Profile cover photo
Profile photo
Claudiu Târziu
324 followers
324 followers
About
Claudiu Târziu's posts

Post has attachment

Post has attachment
Bucovinean prin naştere, adoptat de Ardeal prin căsătorie, teolog, profesor de religie, jurnalist şi fotograf, George Cras­nean este un nume de referinţă pentru cititorii de presă laică despre viaţa spirituală. Publică periodic arti­cole şi fotografii în revistele "Lumea credinţei", "Lu­mea monahilor" şi "Sfinţii ortodoxiei". I-a cu­noscut şi le-a fost apropiat unora dintre cei mai mari duhovnici ai noştri şi este pe jumătate mutat în Sfântul Munte Athos. Până acum, a vizitat mica re­publică monahală de 119 ori şi mărturiseşte că îşi trăieşte viaţa pe din două: aici şi acolo. Aşa încât nu există, probabil, altcineva mai potrivit ca să spună poveştile Sfântului Munte, celor care n-au călcat niciodată acolo.

Citiți interviul aici:

Post has attachment
”Așa cum, cu aproximativ un secol în urmă, revoluționarii bolșevici își propuneau să elibereze masele de exploatarea economică a omului în capitalism, activiștii (neo)marxismului cultural din vremurile noastre își propun să elibereze relațiile sexuale de oprimarea pe care o suferă din partea familiei naturale.

Cele două revoluții – revoluția bolșevică și revoluția sexuală – pornesc de la aceeași eroare: ignorarea caracteristicilor naturale ale ființei umane.

Revoluția bolșevică, în expresia ei finală – societatea fără clase, comunismul – este imposibil de realizat pentru că ignoră faptul că asupra ființei umane acționează diferite, complexe și de cele mai multe ori, extrem de dificil de estimat, determinări naturale (culmea, marxiștii comit această eroare, deși tocmai ei afirmă importanța acestor determinări!) care îl împiedică pe om să ajungă, singur și în perfecțiune, la o așa-zisă înaltă conștiință multilateral dezvoltată. În ciuda gravelor nedreptăți pe care le propagă, deocamdată doar democrația întemeiată pe capitalism s-a dovedit a fi singurul mecanism care reușește să asigure un acceptabil echilibru între determinismul natural și dorința de libertate a ființei umane.

Revoluția sexuală – în aceasta fiind incluse atât absolutizarea ideologică freudiană a sexualității, proclamată ca principal resort al comportamentului uman, cât și redefinirea homosexuală a familiei, desființarea familiei naturale, comunizarea copiilor și proclamarea avortului ca drept al femeii – este la rândul său, imposibil de realizat, pentru că ignoră aceleași determinări naturale care acționează asupra fiineți umane. Aceste determinări naturale – dacă sunt corect cunoscute și obiectiv interpretate – conduc la concluzii care anulează valoarea de adevăr a tezelor ”multiculturaliste” ale activiștilor revoluției sexuale. Lipsită de ordinea naturală care se regăsește în familia naturală, societatea omenească ar sfârși într-o dictatură cel puțin la fel de gravă ca dictatura comunistă, anume dictatura erosului dezlănțuit, a instinctelor sexuale animalice asupra rațiunii, o dictatură care probabil că ar distruge umanitatea chiar mai repede decât ar fi reușit comunismul, dacă nu ar fi fost condamnat de istorie.”

Post has attachment
A venit însă ziua în care SUA au interesul major ca România să fie puternică din toate punctele de vedere: militar, economic și politic. Din multe motive, între care tensiunile dintre SUA și Germania, ieșirea Marii Britanii din UE și instabilitatea Turciei, pe fondul intensificării concurenței SUA cu Rusia, sînt cele mai importante. Așa se explică pachetul de promisiuni primit de Iohannis în America.

Pronia ne oferă iarăși un moment istoric de grație, în care peste interesul național se suprapune interesul unei mari puteri. Și ar trebui să-l fructificăm, așa cum am făcut și cu celelalte, împlinidu-ne idealurile naționale. Cu atît mai mult cu cît nu avem alternativă.

Post has attachment
Stînga psihiatrică se mobilizează contra Coaliției pentru Familie.

Post has attachment
”Cu cît se apropie referendumul, cu atît se întețește isteria în rîndurile băiețeilor ăștia. Și cu cît vor deveni mai isterici, cu atît mai mult vor striga: fasciștii, naziștii, rasiștii, homofobii! Într-o încercare penibilă de a-și justifica moral imoralitatea, de a trece drept normal anormalul și de a scuza ideologic ideologia criminală care îi animă: neomarxismul.”

Post has attachment
”În ultimul timp, mai ales în mediul online, s-a pornit o campanie de minimizare a conceptului de corectitudine politică. Promotorii acesteia susțin că nu avem nici un motiv de a ne teme, în concepția lor corectitudinea politică reprezintă doar următorul pas în progresul civilizației. Și apoi, pentru a dovedi că au dreptate, îți cer exemple de corectitudine politică. Destul de mulți, mai ales cei ce au călătorit mai puțin prin Occident, nu știu să dea exemple care să dovedească caracterul malign al corectitudinii politice. De aceea am decis să daau aici câteva.”

Post has attachment
În Țara Făgărașului ochii trupești și cei duhovicești se pot bucura deopotrivă, dacă se abat de la drumurile mari și caută către comorile mai puțin știute ale locului. În câteva biserici și colecții particulare se păstrează pictura fabuloasă a unor zugravi de geniu: Preda de la Câmpulung, Teodor Zugravul, Savu Perșinariul, Ioan Pop de la Făgăraș și nu numai. Lucrările lor încă strălucesc și sunt venerate, dar viețile le-au fost în cea mai mare parte uitate. Am încercat să recompunem biografia celui mai misterios dintre ei, Sava Zugravul, pe urmele lui rămase vii.

Post has attachment
Neomarxiștii din USR i-ar vrea aruncați peste bord pe membrii liberal-conservatori, sau măcar reduși la tăcere în conducerea partidului. Nici o surpriză. Au găsit și motivul ideal: poziționarea partidului față de inițiativa Coaliției pentru Familie privind modificarea Constituției.
Nicușor Dan, liderul USR, a încercat să împiedice o confruntare decisivă între tabere și a cerut ca partidul să nu ia nici o atitudine pe subiectul respectiv. Și, în general, să rămînă neutri pe toate temele care îi separă și concentrați pe cele care îi unesc. Strategia dosului în două luntrii. Era inevitabil ca cineva să se ude. Pare că primul se udă taman cîrmaciul.

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded