Profile cover photo
Profile photo
Wan Muhammad Ehsan Alauddin
Its Me!
Its Me!
About
Wan Muhammad Ehsan's posts

Post has attachment
2017
Assalamualaikum W.B.T. Post pertama untuk tahun 2017. Dah lama tak menulis ni. So, macam pelik sikit tau. Kena masuk kursus creative writing dulu kot. Ok, lawak hambar. Ape yang aku nak post ni, benda yang dah seminggu aku tulis, tapi tak sempat nak post, s...

Post has attachment
Nukilan buat para Dai'
Bismillah, aku mulakan coretan aku kali ini dengan menyebut nama ALLAH, tuhan yang esa, yang maha agung dan yang memolak-balikkan hati manusia. Nukilan hari ini, aku coretkan buat sahabat-sahabat yang berada di atas satu jalan dan kesedaran yang sama, jalan...

Post has attachment
DIA
Ditakdirkan lagi untuk aku menulis, selepas lama menyepi. Kebelakangan ni terlalu sibuk dengan pelbagai kerja. Almaklumlah, baru melangkah ke alam baru. Alam  UiT M . Hehe. Harini tak pergi kelas sebab tak bereapa sihat, tu yang ada masa nak menulis. Dari h...

Post has attachment
Dexandra
Assalamualaikum semua. Hari ni Ehsan nak lari topik sikit. Boleh kan? Ok, ni blog ehsan, buat apa tanya korang pulak.  -------------------------------------------------------------- Tengok topik kat atas tu. "Dexandra". Ape tu?    Dexandra ni merupakan  E-I...

Post has attachment
Anis Abyana
Hari ni ada orang request suruh ehsan tulis pasal dia. Sape dia? hihi.. Itu rahsia. Ehsan je boleh tahu.. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Well, dia ni jenis semangat....

Post has attachment
Bla bla bla.
Bismillahirrahmanirrahim. Dah lama tak update blog sebab sibuk yang amat. Huhu. Hari ni, tiba2 tergerak hati nak jenguk blog. Dah berhabuk dah kata orang.    Seriously, aku tak tahu nak tulis apa dekat entry kali ni, tapi still nak menulis  menaip jugak. Ta...

Post has attachment
Pertemuan sebentar ( Rihlah Mahabbah wa Ilmiyah )
Alhamdulillah, ALLAH telah menemukan aku dengan mereka yang hebat. Pertemuan yang amat aku hargai. Terima kasih kerana dengan izin ALLAH, antum telah menjadi asbab pembakar semangat ana untuk kembali ke jalan tarbiyah dan da'wah. Disebabkan itu, terdetik di...

Post has attachment
**
Aku nak berubah, tapi........ . . . . . . . Mengapa perlu ada tapi tapi lagi? Bergerak sekarang. Berhijrah sekarang. berubah sekarang. Di saat ALLAH mengurniakan waktu dan hidayah untuk kamu berubah, berubahlah. Yakinkah kamu esok kamu masih hidup lagi? Yak...

Post has attachment
**
Pak! Pak! Pak! Tanpa kita sedar dah hampir sepertiga ramadhan kita lalui. Mari bermuhasabah. Sepanjang Bulan Ramadhan tahun ni: Berapa juzuk al-quran kita habiskan? Berapa banyak kali solat terawih yang kita kerjakan? Berapa banyak doa kita panjatkan? Berap...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded