Profile cover photo
Profile photo
НОРД ХОЛДИНГ АД
11 followers -
Изкупуване на скрап и рециклиране на суровини.
Изкупуване на скрап и рециклиране на суровини.

11 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
За производството на стъкло е необходимо голямо количество естествени суровини, като пясък, варовик и калцинирана сода, чиито природни резерви не са неограничени. От друга страна един тон на отпадъчно стъкло е еквивалентен на един тон стъкло произведено от естествени суровини!

В Европа това е добре известно, поради което повече от 80% от отпадъчното стъкло се рециклира. Също така стъклото е препоръчително да се рециклирa и поради факта, че не се разгражда при нормална употреба.
https://nordholding.bg/novini/retsiklirane-na-stklo/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ако нищо не се промени днес, след няколко десетилетия ще потънем в собствените си отпадъци. Учените ще решат ли проблемите с отпадъците? Отпадъците са бедствие, чиито мащаби заплашват живота на планетата. Въпросът е: кой кого ще победи, отпадъците-човека или човека-отпадъците?
Add a comment...

Post has attachment
Стъклото намира широка употреба в ежедневието на хората: чаши, очила, огледала, електрически крушки и много други. Толкова много е навлезнало в ежедневието ни, че просто не можем да си представим света без стъкло.
Add a comment...

Post has attachment
Знаете ли, чеако изхвърлите в контейнерите за битов отпадък старите си домакински уреди подлежите на санкция от общината и/или съответната Регионална инспекция по околната среда и водите, на чиято територия се намирате?
Вижте още нормативни справки, които ще Ви бъдат от полза, когато искате да рециклирате старата ненужна техника.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Защо е важно рециклирането на излязла от употреба техника!
Важно е поради две причини. Едната е че от техниката се извличат ценни суровини, които могат да се използват за производство на нова техника. Другата причина е, че по този начин се предотвратява замърсяването на околната среда с опасни отпадъци, включително тежки метали.
https://nordholding.bg/novini/retsiklirane-na-chernata-tehnika-u-doma-i-vliyanieto-j-nad-okolnata-sreda/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РЕЦИКЛИРАНЕТО!

Най- общо рециклирането е процес, при който даден отпадък се преработва, за да се произведе суровина, с която след това да се замести първичната суровина, необходима за производството на даден продукт.

По този начин се допринася за спестяване на първични суровини, намаляват се количествата на отпадъците, както и замърсяването на околната среда.
ВИЖТЕ ОЩЕ ТУК: https://nordholding.bg/novini/retsiklirane-na-chernata-tehnika-u-doma-i-vliyanieto-j-nad-okolnata-sreda/
PhotoPhotoPhoto
20.09.18 г.
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Сортиране на пластмасови отпадъци!

Не всички пластмаси са еднакви, така че събраните отпадъци трябва да бъдат сортирани. Бутилките трябва да се сортират и по цветове: безцветни, зелени, сини и кафяви. Проблем се явявят бутилките, които са замърсени с масла и нефтопродукти, млечни продукти и домакински препарати.
https://nordholding.bg/novini/retsiklirane-na-plastmasa-i-plastmasovi-butilki/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Как се рециклират дрехи и текстил!
Текстилните материали от древни времена се използват широко в различни отрасли като съставни елементи на различни продукти и като помощни материали за филтриране, полиране, опаковки и други.

Развитието на икономиката предоставя възможност за производство на все повече дрехи и текстилни материали (покривки, завеси, спално бельо и др.).

Тяхното разнообразие е огромно и неизменно с това се натрупват огромни количества текстилни отпадъци след като те бъдат употребени.
Add a comment...

Post has attachment
What are waste motor oils?

Waste oils are hazardous waste that is generated during the change of the oil of cars, trucks, buses, ships, and also in industry, after the expiry of the replacement mileage or the working hours of the motor provided for work by the manufacturer of the engine or machinery. The main generators of waste oils are workshops for cars, transport companies and industrial enterprises.

Waste oils are collected for payment on our part and with our transport in Sofia and Burgas as all the necessary documents related to the environmental law are issued.

https://nordholding.bg/en/activities/waste-oils/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Рециклиране на отработени масла!

Какво представляват отработените масла?
- Отработените масла са опасен отпадък, който се генерира при смяната на маслата на автомобилите, камиони, автобуси, кораби, а също така и в промишлеността след като изтече междусменния пробег или моточасовете, предвидени за работа от производителя на двигателите или машините.

Основните генератори на отработени масла са сервизите за автомобили, транспортните фирми, както и промишлените предприятия.

Вижте още: https://nordholding.bg/deinosti/otraboteni-masla/
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded