Profile cover photo
Profile photo
intan rh
37 followers -
Be Yourself, Dont Be Others
Be Yourself, Dont Be Others

37 followers
About
intan rh's posts

Post has attachment
throwback: 10Binjai, PNB Park, KLCC
Throwback yang terobek. Last minute decided buat iftar kat 10Binjai, PNB Park. RM80 per head tapi guna orang dalam, dapat RM64 per head. Hopefully the food taste suit the price. Pilih restoran ni sebab tak jauh daripada ofic, 10 minit dah sampat. Parkir pun...

Post has attachment
Public
moh ke kuala kangsar
Recently outstation ke Kuala Kangsar. Rasanya semenjak tukar department ni, dah setahun hibernate kat ofic. Ni baru keluar semula. Thank you atas kepercayaan Bos =). Mesti Bos nampak akak sangat boring duduk kat ofic dengan kerja yang ala2 kadar je. Akak ra...

Post has attachment
Public
eid mubarak - menjejak kasih
Assalamualaikum. Selamat Hari Raya kepada semua muslimin dan muslimat. Lambat wish sebab tak teringat nak buka blog dan update blog...hehe. Mood ke laut sejak bulan puasa hari tu, then bila cuti raya approved 5 hari, campur dengan cuti free 6 hari, dapat cu...

Post has attachment
Public
mee kari chinese style
Semalam, tengahari lagi dah plan nak masak mee kari chinese style. Entah ler, tetiba teringin nak makan. SRK dan anak2 pun setuju tapi ada beberapa bahan yang still kena beli. Takpe la, balik kerja awal jam 4.30pm, sempat lagi nak pergi beli. Tiba jam 4pm, ...

Post has attachment
Public
ayam masak kurma & homemade popia
Bulan puasa ni, SRK and me mendidik anak2 supaya masak lauk dan kuih sendiri kat rumah. Sebenarnya nak mengurangkan kekerapan pergi bazar Ramadhan. Few days ago, SRK beli gulai ikan patin kat bazar Ramadhan, dengan harapan rasanya macam gulai ikan patin yan...

Post has attachment
Public
lala tumis pedas
Memang dah lama sangat tak makan lala, since sibuk nak makan benda2 lain. Masa kat KB dulu, almost every week beli dan masak lala hitam tu. Senang nak jumpa kat Pasar Pagi. Sejak pindah ke Pantai Barat ni, macam terlupa nak makan lala, asyik dibuai dengan m...

Post has attachment
Public
man's cooking (4)
Bulan puasa ni, alhamdullillah SRK sudi tolong2 masak sebab akak kadang2 terpaksa balik lewat. Tak sempat nak masak. Ada la sekali hari tu, SRK masak roti jala...uolls. Akak pun jarang (eh...macam tak pernah) masak roti jala, tetiba SRK cakap nak masak roti...

Post has attachment
Public
Lulu Hypermarket
Anyone can tell me about Lulu Hypermarket? Actually SRK yang suggest untuk ke situ sebab katanya macam2 ada. Memang macam2 ada, kalau nak beli barang2 dapur, lauk-pauk dan sayur-sayuran, boleh la ke situ. First time akak pergi situ pun dah teruja sebab bany...

Post has attachment
Public
Genting Highland
Dah banyak tahun tak mendaki hingga ke puncak Genting Highland. Walaupun tak jauh dari KL tapi tak berkesempatan nak pergi. Tapi baru2 ni sebelum puasa, layan jugek kehendak anak2 sebab dah lama sangat tak pergi. OTW balik dari kampung, terus naik ke puncak...

Post has attachment
Public
Karnival WOW
Karnival WOW baru2 ni macam tak wow sangat, biasa2 jek. Yang happening sebab ada live programme by TV3. So ramai ler orang kerumun kat situ, nak tengok pengacara2 Wanita Hari Ini dan artis2 lain. Okay, masa akak sampai situ, cuma ada artis Gambit dan....hmm...
Wait while more posts are being loaded