Profile cover photo
Profile photo
Claudiu Târziu
321 followers
321 followers
About
Posts

Post has attachment
Editura ROST are plăcerea să vă invite joi, 13 Decembrie a.c, ora 18.30, la lansarea unei noi cărți: Cei 13 care m-au salvat, de Claudiu Târziu.

Volumul va fi prezentat de fostul deținut politic Demostene Andronescu, de Părintele Amfilohie de la Mănăstirea Diaconești – Bacău, de scriitorul Răzvan Codrescu, de fostul deținut politic Jacques V. Iamandi și de actorul și regizorul Dan Puric.

După cuvîntări, ne vom bucura de un concert de colinde susținut de corul de maici de la Mănăstirea Diaconești.

La final, autorul va oferi autografe.

Evenimentul va avea loc în Sala ”I.C. Brătianu” a Universității Dalles din Str. Biserica Amzei nr. 5 – 7 (vizavi de biserica Amzei).

Vă așteptăm cu drag!
Add a comment...

Post has attachment
Lucrurile bune se fac greu, cu răbdare și jertfă...
Add a comment...

Post has attachment
Credința nu exclude educația, ba dimpotrivă aș zice. Educația însă poate exclude credința, mai ales dacă se face după manualul micului propagandist marxist. În tot cazul, SUA au mai multe biserici și mai puține spitale decît noi, raportat la mia de locuitori, deci nu-s decît un stat medieval, demn de toată mila. A, bine, SUA sînt prima economie a lumii, unul dintre principalii exportatori de cultură și încă n-au pierdut nici un război. De la ce li s-o trage?
Add a comment...

Post has attachment
Editura Rost deschide sesiunea de precomenzi pentru cartea Cei 13 care m-au salvat, de Claudiu Târziu.

Volumul poate fi comandat în avans cu o reducere de 20%, la prețul special de 28 de lei.

Cei 13 care m-au salvat este un volum alcătuit din evocări, interviuri și documentare despre și cu 13 personalități exemplare. O perspectivă asupra generației interbelice – propusă drept model noilor generații. O carte a sufletului românesc despre el însuși și un pariu cu neuitarea.

Acest volum cuprinde articole care, în cea mai mare parte, au apărut sub semnătura autorului, în ultimii 20 de ani, în diverse reviste și cotidiane centrale, dar și texte proaspete, scrise special pentru această carte.
Add a comment...

Post has attachment
”Operațiunea de demontare a bisericii Sf. Mihail din Vința – Alba, cu tot cu pictura pe lemn și pe zid, s-a încheiat sîmbătă, 27 Octombrie a.c., după trei luni de muncă asiduă a unei echipe mici și cu fonduri uneori insuficiente. Mare e Dumnezeu și puterea Lui s-a văzut și în această lucrare!

Acum, ne pregătim de faza a doua a proiectului: totul va trebui refăcut în muzeul în aer liber ASTRA Sibiu. Abia și cînd această a doua operațiune va fi finalizată, vom putea spune, în sfîrșit, că biserica veche de 258 de ani este salvată. Pentru acesta mai este nevoie de aproximativ 300 de mii de lei. Asociația Rost continuă campania de donații, în acest scop, în contul cu destinație specială: RO82BACX0000000107363000. Până la această oră am colectat, din ”bănuțul văduvei”, 67.000 de lei.

Nu faceți economie la milostenie, nu întoarceți spatele binelui, nu vă prefaceți că nu e treaba dvs! Puteți să vă faceți casă în cer. Dați din ceea ce nu aveți!…”
Add a comment...

Post has attachment
Biserica Sf. Mihail din Vința, județul Alba, este la un pas de salvare. Apele reziduale care se revarsă de la exploatarea minieră Roșia Poieni nu o vor înghiți, așa cum a pățit surata ei de la Geamăna.

A rămas de recuperat numai altarul. Restul a luat drumul Muzeului în aer liber ASTRA din Sibiu. Acolo, bisericuța aceasta de 258 de ani, care păstrează pe zidurile și elementele ei de lemn pictura inestimabilă a lui Simion Silaghi Sălăgeanu de la Abrud, va fi reconstuită. Sfînta Liturghie va fi din nou slujită în lăcașul în care s-au botezat, cununat și înmormîntat generații peste generații de moți. Cu ajutorul dvs., al tuturor celor care mai trăsăriți la o valoare națională, care mai aveți dragoste de Dumnezeu, care mai vreți să împărtășiți frumosul unei lumi vechi și lumii ce va să vină.

Pentru aceasta este nevoie de 350.000 de lei. Asociația ROST a colectat într-un cont special destinat campaniei de reconstrucție și restaurare a bisericii din Vința 65.000 de lei pînă în acest moment. Continuăm campania noastră...
Add a comment...

Post has attachment
”...Să fim pe mai departe împreună într-o formulă de acțiune civică, dar să gîndim, în paralel, și o formulă politică.

În privința unei acțiuni politice acționeză același raționament, nu diferențele doctrinare trebuie să ne preocupe, ele pot fi armonizate în jurul unor principii dominante, tari și imuabile: credință, libertate, familie și patriotism...”
Add a comment...

Post has attachment
”...Astăzi, cu această inițiativă, votată de aproape patru milioane de români, s-a iscat o mare dezbatere națională, care, inevitabil, a provocat o „despărțire a apelor”, din care toate aceste repere ies la lumină și fac masă critică.

Următorul pas logic este coagularea tuturor acelora care nutresc aceste repere. Iar etichetările, asmuțirea mulțimii contra conservatorilor, arderile în efigie nu ne vor mai atinge. Este momentul unei construcții politice pe baza grupărilor civice care au mărturisit aceste repere, le-au apărat si promovat.

Asta am cîștigat prin votul din 6-7 Octombrie. Și nimeni nu ne poate lua. Cu atît mai puțin cu cît avem aliați puternici în Europa și SUA. Da, pentru că votul de sîmbătă și duminică a fost și pentru ei semnalul categoric ca au cu cine discuta pe o platformă comună în România.”
Add a comment...

Post has attachment
”Cei care acuză în gura mare frauda și diversiunile adversarilor, care pretind “integritate morală” și “anticorupție”, care cereau anti-frauda la alegeri și erau oamenii “curați” și “onești” sunt fix cei care în timpul campaniei au utilizat cele mai mizerabile diversiuni, manipulări și falsuri pentru a sabota votul, intoxicări și fraude care i-ar umple de invidie până și pe feseniștii anului 1990. Ce om cât de cât întreg va mai miza fie și un leu pe integritatea lor? Piesa „oamenilor curați” cântați-o la alte mese, eu nici mărunt nu vă mai dau.”
Add a comment...

Post has attachment
Ca să fie clar: putem face campanie pentru referendum și în zilele votului, prin orice mijloace și în orice medii, în afară de radio și televiziune. Totuși, se permite ca și prin aceste mijloace să fie îndemnați alegătorii să voteze. Nu și cum să voteze.
Cine vă împiedică să faceți campanie riscă pedepsele prevăzute pentru abuz în funcție.
Citiți toate amănuntele legale la link!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded