Profile cover photo
Profile photo
Rayna Zhecheva
334 followers -
В живота ме води едно нестихващо любопитство към хората и към света. Задавам си въпроси непрекъснато.Вярвам, че сме тук, за да се учим. Светът ни е интересен, огромен и субективен. Ние не живеем в една единствена реалност. Живеем в собствените си реалности, които творим ден след ден. Творим един Свят, в който са се приютили милиони светове – пъстри, многообразни, единствени по рода си.
В живота ме води едно нестихващо любопитство към хората и към света. Задавам си въпроси непрекъснато.Вярвам, че сме тук, за да се учим. Светът ни е интересен, огромен и субективен. Ние не живеем в една единствена реалност. Живеем в собствените си реалности, които творим ден след ден. Творим един Свят, в който са се приютили милиони светове – пъстри, многообразни, единствени по рода си.

334 followers
About
Rayna's posts

Post has shared content

Post has shared content
Много врати са отворени, защото никой не ги затваря,
а други са затворени, но никой не ги отваря.
Страхът да се впуснеш в неизвестното е огромен.
Истинското убежище е във висините,
особено когато човек има желание да полети…
и чифт надеждни крила…
Открий целия текст тук ➡ http://www.rionamorgan.com/?p=2447

Post has shared content
Не е важно колко даваме, важно е колко Любов влагаме в това, което даваме!... <3
~ Майка Тереза
Photo

Post has shared content
Един мъж се прибрал от работа, както винаги уморен и изнервен, и видял, че до вратата го чака петгодишният му син.
- Тате, може ли да те попитам нещо? – казало детето.
- Разбира се, какво се е случило?
- Тате, ти колко пари получаваш?
- Това не е твоя работа – възмутил се изтощеният баща, но все пак попитал: – Защо се интересуваш?
- Просто искам да знам. Моля те, кажи ми колко ти плащат за един час?
- Ами, около 50. Защо?
- Тате – синът изведнъж го погледнал с много сериозни очи, – ще ми дадеш ли назаем 30?
- Питаш ме само защото искаш да ти дам пари за поредната глупава играчка? – викнал бащата. – Прибирай се в стаята си и лягай да спиш! Как може да мислиш само за себе си! Аз работя по цял ден, едва стоя на краката си от умора, а ти ме занимаваш с глупости!
Детето тихо се прибрало в стаята си и затворило вратата. Бащата продължавал да стои в коридора, все още ядосан от молбата му. ,,Как смее да ме пита за заплатата ми само за да иска пари!” След някое време мъжът се успокоил и започнал да разсъждава трезво: ,,Може би действително трябва да си купи нещо важно. Дявол да ме вземе, досега никога не ми е искал пари!”
Когато влязъл в детската стая, синът му вече бил в леглото.
- Спиш ли, сине?
- Не, татко. Просто лежа – отговорило момченцето.
- Извинявай, държах се много лошо! Имах тежък ден и затова избухнах. Прости ми....... Виж целия текст тук >>> http://www.rionamorgan.com/?p=1684

Post has shared content
Чувал ли си думата “мандала”? Знаеш ли какво означава? А известно ли ти е, че мандалите могат да окажат лечебно действие върху духа и тялото?
http://www.rionamorgan.com/?p=813

Мандалите често представляват смел опит да се съчетаят несъвместими противоположности и да се намери сборна точка между привидно крайни разделения.

Рисуването на мандали е доказало ефективността си за прозрения и дълбинни, автентични преживявания. И ако и ти искаш да използваш магическата сила на мандалата ти предлагам едно лесно упражнение с терапевтичен ефект, което може да ти помогне да се заредиш с творческа сила, да откриеш вдъхновение, да отключиш скрити познания или просто да се почувстваш релаксиран, пречистен и зареден..... Виж повече тук >>> http://www.rionamorgan.com/?p=813

Post has shared content
Престанете да "кълвете" на дразнителите -
и те ще престанат да ви досаждат.
Престанете да търсите проблеми -
търсете решения.
Най-сетне, престанете да хленчите.
След като промените отношението си към живота,
у вас ще се породи твърдото усещане,
че всичко върви прекрасно, а ще бъде още по-добре.
Всичко просто ще бъде така, както трябва.
~ Вадим Зеланд

==================================
❦ ПСИХОЛОГИЯ - RionaMorgan.com ❦
Пътеводител към Успех и лична Промяна
Photo

Post has shared content
Животът често е отражение на най-големите ни страхове, но ние избираме да си затворим очите за тях. В никакъв случай не желаем да говорим за своите дълбоки рани. Избягваме теми, които провокират ужасни вътрешни преживявания в душите ни. Избягваме хора, които ни напомнят за минали болки. Слагаме си маски, чрез които изглеждаме силни.

Това което правим в действителност е подтискане и отричане на онези страни от живота, които ни притесняват. Проблемите, обаче си остават нерешени. И това продължава до момента, в който не се случи нещо, заради което няма начин да погледнем в друга посока.

Когато си позволим да навлезем по-дълбоко в тези разтърсващи и лишени от прикриване моменти, осъзнаваме че това е Страх , който няма как да прикриваме повече....

ВИЖ ЦЯЛАТА СТАТИЯ ТУК >> http://www.rionamorgan.com/?p=1045

Post has shared content
Какво помага на човек да се справи с трудните ситуации в живота и да преживява неудачите с минимално количество душевни сътресения? Какво ни заставя да мислим за възникващите на пътя ни прегради като непосилни или лесно преодолими? Кое ни кара да се усмихваме, дори в трудни моменти?

Може би отговорите на всички тези въпроси се крият в позитивната настройка и оптимизма.
Позитивната настройка се изразява в дълбоката вяра в себе си, в увереността, че успехът няма да ни подмине, че каквото и препятствие да се появи на пътя ни, все едно, ние ще го преодолеем.

Оптимизмът носи в себе си маса положителни емоции. Позитивизмът увеличава работоспособността и влияе както на физическото състояние, така и на самочувствието на човек.
Може би вече си задавате въпроса: Може ли оптимизма и позитивната настройка да се поддържат целенасочено?

Има няколко препоръки чрез които лесно можете да постигнете това....... ВИЖ ПОВЕЧЕ: http://www.rionamorgan.com/?p=3235

Post has shared content
Знаете ли, че при 20 секундна прегръдка се отделя хормонът и невротрансмитер ОКСИТОЦИН, който е естествен антидепресант? 
Wait while more posts are being loaded