømpriser, fornøyde kunder, fremtidsrettet visjon

278 followers
About
Gudbrandsdal Energi's posts

Post has attachment
I øyeblikket har vi et relativt gunstig strømprisnivå i Norge. Tross "ekstremregnet" de siste dagene, har vi fremdeles noe underskudd på vann i magasinene.

Mye kan ennå skje på nedbørfronten og det er normalt høsten som gir de største nedbørmengdene. I saken under kan du lese litt om hvordan dette påvirker strømregningene våre.

Post has attachment
Kraftmarkedet er fremdeles i en underskuddsituasjon. En kjølig vår med lite nedbør har sørget for at strømprisene er like høye i mai måned som de var i januar og februar. Her kan du se hvordan det ser ut til at strømprisene blir fremover.

Post has attachment
Finn.no og Flytoget har begge Norges mest fornøyde kunder, og vinner Kundetilfredshetsprisen 2017. Det viser årets undersøkelse fra forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI.

Gudbrandsdal Energi topper også i år sin bransje, og har for syvende året på rad landets mest tilfredse strømkunder.

Post has attachment
Enkelte husstander på Romerike hevder de har fått høyere strømregning etter at nye strømmålere ble installert. Men lørdag 29. april hadde lokalavisen Romerikes Blad en stor artikkel som frikjenner de nye målerne. Det er det statlige kontrollorganet Justervesenet som kommer med dommen.

Post has attachment
Vi har i øyeblikket en svekket hydrologisk balanse for Skandinavia. Summen av magasinfyllingen, snøen i fjellet og tilsig fra elver og terreng er 6,0 TWh under normalen for årstiden.

Les mer om strømprisutsiktene i denne kommentaren.

Post has attachment
Frem mot 2025 skal det investeres for 140 milliarder kroner i det norske strømnettet.

Kostnaden for å drive sentralnettet vil dobles til 12 milliarder kroner om bare 3-5 år og nettleien vil trolig øke med 10 øre/kWh, sier Energi Norges nettsjef Einar Westre.

Post has attachment
Eksperter tror at kunstig intelligens vil utgjøre 95% av kundedialogen innen 2025. 

Post has attachment
EnergiNorge: Som et supplement til dagens kundeservice, vil Gudbrandsdal Energi gi kundene sine mulighet til å få svar på enkle spørsmål om eget kundeforhold døgnet rundt, via en såkalt intelligent “chatbot”.

Post has attachment
E24: Ved hjelp av kunstig intelligens skal strømselskapet Gudbrandsdal Energi gi kundene service døgnet rundt.

– Målet er å kunne tilby kundeservice uavhengig av når vi er på kontoret. Kunden skal få hjelp til å løse enkle problemer og få grunnleggende informasjon når som helst på døgnet hvilken som helst dag i året.

Post has attachment
Er du nysgjerrig på dette med "plusshus"?¨
Det er du isåfall ikke alene om!
Wait while more posts are being loaded