Profile cover photo
Profile photo
Inde Bioscoop
9 followers -
Actueel filmnieuws, filmrecensies en het complete bioscoopprogramma
Actueel filmnieuws, filmrecensies en het complete bioscoopprogramma

9 followers
About
Posts

Post has attachment
Documentairemaker Phil Grabsky over kunstenaar David Hockney:
“Op een schilderij staat niets waarover niet is nagedacht”

Phil Grabsky maakte een documentaire over schilder David Hockney. Alfred Bos trof de filmmaker in Amsterdam en ging met hem in gesprek over Engelands meest populaire levende kunstenaar.

Post has attachment
Recensie Vazante: Het lot van een slavendrijver

Als je zowel geschiedenis als cinema hebt gestudeerd, ligt het maken van een historisch drama al snel op de loer. Vazante is een sfeervol en treffend verhaal over een bepalende periode uit de Braziliaanse geschiedenis met vergaande gevolgen.

Post has attachment
Recensie A Family Quartet:
Vlekkeloos succesverhaal

A Family Quartet volgt de vlekkeloze ontwikkeling van een nieuw viooltalent uit Nederland, genaamd Noa Wildschut. Als documentaire gaat de film mank vanwege het ontbreken van een spanningsboog.

Post has attachment
Verslag Toronto International Film Festival 2017, deel 2 (slot):
Heerlijke mix van grote commerciële films en kleinere arthouse pareltjes

Het Toronto International Film Festival 2017 is afgelopen zondag afgesloten met de toekenning van de Grolsch People’s Choice Award, de publieksprijs, aan Three Billbords Outside Ebbing, Missouri van de Engelse regisseur Martin McDonagh. Een terechte winnaar.

Post has attachment
Gouden Kalf-winnaar Jan Schermer over sound design:
“Je bent het klankbord van de regisseur”

We kijken naar films—denken we. Maar we luisteren vooral naar films, want veel informatie komt binnen via de oren. Hoe belangrijk geluid is voor film weet Jan Schermer, sound designer van beroep.

Post has attachment
Recensie Blessed Benefit:
Kleine fraudeur in Jordanië

Een kleine aannemer wordt na een fraudegevalletje pardoes in de gevangenis gegooid. Blessed Benefit is een luchtige satire over de Jordaanse samenleving die zich centreert rond een gevangenisdrama.

Post has attachment
Gastblog: Yordan Coban over 8½ van Fellini

8½ gaat over het leven van Federico Fellini zelf.
Vervelende journalisten, arrogante acteurs en sceptische filmstudio’s die alles beter weten. De film uit 1963 is een wandeling in het leven van een bijzondere kunstenaar.

Post has attachment
Recensie Gifted:
Kind zijn, of wetenschapper worden?

Feelgoodfilm waarin Frank (Chris Evans) zijn zevenjarig nichtje Mary (McKenna Grace) opvoedt nadat haar moeder overleden is. Wanneer blijkt dat zij de intelligentie van haar moeder heeft geërfd, is daar ook opeens oma, die wil dat het meisje het zal gaan maken in de wiskunde.

Post has attachment
Toronto International Film Festival, deel 1:
Ook dit jaar voldoende kwaliteit

Halverwege het Toronto Filmfestival zijn er twee films die kwalitatief met kop en schouder boven de rest uitsteken: Foxtrot van Samuel Maoz en Three Billboards outside Ebbing, Missouri van Martin McDonagh.

Post has attachment
Recensie Maudie:
Een likje verf geeft het leven kleur

Het waargebeurde verhaal van de Canadese volkskunstenaar Maud Lewis (1903-1970) gaat niet over rozen, alhoewel bloemen en dieren wel terugkomende thema’s zijn in haar schilderijen.
Wait while more posts are being loaded