Profile cover photo
Profile photo
alia farhan Said
280 followers -
Retired engineer by profession. Leaving my dream job to become stay n work at home mom. A wife to Mr Contractor n mama to two princesses
Retired engineer by profession. Leaving my dream job to become stay n work at home mom. A wife to Mr Contractor n mama to two princesses

280 followers
About
Posts

Post has attachment
Start Strong with Dutch Lady Milk
Hai hampa semua. Nak tanya ni, ada dak sapa-sapa kat sini suka skip breakfast? Haa banyak yang bagi alasan tak suka breakfast sebab nanti perut sebu la apa la kan. Pernah dak dengaq pepatah mengatakan Breakfast Like A King. Haaa KING gituuuu. Sebab apa King...
Add a comment...

Post has attachment
Travelog Perth ( Western Australia) : Our home in Busselton
Wah our home in Busselton gituuu haaa. Kau hado? Ok lah hari tu ada cerita pasal third day dekat Western Australia tu kan, so kali ni nak cerita pulak pasal rumah yang kami stay ni. Untuk pengetahuan korang rumah ni aku book thru Agoda.com . At first nak st...
Add a comment...

Post has attachment
Susu Fernleaf UHT terbaik dari ladang New Zealand
Sebut ja susu Fernleaf UHT mesti semua kita tau kan. Tak perlu susah-susah nak google info, Fernleaf UHT ni antara well known bradn yang dah lama bertapak di Malaysia ni. Dari zaman kami kecik lagi sedar-sedar memang dah ada Fernleaf UHT ni. So tak hairanla...
Add a comment...

Post has attachment
Birthday treat
Hai..saja nak share pasal birthday treat masa birthday hari tu. Walaupun birthday awal bulan hari tu..and now da nak hujung bulan pun kan..tapi xpa lah kan... Kira halal la kan..janji ber update. This year birthday jatuh lagi on weekdays. Huuu biasa la kala...
Add a comment...

Post has attachment
Identify your electricity usage
"Semalam jalan-jalan pergi kedai elektrik ternampak satu poster 'identify your electricity usage'. Jadi, gigih aku merajinkan diri untuk infografikkan poster tu semula. Penggunaan elektrik mengikut jumlah watt yang terhasil oleh sesebuah peralatan elektrik....
Add a comment...

Post has attachment
From my Balcony Garden | Edible Garden
It's been a while I didn't update about my recent balcony garden. Yeahh after my recent trip to Perth for 10days some of plants died and some of them survived. Huuuu so sad to come home and watched some of them dried and died. Huuuu... Yes...i grieved ok. I...
Add a comment...

Post has attachment
SAN FRANCISCO COFFEE SPREADS THE “GOOD STUFF” NOW IN PENANG
Hola Penangites, Good news for all of us especially those coffee lover...say Hi please! San Francisco (SF) Coffee finally make a way for the first outlet in Penang. Well it's located at Gurney Plaza. Yahuuu my favourite hang out place with my family. Locate...
Add a comment...

Post has attachment
Resipi Sos Steamboat ala Jhonny's
Disebabkan kami laki bini tengah nak Onz diet kan..maka lately ni kami suka la nk bersteam boat dekat rumah ken... Selasa lepas dah buat tapi kurang menyengat sebab makan dengan sos cili thai tu ja. Alaa takleh jadi ni nak kena buat jugak sos ala2 Jhonny's ...
Add a comment...

Post has attachment
Total Images No More Smelly Ketiak!
Hahahha... Sapa kat sini jenis keti tu bau perghhh macam makan bawang sekilo bila bashahhhh tu??? Sapa macam tu? Eh heloooo sory skit...aku tak macam tu okeh. Aku makan bawang Holland so ketiak aku tak tengit bau macam keti Abangla ( bukan racist ok..hakika...
Add a comment...

Post has attachment
Riang Ria Raya Moments
Sedar tak sedar dah masuk hari ke 11 Syawal. Wahhh sat ja kan. Baru rasa macam puasa hari tu...lepas tu raya..ehh tup-tup dah Syawal hari ke 11. Memang betul la orang cakap akhir zaman ni memang sat ja masa berlalu. Kita ja yang selalu amik sikap sambil lew...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded