Profile cover photo
Profile photo
Kék T Motoros Iskola Pécs Autósiskola Pécs
8 followers
8 followers
About
Posts

Post has attachment
A jogosítványt érintő kormányrendelet

Az 5/2013. (I. 16.) ez évi Kormány rendelete kimondja, hogy az A jogosítvány kategóriára érvényes vezetői engedélyt, 2013. január 19-ét követően a közlekedési igazgatási hatóság kérésére "A2" alkategóriás érvényes A jogosítvány -ra módosítják és cserélik le.

A weboldal elérhetősége: http://www.autosiskolakekt.hu/a-jogositvany.html
Add a comment...

Post has attachment
A Kék T motoros bolt egyik terméknek, a Forma

A motoros bolt -unk repertoárjában fellelhető Forma márka egyik új technológiáját szeretném bemutatni röviden. A Forma új motoros csizmája minden értelemben rendkívül hasznos és protektív. A csizma sarok részén egy cserélhető rácsos műanyag sarokrész található. A nylon rostok nagy védelmet biztosítanak az eséskor bekövetkező becsapódáskor. A csizmába behatoló friss levegő, átjárja az egész cipő belsejét, és ezen a hátsó nylon roston keresztül hagyja el azt.

A weboldalunk elérhetősége: http://www.autosiskolakekt.hu/motoros-bolt.html
Add a comment...

Post has attachment
A motoros bolt Pécs egyik terméknek, a Heldnek a technológiája

A motoros bolt Pécs -i üzletében megtalálható Held márka egyik technológiája a "GORE-TEX ®", amiből motoros kesztyűket készítenek.
A kesztyű belsejében lévő membrán kötődik a belső és a külső anyagokhoz, így alkotva egy háromrétegű felépítést, ami mégis csak egy rétegűnek érződik.Emiatt sokkal kényelmesebb a kesztű viselése, sokkal komfortosabb anak használata.

A weboldalunk elérhetősége: http://www.autosiskolakekt.hu/motoros-bolt-pecs.html
Add a comment...

Post has attachment
Textil vagy bőr motoros ruha?

A motoros ruha -kat figyelembe véve a legnagyobb biztonságot kétség kívül a bőr biztosítja. Mégpedig azért, mert csúszásnál jól ellenáll a kopásnak, nagyon nehezen szakad, és súrlódás közben nem ég vagy olvad meg. Ezért a biztonságért viszont kompromisszumokat kell kötni. A bőrruha nehezebb, mint a textil, kevésbé jól szellőzik, és némi gondozást is igényel. A textil motoros ruha a hétköznapokban sokkal kényelmesebb. Általában tele van zsebekkel, szellőzőkkel, kivehető béléssel. Jól hozzáigazítható a különböző időjárási viszonyokhoz, egyszóval praktikusabb. Biztonság szempontjából ez is tele van protektorokkal, de maga a textil - ami Cordura anyag - közel sem olyan erős, mint a bőr. Pár méter csúszás után kiszakadhat, a protektorok elmozdulhatnak, védelmi képessége csökkenhet. Azt javaslom, városi közlekedéshez, túrázáshoz viseljünk textil motoros ruha -zatot, jobb benne az ember közérzete. Ha baj van ez is megvéd, lassabb tempónál kevésbé fenyeget egy hosszú kicsúszás veszélye. Ellenkező esetben, ha az adrenalint keressük a motorozásban, sportmotorral motorozunk, és versenypályán is szeretnénk motorozni, akkor más anyag szóba se jöhet, mint a jó öreg marhabőr, esetleg a kengurubőr!

A weboldal elérhetősége: http://autosiskolakekt.hu/motoros-ruha.html
Add a comment...

Post has attachment
Held motoros ruházat technológiája

A sötét színű textíliák elnyelik a környezetből érkező hőt, ami oda vezethet, hogy túlmelegszik a motoros ruházat, míg a világos színű textíliákat nehéz tisztán tartani.
A "coldblack ®" textíliák a Held motoros ruházat által használt különlegesen kezelt sötét ruházati cikkek, amelyek visszaverik a napsugárzást, így a viselője folyamatosan egy sokkal konfortosabb hőmérsékleti tartományban tarthatja a hőmérsékletét.
A coldblack ® motoros ruházat a bluesign ® által jóváhagyott anyagokat használ, amelyek teljesen környezetbarát megoldásokat alkalmaznak.

A weboldal elérhetősége:http://www.autosiskolakekt.hu/motoros-ruhazat.html
Add a comment...

Post has attachment
Motoros jogosítvány melletti érvek

125 köbcentiméteres robogóra vagy motorra váltani a legidőszerűbb. Jóval költségkímélőbb a közlekedés és az esetek nagy részében lerövidül az utazási idő. A rugalmas közlekedésnek a lehetősége a fő vonzereje a 125-ös motorozásnak. 2012-től könnyített törvényi feltételekkel válthat egy gépkocsi jogosítvánnyal rendelkező egy motoros jogosítvány -t megkövetelő motorra. És, hogy miért érdemes ezt a váltás megtenni? Kedvezőbb üzemeltetési költségekkel tudunk kalkulálni. Lerövidül a közlekedési dugóban töltött idő. Sokkal kevesebb gondot kell fordítani a parkolóhely keresésére. A nagy motoros jogosítvány kategóriájába tartozó 125 köbcentiméteres járművek, melyek teljesítménye nem haladja meg a 15 lóerőt, külön kategóriát alkotnak a motorkerékpár gyártók kínálatában. Európa számos országában a nagy motoros jogosítvány kategóriába tartozó motorok évek óta vezethetőek B kategóriás jogosítvánnyal, vagy automatikusan, vagy különbözeti vizsgával.

A weboldal elérhetősége: http://www.autosiskolakekt.hu/motoros-jogositvany.html
Add a comment...

Post has attachment
Motor jogosítvány újítások

Jelentősebb újítások léptek életbe 2013. január 19-től a jogosítvány kategóriákkal, amibe a motor jogosítvány is beletartozik, és azok feltételeivel kapcsolatban. A leendő motorosoknak egészen más szempontok szerint kell majd választaniuk, hogy milyen típusú motor jogosítvány -t szeretnének megszerezni, valamint az "A" korlátlan kategóriánál a 21. életévet kitolták 24 évre.
A változtatások eredményessége úgyis a gyakorlati életben derül ki. Mindenki elmélkedhet, hol szeretné kezdeni motoros  karrierjét, és meddig akar elmenni ezzel kapcsolatban. Van, aki azt mondja, hogy a korlátlan motor jogosítvány ig, viszont mások megelégszenek a kisebb motor jogosítvány kategóriákkal. Tehát a január 19én életbe léptek a 2006/126/EK irányelvnek megfelelő jogszabály változások a motor jogosítvány kategóriában.

A weboldal elérhetősége: http://www.autosiskolakekt.hu/motor-jogositvany.html
Add a comment...

Post has attachment
Jogosítvány B kategória , vontatás

A vontatással kapcsolatban nagy a tanácstalanság. Sokan nem tudják, hogy milyen súlyhatárig vontathatnak jogosítvány B kategória vezetői engedéllyel, és mikortól szükséges a B+E kategória.
Erre vonatkozik a 35/2000 BM rendelet egyes számú melléklete. Esetünkben ez személygépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó (nehéz) pótkocsiból álló, feltéve, hogy a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem halaladja meg a forgalmi engedélyben szereplő vontalhotó maximumot.
E járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 3500 kg. Ezen feltételek megléte estén elegendő a jogosítvány B kategória vezetői engedély. Ha a járműszerelvény össztömege meghaladja a 3500 kg-ot, akkor szükséges a B+E kategóriás jogosítvány megléte.

A weboldal elérhetősége: http://www.autosiskolakekt.hu/jogositvany-b-kategoria.html
Add a comment...

Post has attachment
Az autós iskola történelme

Az első vezetői engedéllyel Németország, az automobil hazája dicsekedhet, ahol az első vezetői engedélyt a benzin meghajtású automobil feltalálója, Karl Benz kapta meg 1888-ban, méghozzá személyesen a badeni nagyhercegtől. Őfelsége természetesen nem firtatta az általa felettébb csodált, zseniális mérnökember vezetési tudását – hogyan is tehette volna. Az uralkodói pecséttel ellátott dokumentumra igazából azért volt szükség, mert a derék mannheimi polgárok igencsak kezdték megelégelni a Benz városi furikázásait a „zajos és büdös motorwagen”-nal. Egészen a XX. század elejéig – autós iskola -i tanfolyamon való részvételi kötelezettség és vizsga nélkül – minden előfeltétel nélkül adták ki a vezetői engedélyeket. A katonásan precíz, előrelátó porosz hatóságok azonban 1903. szeptember 29-ei hatállyal bevezették a kötelező vezetői engedélyt.
A német birodalmi hatóságok 1910-ben az egész országra érvényes, egységes oktatási és vizsgakövetelményeket határoztak meg az autós iskola keretein belül.

A weboldalunk elérhetősége: http://www.autosiskolakekt.hu/autos-iskola.html
Add a comment...

Post has attachment
A jogosítvány meghosszabbításának a menete

Amennyiben hamarosan lejár, vagy már lejárt a jogosítvány, akkor annak a meghosszabbítása az alábbiak szerint zajlik:
A háziorvosnál el kell végeztetni egy alkalmassági vizsgálatot. Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint amin a jogosítvány megszerzésekor már részt vett az ember, tehát különösebb újdonságra nem kell számítani.
A vizsgálati díj a következőként alakul:
40 éves korig 6800 Ft, 40 és 60 éves kor között 4500 Ft, 60. év betöltése után 2300 Ft.
Ezután az okmányirodát kell felkeresni, a következő dokumentumokkal:
Személyi igazolvány, vagy útlevél, lakcímkártya, a háziorvostól kapott alkalmassági vélemény, a jelenlegi jogosítvány, az okmányirodai ügyintézés díja 4000 Ft, illetve 1500 Ft abban az esetben, ha az adott személy a 62. életévét betöltötte, vagy az orvosi alkalmassági vélemény egy évnél rövidebb ideig érvényes.

A weboldal elérhetősége: http://www.autosiskolakekt.hu/jogositvany.html
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded