Profile cover photo
Profile photo
Zulfa Zainal
119 followers -
Cooking is fun
Cooking is fun

119 followers
About
Zulfa's interests
View all
Zulfa's posts

Post has attachment
Apam nasi pandan
Pencuci mulut Iftar ke berapa entah...lupa. Dah tak sempat nak update terus masakan2 bulan puasa ni. Kuih kegemaran yang amat sangat ni. Kebetulan nasi sejuk banyak....nasi yang agak lembik sebab anakanda salah ukur air masa memasaknya malam sebelum. Jadi s...

Post has attachment

Post has attachment
Daging Lada Hitam
Menu Iftar ke 25 Ramadhan. Daging lada hitam yang hirisannya sedikit tebal. Masak dalam keadaan kelam kabut sebab balik agak lambat. Agak lama juga tak masak lauk ni. Sebab kat rumah ni memang jarang-jarang beli daging. Masakan ni kalau taknak makan dengan ...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Filet ikan celup tepung dengan sayur sos masam manis dan kobis asak lemak putih
Menu iftar dulu semalam. Kebelakangan ini agak sibuk. Tak berkesempatan nak menulis post. Agak2 ada masa senggang saya cuba juga menyelit update blog ni. Anak2 saya suka ikan tanpa tulang.....senang dimakan tanpa perlu risau tercekik. Kobis masak lemak puti...

Post has attachment
Sup Pekat Berempah Makmak
Moreh isnin lepas. Sup pekat....makan dengan roti.....yang paling best kalau dapat roti benggali....tapi yang ni makan dengan roti gardenia jer. 10 kg kambing tak termasuk gearbox, habis licin seperiuk. Orang sekarang dah suka makan kambing. Dulu2 jer orang...

Post has attachment
Biskut Semperit Traditional
Kukis raya lagi. Kali ni saya guna reaepi traditional....sukat guna mangkuk....pastu gaul2 saja. Resepi ni pemberian dari member seofis.....dah lebih sepuluh tahun guna resepi traditional ni... tak pernah menghampakan.....cuba jangan tak cuba....tq min........

Post has attachment

Post has attachment
Ikan masak pindang
Masakan hubby jadi juadah berbuka kami malam ni. Pindang masakan hubby ni memang terbaek....anak2 pun suka kalau ayah diorg masakkan lauk ni. Ikan masak pindang Bahan2nya.. 5 ekor ikan mabung 1 biji bawang besar belah 6 *5 ulas bawang *4 ulas bawang putih *...
Wait while more posts are being loaded