Profile cover photo
Profile photo
Affni Shahida Jamaludin
40 followers
40 followers
About
Posts

Post has attachment
8 MAKANAN PERLU DIELAK IBU HB RENDAH
Seringkali kita dengar ibu hamil yang ada masalah low HB / HB rendah / anemia kan? Ada juga yang mengadu dah makan macam-macam yang orang kata dapat bantu untuk tingkatkan kadar hemoglobin (HB) dalam darah tapi tetap tak naik naik! Dulu pun Kak Aff pernah s...
Add a comment...

Post has attachment
UMRAH 2016: Pengalaman Naik ke Gua Hira’
Penghujung 2016, sebelum bermulanya career Kak Aff sebagai working at home mom, Allah jemput kami ke bumi Haramain. Memang aturan Allah tu cantik je walhal tiada dalam perancangan awal kami untuk tahun 2016. Gambar ni waktu kami mendaki di Gua Hira’. Dengan...
Add a comment...

Post has attachment
Pemeriksaan Tulang Yang Ramai Wanita Ambil Mudah!
BONE DENSITY HEALTH CHECK Ni adalah results BONE DENSITY TEST Kak Aff & Yusri. Tujuannya untuk tahu kepadatan tulang masing-masing.   Actually masa bulan Februari 2018, means awal tahun dulu kami dah pernah buat bone density test ni. So kali ni dah hujung t...
Add a comment...

Post has attachment
OMEGA GUARD: BERTINDAK SEBAGAI ANTI RADANG (ANTI-INFLAMATION)
Biasa kita dengar sering dikatakan asid lemak Omega 3 sangat membantu dalam perkembangan otak terutamanya kanak-kanak kan? Dalam perkongsian yang lepas pun Kak Aff ada share tentang KEPENTINGAN OMEGA 3 DALAM PERKEMBANGAN OTAK KANAK-KANAK . Tahukah anda? Ome...
Add a comment...

Post has attachment
OMEGA GUARD: BERTINDAK SEBAGAI ANTI RADANG (ANTI-INFLAMATION)
Biasa kita dengar sering dikatakan asid lemak Omega 3 sangat membantu dalam perkembangan otak terutamanya kanak-kanak kan? Dalam perkongsian yang lepas pun Kak Aff ada share tentang KEPENTINGAN OMEGA 3 DALAM PERKEMBANGAN OTAK KANAK-KANAK . Tahukah anda? Ome...
Add a comment...

Post has attachment
OMEGA 3 PENTING UNTUK PERKEMBANGAN OTAK KANAK-KANAK
Percaya atau tak kalau Kak Aff katakan, perkembangan otak kanak-kanak bermula sejak dari dalam kandungan lagi? Salah satu nutrien yang sangat penting dalam membantu perkembangan otak anak-anak kita adalah khasiat daripada Omega 3. Kalau dulu, Kak Aff pun se...
Add a comment...

Post has attachment
NEGATIF MODAL TAPI BERJAYA DAPAT RM2100 SEPANTAS KILAT
Lagi-lagi masalah dan isu yang sama. MODAL! Baru-baru ni saya ada kongsikan tentang kisah anak didik bisnes mobile spa TWB saya sendiri, Aina yang melalui liku-liku hidup yang sangat mencabar namun berjaya dapat modal seterusnya berjaya dapat balik modal da...
Add a comment...

Post has attachment
Confinement Lady Vs Jagaan Mak
Siapa kat sini, hire confinement lady untuk penjagaan selepas bersalin? Angkat tangan! Siapa pula yang masih mengharapkan perhatian mak untuk jagaan selepas bersalin? Apa pun pilihan kita, semestinya ianya yang terbaik untuk kita kan? Tak semestinya yang te...
Add a comment...

Post has attachment
Pakej Rawatan Selepas Bersalin
Bila sebut saja tentang penjagaan ibu dan bayi selepas bersalin, kita mesti terfikir siapakah yang akan jaga kita nanti kan? Tahu tak sekarang ni ibu-ibu selepas bersalin sangat memerlukan penjagaan dari orang lain. Tidak mengharapkan apatah lagi membebanka...
Add a comment...

Post has attachment
Kursus Mobile Spa - Personal Coaching
Mobile spa dah menjadi trending sejak akhir-akhir ni. Sangat banyak kursus mobile spa yang dianjurkan oleh pelbagai pihak di luar sana. Namun, di Mamacilik D' Beauty Secrets ( A member of The Walking Beauty , TWB ) kami menawarkan kursus mobile spa 5 in 1 s...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded