Profile cover photo
Profile photo
aixa adli
41 followers -
A Blogger, Trader and Human
A Blogger, Trader and Human

41 followers
About
Posts

Post has attachment
Walaupun gambar telah diedit dengan high dynamic range (hdr), jelas nampak aura disekeliling jasad kita. Kalau kita perhati dengan mata kasar secara teliti, anda mampu untuk melihat aura putih menyeliputi tubuh kita. Ianya ibarat atmostsfera kepada bumi.

Diantara aura putih dengan tubuh kita, terdapat seakan ruang gelap (void) yang menjadi ruang penyimpanan 'rahsia', ibarat udara yang memberikan nafas untuk kita hidup. Persoalannya, andai bumi adalah dunia kepada manusia, apa pula dunia kepada jasad kita?

Dan ruang putih ini jelas nampak pada sekeliling kepala dan bahu kita. Fenomena ini dipanggil sebagai Halo. Dan kerana itulah pelukis zaman dulu melukis dengan meletakkan gelung bulat dibelakang kepala seakan sun disk (cakera matahari).

Dan ia dapat juga dilihat pada bahu anda seakan kepak dan kerana itulah pelukis juga mengambarkannya sebagai kepak yang besar. Pendek kata pelukis zaman dahulu melukis dengan apa yang mereka boleh terjemahkan secata harfiah ( yang nampak depan maya mereka seperti simbol haiwan atau tumbuhan).

Akan tetapi pada zaman moden, segalanya dibentuk demgan teknologi dan ianya diterjemahkan secata NYATA. Semakin hari semakin banyak yang diNYATAkan akan tetapi makin banyak juga kepalsuan sehingga makin jauh manusia dengan ketuhanan.

Jadi, apa yang berlaku adalah kehendakNYA dan siapalah kita untik menidakkannya. Wallahualam

Post has attachment
Malapetaka bulan september 2017 di Malaysia dan dunia bawa sesuatu maksud
kebakaran sekolah tahfiz yang melibatkan 25 murid maut kebakaran hutan terbesar amerika tahun 2017 Pada minggu ini, yakni dari 11/9 sehingga 14/9, kita digempa dengan pelbagai berita mengemparkan. pertama, kematian sultan kedah yang pernah menjadi agong Mal...

Post has attachment
Masalah roghiya ni ada dua paksi,
Satu berkisar pembunuhan di myanmar
Dan satu lagi kisah kepala batu roghiya di sni

Fakta:
Kita dah tolong bangsa ni dengan memberi pelindungan dan bantuan ketenteraan secara halus. Bahkan kita angkut mereka dan benarkan mereka ke sini. Tapi apa yang kita dapat adalah taik dari mereka. Ok, itu dalam negara.

Isu pembunuhan dimyanmar itu adalah isu international. Yang harus dipersalahkan adalah kerajaan myanmar, bangladesh dan kaum tu sendiri kerana sukar untuk asimilasi. Jadi, kita dah beri bantuan kepada mereka dengan terdaya kita. Kita tak akan mampu tolong secara keseluruhan sebab kita bukan tempat pembuangan.

Kita ada masalah sendiri. Benar, mereka adalah muslim. Kiya dah tolong.. Tapi adakah bangsa mereka yang sedang senang di sini membantu mereka? Lagi dipaksa kita untuk bantu mereka tanpa mereka sendir volunteer membantu, adalah. Ya, kita simpati dengan mereka. Kita dah buat yang terbaik. Kita beri bantuan antarabangsa, kita beri perlindungan, kita beri aksais ketenteraan, kita angkut mereka balik. Tapi apa kita dapat? Tekanan dari mereka yang dah senang di sini dan dari rakyat sendiri seolah2 kita tak pernah tolong dan peduli tentang mereka. Nonsense. Kalau rakyat bosnia sangay berterima kasih pada kita semacam mana kita bantu bangsa roghiya, tak bolehkah mereka berterma kasih? Sekurang2nya hormat kedaultan negara ini.

Ya mereka tersepit. Tapi, kita muslim malaysia lagi tersepit kerana mereka bahkan kita dah bergaduh dan jadi dua puak sebab isu ini...

Isu ini adalah isu antarabangsa dan kita bukan hero. Kita tak kuat dan kita pun tersepit. Innalillah...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
berkerja secara online dengan jaminan dari MDeC? Mulakan ia dengan Upwork.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Persepsi global membina atau meruntuhkan jaringan sosial
kepercayaan mencipta law n system utk manusia hidup sedangkan law@system itu tidak wujud kerana ianya adalah kepercayaan minda yg jadikannya sesuatu yang nyata. Contoh: seorang lelaki tak boleh teruskan pjalanan kerana di hadapan ada cermin hologram, tapi h...
Wait while more posts are being loaded