Profile cover photo
Profile photo
Erin Reen
35 followers -
Our Two Lines Journey...
Our Two Lines Journey...

35 followers
About
Erin's posts

Post has attachment
We're Expecting a GIRL! =D
Hehehe...semalam check up.. Baby dah 21 weeks! cepat rasenye dah 5 bulan berlalu. hari ni doc kate dah boleh tengok gender! wow! excited nye! Actually kitorg x kesah pon boy or girl..asalkan sihat pon cukup.  masa scan tu, baby ni gerak2. susah doc nak dete...

Post has attachment
Hubby Outstation...
Hubby outstation 6 hari..Pergi Palembang..mcm Parameswara pulak.. Erin nak ikot tapi hubby tak bagi. dia risau sangat kalau erin naik flight. Takut pressure. Walaupon dah 18 weeks. Semua org terbang sana sini..x pe la..erin kena jaga kandungan. So, erin x b...

Post has attachment
Kisah akak salesgirl TTC...
Hari Ahad lepas, erin & hubby gi shopping kat OU. Sebenarnya nak redeem credit card points. Tapi alang2 tu, erin nak la beli bra, panties, pants.. hahaha..dah nama pon pompuan. Pantang masuk shopping mall. OU ni terlalu besar untuk erin..mmg la besar. hujun...

Post has attachment
Maternity pillow...
Salam kawan2.. ;) Bila dah masuk 2nd trimester ni kan, erin selalu je sakit belakang & sakit bahagian tulang punggung. tak boleh nak duduk satu tempat tu lama2 sangat. nanti lagi sengal. masa tido malam lagi la. kejap mengiring belah kanan, pastu mengiring ...

Post has attachment
Welcome to 2nd Trimester!
Now, pregnancy erin dah masuk 14 weeks.. tak sangka dah lepas 1st trimester. Lega pon ada. tapi erin still kena hati2 juga. dah masuk 2nd trimester ni rasa mual dah kurang. walaupon still perasaan nak muntah tu ada. start maghrib sampaila tgh malam rasa mua...

Post has attachment
Update 8 weeks & 9 weeks
17 September 2014 Masa nie kandungan erin dah 8 weeks. So, far erin tak de la alahan yang teruk2 sampai sesetengah preggy mom tu lembik ke, tak lalu makan ke..makan setakat nie Alhamdulillah selera aje. Tapi erin tak boleh nak makan banyak sangat. Rasa maca...

Post has attachment
Kantung Baby & Early Heartbeats :')
First and foremost erin nak mintak maaf jika entry ini atau entry2 selepas ini akan mengguris hati kawan2 TTC atau membuat kawan2 kurang selesa. Tiada niat untuk mengguris perassan sesiapa cuma erin nak mencoret pengalamam pregnancy untuk dijadikan kenangan...

Post has attachment
Symptom by DPO
Assalamualaikum... Now erin nak share antara symptom2 yang erin rasa sebelum BFP. Kalau korang nak tahu, erin ni suka sangat Gugel macam2 symptom dalam masa 2ww tu. bila terjumpa yang hampir sama, mula la hati berbunga2. Feeling2 preggy gitewww.. :P Dalam m...

Post has attachment
BBT Chart during BFP Cycle..
BerBBT setiap hari bukanlah perkara yang mudah. Perlukan disiplin yang sangat tinggi. Walau mengantuk mcm mana pon, erin terpaksa juga bangun sebab nak melengkapkan BBT chart. kalau ada lompong2 mcm tak cantik pula chart. Sebenarnya dah hampir 2 tahun erin ...

Post has attachment
Antara Usaha & Tips2 Sebelum BFP...
Salam TTCians... :) Kat sini erin nak kongsi ape usaha yang erin dan hubby buat sampai la kami tiba2 dapat BFP secara mengejut. masih terkejut dan tak percaya lagi. Sorryla, entri ini agak panjang. erin harap ia ilmu yang berguna untuk dikongsi dengan rakan...
Wait while more posts are being loaded