Profile cover photo
Profile photo
VSOA
Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt
Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt
About
VSOA's posts

Post has attachment
Public
Photo

Post has attachment
Tax Justice Day*
Op 28 mei voeren de vakbonden en het Financieel Actie Netwerk (FAN) actie naar aanleiding van Tax Justice Day. Vanaf 11 uur is er een centrale actie aan de Financietoren, Kruidtuinlaan 50 in Brussel.


http://www.vsoa.eu/publicaties/nieuws/28-mei-2015-tax-justice-day
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Het tweede exclusieve VIP-weekend van 2015 staat voor de deur.

Op vrijdag 17 april, zaterdag 18 april en zondag 19 april*
kan u in onze winkels genieten van unieke kortingen en acties!

Post has attachment
VSOA dient geen algemene stakingsaanzegging in, maar…
 
Het VSOA herbevestigt zijn standpunt van 16 maart: “Geen algemene stakingsaanzegging in de openbare sector voor 22 april 2015”. Dit neemt evenwel de mogelijkheid niet weg dat er gerichte acties of stakingen kunnen ontstaan binnen welbepaalde sectoren.

VSOA-Secretaris generaal Henk HERMAN: “We geven er de voorkeur en de prioriteit aan om het sociaal overleg alle kansen te geven. Maar dit betekent evenwel niet dat we de besparingsmaatregelen van de regeringen zomaar zullen slikken. Onze doelstelling is dezelfde als deze van onze collega’s die staken, maar onze methode is anders”.
Het VSOA blijft de druk op de regering hoog houden en heeft nogmaals aangedrongen op een ernstige sociale dialoog die deze naam waardig is.
“Voor de politici draait alles om cijfers, voor het VSOA draait alles om mensen”
Bij de begrotingscontroles was er bovendien slecht nieuws voor de gewesten en de gemeenschappen. De Premier ging hier nogal gemakkelijk over heen en reageerde dat men nu eenmaal te maken krijgt met goed én met slecht nieuws tijdens begrotingscontroles. Voor de politici draait alles om cijfers, voor het VSOA draait alles om mensen.
We verwachten zeer concrete stappen om tot een intersectoraal akkoord te komen binnen de openbare diensten. Bovendien pleit het VSOA voor het vrijwaren van de pensioenrechten en het behoud van de mogelijkheden van loopbaanonderbreking.
 
Henk HERMAN
Secretaris generaal VSOA
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Edito van de Algemene Voorzitter van het VSOA

Post has attachment
De resultaten die bpost haalt, vertalen zich in de toenemende druk. En niemand ontsnapt eraan. De druk die van bovenaf wordt doorgegeven, laat zich voelen op alle niveaus. Veel medewerkers hebben het gevoel dat ze aan hun lot overgelaten worden. Onlangs kregen we een ironische reactie dat bpost werkt aan een nieuw “superplan” voor al zijn medewerkers dat alle andere plannen overstijgt : het TREK-UW-PLAN.

Marc De Mulder, Voorzitter VSOA-Post
Photo
Wait while more posts are being loaded