Profile cover photo
Profile photo
penaberkala nuar
351 followers -
A founder of penaberkala.com. A lifestyle blogger based in KL who love to write about travel, food and infotainment. Just call me MoKA!
A founder of penaberkala.com. A lifestyle blogger based in KL who love to write about travel, food and infotainment. Just call me MoKA!

351 followers
About
Posts

Post has attachment
10 FAKTA MENARIK TENTANG MITEC - MALAYSIA INTERNATIONAL TRADE & EXHIBITION CENTRE
Korang pernah dengar tak tentang MITEC? MITEC ataupun Malaysia International Trade & Exhibition Centre merupakan pusat pameran terbesar di Malaysia. Actually, aku baru tahu kewujudan bangunan unik dan tersergam indah ini time aku pergi ke MITA Fair 2018. Ba...
Add a comment...

Post has attachment
KEMPEN "FOODBALL FEVER" PACIFIC WEST SEMPENA WORLD CUP 2018
Debaran dan kehangatan Piala Dunia 2018 semakin terasa. Tersingkirnya pasukan Germany di peringkat kumpulan  memang mengejutkan. Kekalahan Germany 0-2 kepada Korea membuktikan pasukan "underdog" pun mampu bersaing dengan nama-nama besar di pentas dunia.  Kn...
Add a comment...

Post has attachment
KISAH INSPIRASI DI SEBALIK DYXY COSMETICS
Time dekat nak raya baru-baru ini, aku sempat ke PWTC semata-mata nak merasai sendiri pengalaman bersesak-sesak di Mood Republik. Walaweh, ramai nak mati orang kat sana. Padahal, kami pergi dalam pukul 3 pagi. Tak tahu lah, dari mana ramai betul umat manusi...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
GAYA KLASIK DAN EVERGREEN DI HARI RAYA DARI CIRGARO APPAREL
Setiap kali Raya saban tahun, kita dikejutkan dengan design baju raya yang aneh-aneh tidak kira untuk lelaki mahupun perempuan. Mungkin atas dasar "publisiti", munculnya golongan "pereka fesyen" yang "kamikaze" untuk tampil dalam indursti fesyen tanah air. ...
Add a comment...

Post has attachment
PEMERIKSAAN KAKI PERCUMA DI SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION CENTRE
Sunfeet International Rehabilitation Centre menawarkan pemeriksaan kaki secara percuma. Ya, percuma! Perasan tak, tak ramai yang menitikberatkan kesihatan kaki? Begitu juga dengan aku. Aku tak pernah terdetik nak pergi buat pemeriksaan kaki ataupun mencari ...
Add a comment...

Post has attachment
MY DELICACIES BUSANA MARA KL JUAL KUIH RAYA SEPANJANG TAHUN
Tahun lepas, aku ada share serba-sedikit tentang MY Delicacies di blog. Kalau korang tak pernah baca atau tak pernah tahu tentang MY Delicacies sebelum ini, boleh baca sini >   MY Delicacies.   MY Delicacies bukan asing lagi bagi aku. Disebabkan lokasi kios...
Add a comment...

Post has attachment
GRANDMAMA'S PAVILION KL HIDANGKAN LOBSTER UNTUK BERBUKA PUASA
Sempena bulan Ramadan yang bakal kunjung tiba, aku nak share tentang pakej istimewa berbuka puasa di Grandmama's Pavilion KL. Jujurnya, ini first time aku berkunjung ke Restoran Grandmama's. Ingat ke ada satu je outlet Grandmama's di Malaysia. Rupa-rupanya,...
Add a comment...

Post has attachment
BUTIK AISY ASYRAF BY IMAM MUDA ASYRAF DI SEKSYEN 7, SHAH ALAM
Pernah tanya kat member-member, "Kalau nak cari pakaian lelaki yang lawa-lawa, kat mana boleh dapat?" . Ramai yang suggest suruh pergi ke Seksyen 7, Shah Alam. Setahu aku, kat Seksyen 7, Shah Alam tu memang famous dengan Jakel. Sebab beberapa tahun lepas, a...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded