Profile cover photo
Profile photo
alia farhan Said
226 followers -
Retired engineer by profession. Leaving my dream job to become stay n work at home mom. A wife to Mr Contractor n mama to two princesses
Retired engineer by profession. Leaving my dream job to become stay n work at home mom. A wife to Mr Contractor n mama to two princesses

226 followers
About
alia farhan Said's posts

Post has attachment
Property Hunting at Batu Kawan Penang
Cakap pasal property ni kadang-kadang memang takutttt wei tengok house prize tu. Pfffttt lap peluh jap. Tapi kalau tak beli property lagi la rugi kan. Tambah-tambah kat Penang ni, harga rumah memang serious cakap paras-paras gayat la jugak. Alhamdulillah da...

Post has attachment
Travelog Perth : Day 6; Hay St, Murray St dan Fremantle
Hai kembali bersambung dengan entry lepas. Untuk hari ke- 6 di Perth, kamu banyak bermain di sekitar Perth ja. Pagi-pagi bangun kelaparan terus kami anak beranak bergegas turun ke Hay St. Sepajang corridor di Hay St. Perth Library. Dekat depan Perth Library...

Post has attachment
Kerajinan
Kerajinan aku lately ni terarah ke deko2 rumah..almaklum lah nak raya kan! Update blog ke laut paling dalam sangat-sangat. But In Sha Allah i will try to settle my Travelog Perth & WA secepat mungkin. Harap-harap la aku tak baloq weiii. In Sha Allah... I wi...

Post has attachment
Deko Raya dan Persiapan Raya
Hai...sedar tak sedar sat ja da berapa hari kita posa kan...sat ja..tengok-tengok tinggai 5 hari lagi ja nak raya pulak. Tapiiii hampa da deko ka rumah hampa untuk raya nanti? Kami preparation raya kami macam biasa ja. Takdak la wow sangat pun. Part baju an...

Post has attachment
DIY : Frame Wording Cantik!
Hai quick update... Just nak share another DIY project untuk deco2 Hari Raya ni. Simple+ cheap = stylish kebabom! What you need? Frame...any frame will do. Saja pilih yg ni sebab nak nampak classic n mewah tu! RM3+ je kat Mr Diy..maybe boleh dpt murah lagi ...

Post has attachment
Product Review : Ferra Rossa Eyeshadow
Holaaaa hampa. Untuk segment beauty kali ni kami nak share 1 produk terbaru dari sifu make up kami Ferra Rossa. Untuk pengetahuan hampa , eyeshadow Ferra Rossa ni dibuat di Korea tau and very pigmented! Sekali swatch ja dah melekat helok. Nama pun da sedap!...

Post has attachment
Althea Raya Goodies
Assalamualaikum...hai hampa semuaaa... So amcam posa hampa? Stil survive? Me stil survive with a baby koala attach to me 24 hrs to suck up my milk😂😂😂 So, how's the raya preparation so far? Kami baju, Alhamdulillah dah beli dah. Kasut pakai ja yang mana j...

Post has attachment
Resipi : Kai Phad Phed
Bismillahirahmanirahim Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani Pffftttt... Memberontak hati ni bila lepas menyusu nak upload resipi tau. Lagi pulak masa nk edit gambar nampak habis makanan kt hotel-hotel hari tu. Ini lah dogaaaannnn.... So...

Post has attachment
EVERSOFT BAHARU - PEMBERSIH WAJAH LEBIH DARI SEKADAR MEMBERSIH
Samada anda seorang suri rumah, pelajar mahupun wanita bekerjaya; adakalanya anda akan tergesa-gesa meninggalkan rumah atau kembali ke bilik tidur setelah seharian di luar. Membersih wajah merupakan perkara paling penting untuk mendapatkan kulit yang sihat ...

Post has attachment
GIVEAWAY RM1000 SHOPPING CREDIT SGSHOP MALAYSIA BY FARAHGLANZDOTCOM
"Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom" Apa itu SGshop Malaysia? SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan Ogos 2011 dan sebuah sya...
Wait while more posts are being loaded