Profile cover photo
Profile photo
Boot en Broersen Fysiotherapie | Neuropraktijk
7 followers
7 followers
About
Boot en Broersen Fysiotherapie | Neuropraktijk's posts

Post has attachment

Post has attachment
Shockwave therapie
In tegenstelling tot conventionele behandelmethodes kan met shockwavetherapie de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelingssessies. In 2008 is praktijk Boot en Broersen te Lisse als eerste gestart in de Bollenstreek met shockwave. Niet als losstaande therapievorm maar als aanvulling op de behandeling fysiotherapie en/of manuele therapie.

Post has attachment
Wat is Dry Needling
Dry Needling is een behandelingstechniek die zich richt op behandeling van klachten in het houding- en bewegingsapparaat. Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen via het gericht prikken met een niet-holle naald binnen de spier. Dry Needling is niethetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd blijven zitten. Bij Dry Needling wordt een naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt behandeld. Dry Needling werkt direct in op de spieren en is geen ’energie’ behandeling en is niet te vergelijken met acupunctuur.

Post has attachment
Bekkenfysiotherapie
Er zijn veel klachten die te maken kunnen hebben met het bekken en de bekkenbodem waar bekkenfysiotherapie zou kunnen helpen. Het bekkengebied is de belangrijkste schakel binnen de totale bewegingsketen van gewrichten, banden en spieren in ons bewegingsapparaat. De bekkenbodemspieren zijn daarbij een van de belangrijkste spiergroepen, mede omdat ze zoveel verschillende taken moeten kunnen uitvoeren.

Post has attachment
De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen van nul tot zestien jaar met een achterstand in hun motorisch functioneren. Het kan daarbij gaan om zuigelingen of schoolgaande kinderen met een vertraagde of afwijkende ontwikkeling.

Post has attachment
http://neuropraktijk-bootenbroersen.nl/fysiotherapie-in-lisse/
Jaarlijks gaan zo’n 1,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, een ‘verkeerde’ beweging, of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Het gevolg is dat u ergens pijn heeft, minder goed kracht kunt uitoefenen of een bepaalde beweging minder goed of helemaal niet kunt maken. Er kan sprake zijn van een zwelling, of soms zijn er problemen met de ademhaling. Een fysiotherapeut onderzoekt dan de oorzaak.

Wat doet een fysiotherapeut?
Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in een eigen praktijk of in een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgingshuis of verpleeghuis). In sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.De fysiotherapeut kan u op diverse manieren helpen. Wie al eens behandeld is, denkt al snel aan oefeningen doen en massage. Globaal zijn er drie soorten behandelingen: bewegingstherapie, massage en fysische therapie. Vaak worden ze gecombineerd. Daarnaast zorgt de fysiotherapeut voor preventief advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of vererging van klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn ’t meest bij gebaat. In instellingen kan de fysiotherapeut bijdragen aan een zo kort mogelijke opnameduur.

Verder is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door oefeningen te doen. En gewoon goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel. 

Post has attachment
http://neuropraktijk-bootenbroersen.nl/manuele-therapie-lisse/

Wat is een manueeltherapeut?
Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie heeft gevolgd met een duur van gemiddeld vijf jaar.

 

Intake
In een eerste gesprek zal de manueeltherapeut o.a. vragen naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe- of afnemen.
Daarna volgt lichamelijk onderzoek waarbij de houding en het bewegen worden beoordeeld en de gewrichten met specifieke bewegingen worden onderzocht. Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens kan een diagnose worden gesteld. Samen met de patiënt zal de manueeltherapeut beslissen of er behandeld kan worden of dat de patiënt terug gaat naar de verwijzend arts met een rapportage van de manueeltherapeut.
De behandeling die volgt zal tot doel hebben de functie van de gewrichten te verbeteren en de houding en beweging in huishouding, werk en recreatie.
Tijdens de behandeling maakt de manueeltherapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. De manueeltherapeut probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Soms vult de manueeltherapeut deze behandeling aan met manipulaties ( volksmond ‘kraken’). De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid gehoord worden. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

Wanneer manuele therapie?
In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: de functie van de gewrichten verbetert, de houding verbetert en het bewegen verloopt gemakkelijker.

Enkele voorbeelden:

hoofd- en nekpijn met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen;
rugklachten hoog in de rug met rib en borstpijn;
lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;
bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door het bewegen van de nek;
kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten.
Of manuele therapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak.

Post has attachment
http://neuropraktijk-bootenbroersen.nl/lekker-in-je-lijf-in-lisse/

Binnenkort start Fysiotherapie Boot &Broersen met het programma ‘Lekker in je Lijf’. Dit is het beweegprogramma voor mensen die vallen onder het minimabeleid. Het programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die een BMI van 25 of hoger hebben, en die een collectieve zorgverzekering voor minima (AV Gemeente-Standaard of AV Gemeente-Top) hebben bij Zorg en Zekerheid.Het programma wordt volledig vergoed. Dus géén kosten voor u.

Doel

Het doel is om te starten met bewegen en je lekker in je lijf te voelen! Tijdens de lessen wordt er zowel alleen als in een groep geoefend. Er is ook tijd voor gezelligheid.

 Inhoud

·         Een of twee keer per week bewegen in een groep

·         Begeleid door een fysiotherapeut

·         Voor mensen met overgewicht

·         Voorlichting door een diëtist over gezonde voeding

·         Zes maanden

Wanneer

Dinsdag       13:00 – 14:00 uur               Donderdag  9:30 – 10:30 uur

Dit programma is in samenwerking met Zorg en Zekerheid, gemeente Lisse, GGD Hollands Midden en Fysiotherapie Boot &Broersen.

Mocht u na het lezen van deze informatie vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Boot &Broersen,info@bootenbroersen.com of 0252-421147.

Post has attachment
Een nieuwe fase breekt aan. Hoe word je nu zo oud mogelijk met een goede gezondheid en een gelukkig gevoel? En hoe blijf je zo lang mogelijk zelfredzaam zodat je zo min mogelijk ondersteuning nodig hebt in je dagelijks leven?

Hiervoor zijn een paar dingen nodig. Praktijk Boot & Broersen heeft een programma ontwikkeld dat je helpt om die nieuwe manier van leven te bereiken. Het programma richt zich op een combinatie van beweging, conditie, sociale contacten en structuur in het dagelijks leven. Meer informatie: 0252-421147
PhotoPhotoPhotoPhoto
2015-09-10
4 Photos - View album

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded