Profile cover photo
Profile photo
Miroslav Lukić
198 followers -
Цео свет је једна држава
Цео свет је једна држава

198 followers
About
Miroslav's posts

Post is pinned.Post has attachment
НОВИБУСУР 00433 - 00434 /2017.
СУРБИТА Диз НовиБуСур – Новине будућности Десетодневни избор "Заветина" Седиште летње редакције "Новибусура", "Заветина" Стара наша косовска метафизика Симболи
и сигнали  – Увод Уосталом,
и време и савременици иду у смрт и у прошлост, и од „савремености" не...

Post has attachment
ЛеЗ 0011765 Од Ебра до Дунава (Official Video) - BGKO | Barcelona Gipsy balKan Orche... 

Post has attachment
ЛеЗ 0011764 Dubioza kolektiv "No Escape (from Balkan)" (Official video) 

Post has attachment
ЛеЗ 0011763 MIŠIĆEVA LEKCIJA SRBIJI: Pitali su starog vojvodu da nas opiše...njegov ... 

Post has attachment
ЛеЗ 0011762 Njegov vlasnik je preminuo, ali ono što je konj uradio na sahrani će vas... 

Post has attachment

КРАЉЕВСКИ ПАР ОТВОРИО 8. КОНФЕРЕНЦИЈУ СРПСКЕ МЕДИЦИНСКЕ ДИЈАСПОРЕ

Београд, 22. јун 2017 – Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина званично су отворили осму „Конференцију српске медицинске дијаспоре“ у хотелу Хајат у Београду.

Тродневна „Конференција српске медицинске дијаспоре“ одржава се под покровитељством Њихових Краљевских Височанства Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине, а у организацији Фондације Њ.К.В Принцезе Катарине и хуманитарне организације Лајфлајн, уз подршку Министарства здравља, Министарства спољних послова, Лекарске коморе Србије, Медицинског факултета Универзитета у Београду и Светске здравствене организације.

Њ.К.В. Престолонасленик Александар поздравио је све присутне и захвалио им на томе што пружају подршку традиционалној конференцији у организацији Принцезе Катарине и њене Фондације. Званичном отварању су присуствовали др Мехо Махмутовић, државни секретар Министарства здравља, др Софија Пуштаји, директорка Светске здравствене организације у Србији, др Милан Динић, директор Лекарске коморе Србије, проф. др Небојша Лалић, декан Медицинског факултета у Београду, мр Николина Милатовић Поповић из Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, представници медицинских одбора хуманитарне организације Лајфлајн из Сједињених Америчких Држава и Канаде, чланови Краљевског медицинског борда, као и бројни предавачи и учесници из Србије и иностранства.

Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина у свом обраћању истакла је: „Велико ми је задовољство да поздравим све наше лекаре и драге госте из иностранства. Ова осма конференција је јако важна као мост којим се преносе знања и искуства из дијаспоре у Србију. Желим да захвалим нашим партнерима који нам сваке године свесрдно помажу у организацији – Министарству здравља, Министарству спољних послова и Канцеларији за дијаспору, Лекарској комори Србије, Медицинском факултету Универзитета у Београду, Краљевском медицинском одбору, Мејо клиници из Америке и својој Фондацији. Без ваше помоћи и подршке све ово не би било могуће. Надам се да ћете искуство стечено овде моћи да пренесете својим колегама, а на добробит пацијената. Желим вам успешан рад на конференцији и најављујем следећу за период од 13. до 15. јуна 2018. године“.

Гостима су се обратили и др Мехо Махмутовић, државни секретар Министарства здравља, др Милан Динић, директор Лекарске коморе Србије, проф. др Небојша Лалић, декан Медицинског факултета у Београду, др Софија Пуштаји, директорка Светске здравствене организације у Србији и проф. Ида Јовановић, начелница Одељења кардиологије Универзитетске дечије клинике у Тиршовој.

Осма „Конференција српске медицинске дијаспоре“ покрива широко подручје медицинских наука, из различитих области медицине, са фокусом на области дијабетологије, хематологије, гинекологије, хирургије, психијатрије, кардиологије, генетике. Предавачи и модератори су најистакнутији медицински стручњаци из Србије и иностранства.

Циљ Конференције која се одржава већ годинама, унапређење је сарадње између наших лекара и експерата на пољу медицинских наука из дијаспоре са институцијама и појединцима који представљају стубове квалитета здравствене заштите у Србији, као и умрежавање српских интелектуалних вредности у области здравства у Републици Србији са српском академском заједницом у дијаспори.

Post has attachment
ЛеЗ 0011761 ОБЕЛЕЖЕНО 56 ГОДИНА ОД СМРТИ Њ.В. КРАЉИЦЕ МАРИЈЕ У ЦРКВИ СВЕТОГ ЂОРЂА НА ОПЛЕНЦУ 

Post has attachment
НАГРАДА "Васко Попа" за најбољу песничку збирку издату 2016. године припала је Адаму Пуслојићу за књигу песама Somnabulia Balcanica, у издању "Лексике", саопштио је јуче жири у Удружењу књижевника Србије.

Једно од најпрестижнијих признања за поезију, установљено је 1995. године у Вршцу и уручује се сваке године 29. јуна на дан Попиног рођења. Ове године, међутим, уручење повеље и новчаног дела награде у износу од 5.000 евра биће одложено за септембар, док, како "Новости" сазнају, организатори не пронађу новог финансијера.

Главни део новчане награде до сада је давала Фондација "Хемофарм", која је одлучила да више не подржава ово признање.

- Нећемо дати новац за награду "Васко Попа" зато што смо се у склопу нове мисије фондације определили да улажемо искључиво у пројекте у области здравља - каже, за "Новости" Сузана Ђорђевић, директорка "Хемофарм фондације".

Post has attachment
ЛеЗ 0011759 Миљан Дамјановић: Држава да заустави пљачку малинара! 
Wait while more posts are being loaded